islami-dugun-nasil-olmalidir-2
islami-dugun-nasil-olmalidir-2

İstanbul'da İslami Düğün Yapan Mekanlar

İstanbul İslami düğün mekanları arasında tercih edebileceğiniziz birçok alternatif bulunuyor. Mevlütlü, ilahili veya musikili düğün gibi seçenekleri arıyorsanız, bu etkinlikler İstanbul İslami düğün salonları tarafından başarıyla uygulanıyor. Her bütçeye uygun fiyatları değerlendirebilir ve yazımızın devamında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

İslami Düğün Nedir?

İstanbul'da İslami Düğün Yapan Mekanlar

Dini düğün olarak da isimlendirilen İslami düğünler, dini şartlara en uygun şekilde düzenlenen organizasyonlarıdır. Bu merasimlerde aranacak şart, İslam’a aykırı olmamasıdır. İslam dininin kurallarında, nikah törenlerinde uyulması gereken özel bir merasim çeşidi bulunmuyor.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Hadislere dayanarak, Hz. Muhammed'in yaptığı evliliklerde konuklarına çeşitli ikramlar verdiği ve aşırıya kaçmamak koşuluyla davetlilere ikramda bulunulmasını tavsiye ettiği biliniyor. Aynı zamanda yolda giderken bir düğün davetine rast geldiği ve düğün sahiplerine düğünü duyurmaları gerektiğinizi bildirdiği kaynaklarda yer alıyor. Yani İslam dini için düğünler, İslam kuralları içinde yapıldığı müddetçe hoşgörü ile yaklaşılan ve teşvik edilen etkinliklerdir.

Avrupa Yakası İslami Düğün Mekanları

Avrupa Yakası’nda dini düğün isteyenler için uygun fiyatlar sunuluyor. Sultangazi, Bayrampaşa, Bağcılar, Fatih, Başakşehir, Sarıyer gibi birçok ilçeden mekanları seçenekleriniz arasında yer alıyor. Bu mekanların sağladığı hizmetleri, fiyatları, kapasitesi, adresi gibi bilgileri içeriğimizde inceleyebilirsiniz.

Sultan Kasrı

İstanbul'da İslami Düğün Yapan Mekanlar

Mutluluğa açılan bu yolda kusursuz bir düğün hizmeti almak istiyorsanız Sultan Kasrı ilk sırada yer alıyor. Sultan Kasrı, Sultangazi ilçesinde İslami yaşam biçimini tüm organizasyonları için referans kabul ederek hizmet veriyor. 2 farklı salona sahip olan bu mekanda, 100 kişiden 1200 kişiye kadar davetlinin katılacağı bir düğün organize edebiliyorsunuz.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Sulta Kasrı Düğün Fiyatları

Sultan Kasrı fiyatları 10 TL’den başlayan fırsatlar sunuyor. Yemekli bir davet tercih ettiğinizde ise ortalama fiyatlar 40 TL ile 60 TL arasında belirleniyor. Bütçenize uygun olacak şekilde davetli sayınızı ve menü seçimlerinizi ayarlayarak tasarruf edebiliyorsunuz.

Ücretsiz Teklif Al

Avantajları

  • Profesyonel ses sistemleri bulunan mekanda Kur’an tilaveti, ilahi ve kaside icraları, sohbet ve evlilik vaazı gibi hizmetlerden faydalanarak istediğiniziz gibi bir dini düğün gerçekleştirebiliyorsunuz.
  • "Düğün dediğin yemekli olur" diyorsanız, çok çeşitli yemek alternatiflerinden dilediğinizi seçerek kendi düğün yemeği menünüzü oluşturuyorsunuz. Ordövr tabağı, beyaz et veya kırmızı et seçeneklerinden oluşan menüleri tercih edebilirsiniz.
  • Ayrıca organizasyon sorumlusu ile yapacağın görüşmelerle düğününde istediğin değişikliklerde bulunuyorsunuz.

Adres: 75. Yıl Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi, 1318. Sokak, No: 25, Sultangazi / İstanbul.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Otağ İstanbul Düğün Salonları

İstanbul'da İslami Düğün Yapan Mekanlar

Düğünüm için nezih bir bir atmosfer arıyorum derseniz, Otağ İstanbul öne çıkan mekanlar arasında yer alıyor. Bay ve bayanlar için ayrı mekanlarda 100 kişiden 700 kişiye kadar konuğun yer aldığı bir düğün düzenleyebiliyorsunuz.

Otağ İstanbul Düğün Fiyatları

Otağ İstanbul fiyatları 50 TL ile 80 TL arasında değişiyor. Belirlediğiniz menü seçimleri ve olmasını istediğiniz hizmetlere göre bütçenizi ayarlayabiliyorsunuz.

