tarihi-mekanda-dugun-organizasyonu
tarihi-mekanda-dugun-organizasyonu

İstanbul Tarihi Düğün Mekanları

Tarihi düğün mekanları, unutulmaz bir düğün organizasyonu gerçekleştirmek isteyen çiftler tarafından tercih ediliyor. Özellikle İstanbul tarihi düğün mekanları, görkemli saraylar, tarihi dokusuyla kasırlar ve Boğaz’ın ihtişamına eşlik eden yalılardan oluşuyor.

Bu yazımızda tarihi mekanlarda düğün yapmanın ayrıcalığını yaşamak isteyen çiftler için İstanbul’un en çok tercih edilen saray, kasır ve yalılarını bir araya getirdik. İşte hayallerinizdeki düğün, kına ya da nişan organizasyonunu gerçekleştirebileceğiniz İstanbul’un tarihi düğün mekanları...Enza Home - BertaEnza Home - Berta

1. Çırağan Sarayı

Çırağan Sarayı Tarihi Düğün Fiyatları

Tarihin izlerinin her köşesine sindiği Çırağan Sarayı, modern dokunuşlarla çiftlere unutulmaz bir atmosfer sunuyor. 1.000 kişiye kadar düğün organizasyonlarına ev sahipliği yapabilen Çırağan Palace Kempinski, düğün planlama, organizasyon ve tüm detaylar için kendi bünyesinde hizmet veriyor.

Yemek alternatifleri ve düğün pastası için de deneyimli şeflere güvenebileceğiniz bir hizmet sunan Çırağan Sarayı, tarihi mekanlarda düğün denince ilk akla gelen mekanlardan biri. Düğün sonrası ise size özel hazırlanan balayı odasında balayınızın ilk gününü geçirebilirsiniz.

Çırağan Sarayı Düğün Fiyatları

Çırağan Sarayı düğün fiyatları davetli sayınızdan düğün tarihinize, almak istediğiniz hizmetlerden konaklama seçeneklerine varana kadar birçok farklı seçeneğe göre değişkenlik gösteriyor.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Yemekli kişi başı başlangıç fiyatları Euro kuru üzerinden açılıyor. Süsleme ve orkestra hizmeti için ayrı fiyatlandırma yapılan Çırağan Saray'ında, düğün orkestrası için 100.000 TL gibi bir fiyat belirleniyor. Düğün orkestra ücreti çağırmak istediğiniz özel konuk sanatçıya göre değişkenlik gösterebilir.

2. Sait Halim Paşa Yalısı

İstanbul Tarihi Düğün Mekanları

Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Sait Halim Paşa Yalısı, Boğaz’ın büyüleyici atmosferinde eşsiz bir mekan. Boğaz boyunca uzanan rıhtımı ve iskelesi, yaz düğünlerinde denizden ulaşıma olanak veriyor. Böylece mekana muhteşem bir giriş yapabilirsiniz. Kış düğünleri için de tarihi dokusunu koruyan salonları, mekanın her mevsim düğün yapılabilecek bir yer olmasını sağlıyor.Enza Home - Terra

Sait Halim Paşa Yalısı’nda konaklama ayrıcalığı ise yalnızca burada düğününü yapan çiftlere ait. Düğününüzden hemen sonra Boğaz manzaralı balayı suitinizde evli bir çift olarak ilk gününüzü yaşayabilir, sabah kahvaltınızı Boğaz’da baş başa yapabilirsiniz.

Sait Halim Paşa Yalısı Düğün Fiyatları Ne Kadardan Başlıyor?

Boğaz manzaralı, en çok tercih edilen lüks düğün mekanlarından biri olan Sait Halim Paşa'da düğün fiyatları yemekli yemeksiz seçeneklerinin hafta içi ve hafta sonu tercihine göre değişiyor. Gündüz kokteyl düğünleri ortalama 850 TL + KDV'den başlıyor.

3. Hidiv Kasrı

İstanbul Tarihi Düğün Mekanları

Beltur tarafından işletilen birçok tarihi mekandan biri olan Hidiv Kasrı, Beykoz Çubuklu bölgesinde yer alıyor. Sonrasında restore edilerek günümüzdeki haline kavuşan Hidiv Kasrı, Beltur aracılığıyla düğün, davet ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Birçok farklı etkinlik ve yemek salonu bulunan tarihi mekan, muhteşem mimarisi ve tarihiyle evlenecek çiftleri bekliyor. Açık alan kapasitesi 1.000 kişiye kadar ulaşırken; kapalı alan kapasitesi 400 kişiye kadar çıkabiliyor.

Hidiv Kasrı Düğün Fiyatları Ne Kadardan Başlıyor?

Deniz ve Boğaz manzaralı Beykoz Bölgesi'nin en çok tercih edilen lüks düğün mekanlarından biri olan Hidiv Kasrı'nda kişi başı başlangıç fiyatları ortalama 400 - 700 TL aralığında seyrediyor.

4. Adile Sultan Sarayı

İstanbul Tarihi Düğün Mekanları ve Fiyatları

1800’lü yıllardan bu yana tarihe eşlik eden Adile Sultan Sarayı, Boğaz’a yukarıdan bakan konumu ve yaz düğünleri için ideal avlusu ile dikkat çekiyor. Kilise düzeni nikahlar ve sonrasında kokteyl ve yemek servisiyle unutulmaz bir düğün organizasyonu için misafirlerini bekliyor.

Kış düğünleri için de yine Boğaz manzaralı, altın varaklı ve yüksek tavanlı iç salonları ile tarihi düğün mekanları arasındaki yerini alıyor. Seçkin lezzetler sunan mutfağı, Adile Sultan Sarayı’nı yemekli düğün organizasyonları için ideal mekanlardan biri haline getiriyor.

Adile Sultan Sarayı Düğün Fiyatları

Sarayda düğün hayaliniz varsa Adile Sultan size avantajlı fiyat seçenekleri sunuyor. Yemekli ve kokteyl düzende iki farklı opsiyon yer alıyor. Her iki düzende de hafta içi düğün fiyatları ortalama 800 TL'den, hafta sonu 1.000 TL'den başlıyor.

5. Fuat Paşa Yalısı

İstanbul Tarihi Düğün Mekanları ve Fiyatları

Düğün organizasyonunun çiftlerin en özel günleri olduğu bilinciyle eksiksiz bir düğün için hizmet veren Fuat Paşa Yalısı, misafirlerini muhteşem bir girişle karşılıyor. Düğün organizasyonu için birçok farklı paket sunan mekan aynı zamanda nişan, sünnet ve kına gecesi organizasyonu için de hizmet veriyor.

Paşa Salonu ve Atrium adı verilen iki ayrı etkinlik alanı bulunan mekan, 300 kişiyi ağırlayabiliyor. Düğün paketlerinde karşılama kokteyl ikramlarından ana yemeğe, balayı odası ve nikah süslemelerinden hazırlık odası ve misafir karşılamaya kadar birçok hizmet sunan Fuat Paşa Yalısı, unutulmaz bir düğün için eksiksiz bir organizasyon sunuyor.

Fuat Paşa Yalısı Düğün Fiyatları

Yalıda düğün hayali olan çiftler için Fuat Paşa adeta biçilmiş kaftan. 850 TL'den başlayan kokteyl düğünler için anlaşabileceğiniz mekanın yemekli düğün fiyatları 850 - 850 TL arasında değişiyor.

Tarihi düğün mekanının size özel indirim ve kampanyalarını öğrenmek için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

6. Esma Sultan Yalısı

The Marmara Esman Sultan Tarihi Düğün Mekanları Fiyatları Beşiktaş İstanbul

The Marmara Esma Sultan adıyla hizmet veren Esma Sultan Yalısı, cam ve çelik ile yeniden düzenlenmiş iç mekanı ve Boğaz’ın güzelliğine açılan dış mekanı ile düğün organizasyonları için hizmet veriyor. Boğaz’ın ve köprü ışıklarının eşlik ettiği muhteşem yaz düğünleri için en çok tercih edilen tarihi düğün mekanlarından biri oluyor. Esma Sultan Yalısı, düğün organizasyonu konusunda profesyonel destek veren bir ekibe de sahip.

Esma Sultan Yalısı düğün paketi içinde yalının kullanımı, yemek servisi, düğün pastası, özel hazırlanma odaları, gelin ve damada yardımcı olacak nedime ve düğün sonrası The Marmara Taksim balayı suitinde konaklama bulunuyor.

Esma Sultan Yalısı açık alanında 1.000 kişilik yemekli bir düğün organizasyonuna ev sahipliği yapabiliyor. Bu sayı kokteyl düzeninde 3.000’e kadar çıkabiliyor. İç mekanda ise organizasyona göre 300 kişiden 600 kişiye varabilen kapasitesiyle kış düğünleri için de ideal tarihi düğün mekanları arasında.

Esma Sultan Yalısı Düğün Fiyatları Ne Kadardan Başlıyor?

Tarihi düğün mekanları arasında tercih edilirliği yüksek olan yalıda düğün fiyatları ortalama aralıklarda seyrediyor. Tarihi bir yapıda, masallara layık bir gece geçirmek isteyen çiftler için son derece avantajlı bir mekan. Yemekli ortalama fiyatları 850 TL'den kokteyl fiyatları ise 700 TL'den başlıyor.

7. Küçüksu Kasrı

Küçüksu Kasrı Tarihi Düğün Mekanı Fiyatları Beykoz İstanbul

Çoğu çiftin hayalini süsleyen Küçüksu Kasrı muhteşem manzarası ve atmosferiyle kendine hayran bırakıyor. Restore edildikten sonra değerli sanat eserleriyle muhteşem detaylara sahip salonları ile hizmet veriyor.

Küçüksu Kasrı, tarihi düğün mekanları denince İstanbul’da en çok rağbet gören mekanlar arasında. Hem yaz düğünleri hem de kış düğünleri için farklı alternatifler sunabilen mekan, evlenecek çiftlere kapılarını açmış durumda.

Küçüksu Kasrı Düğün Fiyatları

Tarihi Küçüksu Kasrı'nda düğün fiyatları yemekli anlaşmalarda 650 - 900 TL'den başlangıç veriyor. Eğer kokteyl düğün talep ederseniz 400 - 500 TL'lik başlangıç fiyatları ile karşılaşabilirsiniz. İstanbul ve Boğaz manzarasını en güzel haliyle düğününüze yansıtan kasır, uygun fiyatlarıyla sizleri bekliyor.

8. Beylerbeyi Sarayı

beylerbeyi-sarayi-dugun

Farklı etkinlikler için birçok farklı mekana sahip Beylerbeyi Sarayı; Deniz Köşkleri, Set Bahçeleri, Mermer Köşk, Sarı Köşk ve Has Ahır Köşkü ile misafirlerine kapılarını açıyor. İhtişamlı iç mekanlara ve yaz düğünlerine ev sahipliği yapan bir avluya sahip. Anadolu Yakası'nın en güzel noktalarından birinde bulunan saray, sarayda düğün hayali kuran misafirlerini bekliyor.

Dekorasyon hizmetlerinden DJ ve müzik grubu teminine, catering hizmetinden menü tadımı avantajına kadar pek çok avantajla karşınıza çıkıyor. Sarayda düğün öncesi prova yapma şansınız da bulunuyor. Hizmet kalitesi olarak başarısını ortaya koyan mekanı tarihi düğün düşünüyorsanız mutlaka incelemelisiniz.

Beylerbeyi Sarayı Düğün Fiyatları Ne Kadar?

Sarayda düğün fiyatları ortalama yemekli 750 - 950 TL'den, kokteyl 400 - 500 TL'den başlıyor. Güne, davetli sayısına ve talep edilen hizmetlere göre fiyatlarda değişiklik görülebiliyor. Fiyat aralığı da hafta içi ve hafta sonu olarak iki farklı seçenekte belirleniyor.

9. Four Seasons Hotel

four-seasons-hotel-dugun

19. yüzyıl Osmanlı mimarisinin şık bir yapıya dönüştüğü Four Seasons Hotel Bosphorus, hayal edebileceğiniz en güzel düğünlere ev sahipliği yapıyor. Boğaz’ın en güzel lokasyonlarından birinde yer alıyor. Baştan aşağıya bir düğün organizasyonu için aklınıza gelebilecek her detayı kendi bünyesindeki danışmanları ile tasarlıyor.

Türk ve dünya mutfağından seçkilerle lezzet dolu bir mutfağa sahip otelin, farklı kapasitelere sahip birçok etkinlik alanı bulunuyor. Davetli sayınıza ve tasarladığınız konsepte göre, profesyonel organizasyon ekibiyle mekanınıza karar verip, unutulmaz bir düğün için ilk adımı atabilirsiniz.

Mekanın yemekli düzende en yüksek kapasiteye sahip mekanı “Atik Pasha Grand Ballroom”. Bilinen adıyla Atik Paşa Balo Salonu, 700 kişiye kadar yemekli davetlere ev sahipliği yapabiliyor.

Four Seasons Hotel Düğün Fiyatları

Tarihi binasıyla dikkat çeken otelde düğün fiyatları ortalama 600 TL'den başlıyor. Yemekli düğün isterseniz ortalama fiyatı kişi başı 800 - 950 TL bandından açılıyor.

10. Les Ottomans Hotel

Les Ottomans Hotel Tarihi Düğün Mekanı Fiyatları Beşiktaş

Zamanında İstanbul’un en prestijli yalılarından biri olan Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı, yeniden düzenlenip bugünkü halini alarak Les Ottomans olarak hizmet vermeye devam ediyor. Avrupa Yakası Kuruçeşme sahilinde yer alan otel, tarihi düğün mekanları arasında adından söz ettiriyor.

Bosfor, Sultan Meryem & Nigar ve Has Oda olmak üzere düğün organizasyonları için 3 farklı mekanı bulunan Les Ottomans, her mekanında farklı konseptlerde düğün organizasyonları için misafirlerini ağırlıyor.

Kokteyl düzeninde 500, yemek düzeninde 300 kişiyi ağırlayabilen Bosfor davet alanı, Boğaz manzarası ve havuzu ile yaz düğünleri için tercih edilen bir mekan. 250 kişiye kadar kapasitesi olan Sultan Nigar & Meryem ise göz alıcı davetler için şık bir ortam sunuyor.

130 kişilik kokteyl, 80 kişilik yemekli davet kapasitesiyle Has Oda ise Boğaz’ın harika manzarasıyla bütünleşmiş durumda. Osmanlı dokusuyla, geleneksel renklerin harmanlandığı sıcak bir atmosfer sunuyor.

Les Ottomans Hotel Düğün Fiyatları Ne Kadar?

Otelde düğün fiyatları yemekli düzende belirleniyor. Kişi başı hafta içi yemekli düğün fiyatı ortalama 600 TL olarak belirleniyor. Hafta sonu yapılacak düğünlerin fiyatları ise 750 TL'den başlıyor.

Daha fazla tarihi düğün mekanı burada sizi bekliyor.

Sıkça Sorulan Sorular

Tarihi düğün mekanları, yalılar, saraylar ve kasırlar hakkında en çok merak edilen soruların cevapları burada.

Tarihi yalılarda ve saraylarda düğün fiyatları ne kadardan başlıyor?

İstanbul'daki tarihi düğün mekanları yemekli, yemeksiz ve kokteyl seçenekleriyle karşınıza çıkıyor. Menülere göre değişen fiyatlar arasından minimum kişi başı düğün fiyatı 450 - 800 TL olarak belirleniyor.

Tarihi düğün mekanlarında davetli kapasite sayısı ne kadar?

Boğaz'a karşı konumlanan mekanlarda açık ve kapalı davet alanları bulunuyor. Bu alanlarda kapasite seçeneği 250 - 500 kişi aralığında olduğu gibi 1.000 - 2.000 kişi aralığına da ulaşabiliyor.

İstanbul'daki en iyi tarihi düğün mekanları, yalıları ve sarayları hangileri?

İstanbul tarihi düğün mekanları, kasırda, sarayda ve yalıda düğün yerleri ile ilgili tüm detayları aktardık. Düğününüz için tercih edebileceğiniz yerleri ve alternatif önerileri de sizlerle paylaştık. Mekanlar ve fiyatları hakkında merak ettiğiniz her şeyi danışmak için DüğünBuketi.com danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

0
%