Avantajları

  • Yemekli veya yemeksiz hizmet alabileceğiniz bu mekan Türk ve Osmanlı mutfağından seçkin lezzetler sunuyor.
  • Mekan ney taksimi, semazen gösterileri, Kur’an tilaveti, ilahi icrası, ve vaazlı sohbetler gibi birçok hizmetten yararlanmanıza imkan sağlıyor.

Adres: Otağ İstanbul Düğün Salonları adresi: Kocatepe Mahallesi, 50.Yıl Caddesi, No:53, Bayrampaşa / İstanbul.

Gelin çeyizinde neler olur? Öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Velime Davet Salonu İslami Düğün

İstanbul'da İslami Düğün Yapan Mekanlar

İstanbul İslami düğün mekanları arasındaki Velime Davet Salonu, yüksek tavanı ve şık dizaynı ile ferah bir atmosfer sunuyor. Altın sarısı ve beyaz ağırlıklı dekorasyona sahip olan bu mekanda 800 kişilik bir düğün gerçekleştirebiliyorsunuz. İlahili düğün veya tasavvuf musikili düğün de değerlendirebileceğin imkanlar arasında yer alıyor.

Velime Davet Salonu Düğün Fiyatları

Velime Davet Salonu 50 TL ile 100 TL arasında fiyatlardan hizmet veriyor. Mekanda yemekli veya yemeksiz seçenekler arasından istediğinizi seçebiliyorsunuz.

Avantajları

  • Bu mekan sağladığı klima, jeneratör ve güvenlik sistemi sayesinde hataya fırsat bırakmadan dört mevsim tercih ediliyor.
  • Çocuk oyun alanı, bebek bakım odası, mescit gibi işlevsel alanlar sayesinde eksiksiz bir düğüne imza atılıyor.
  • 300 araçlık otopark sayesinde park yeri derdi kalmıyor.

Adres: Velime Davet Salonu adresi: Göztepe Mahallesi, 2377 Sokak, No: 6, Kat 4, Bağcılar / İstanbul.

Fatih Düğün Sarayı

İstanbul'da İslami Düğün Yapan Mekanlar

Şık ve modern bir salon olsun istiyorsan, altın rengi dekorasyonu ile Fatih Düğün Sarayı mutlaka görmen gereken yerlerden biri. Bu mekan 500 kişiye kadar davetliye kapılarını açıyor.

Fatih Düğün Sarayı Düğün Fiyatları

Mekanın kişi başı fiyatları 30 TL’den başlıyor. Cazip fiyatları ile dikkat çeken mekan, bütçeniz doğrultusunda doğru paketi seçebilmeniz için yardımcı da oluyor.

Avantajları

  • Balkonlu dizaynı sayesinde bolca misafiri davet etseniz bile mekanda sıkışıklık olmuyor.
  • Semazen gösterileri salonun her tarafından rahatça görülebiliyor.

Adres: Ali Kuşçu Mevki, Fevzipaşa Caddesi, Başmüezzin Sokak, No: 14, Malta, Fatih / İstanbul.

Ücretsiz Teklif Al

Başak Salon Sular Vadisi

İstanbul'da İslami Düğün Yapan Mekanlar

İstanbul İslami düğün yerleri arasında kır düğünü yapabileceğiniz bir yer arıyorsanız doğru yerdesiniz. Başak Salon Sular Vadisi hem cam tavanlı kapalı salonları, hem de havuz başı kır alanı ile Başakşehir’in gözde salonları arasında bulunuyor.

Çift katlı olarak dizayn edilen bu mekanda davetlilerinizi bay ve bayan olarak ayırıp haremlik selamlık düğün gerçekleştirebiliyorsunuz. Alt katta 400, üst katta 250 misafiri ağırlama imkanı bulunuyor. Hayalim kır düğünü diyorsanız açık alanda 800 kişilik davet sizi bekliyor.

Başak Salon Sular Vadisi Düğün Fiyatları

Başak Salon Sular Vadisi fiyatları 30 TL’den başlıyor. Mekanda yemeksiz düğün seçeneği bulunmuyor. Yemekli düğün içeriğinizi tamamen size bırakılıyor. Damak tadınıza uygun seçimler yapabiliyorsunuz.

Avantajları

  • İslami düğün program akışı ve giriş müziklerini dilediğiniz gibi seçebiliyorsunuz.
  • İlahili, mevlütlü, semazenli seçenekler arasından kendi program akışını oluşturuyorsunuz.

Başak Salon adresi: Başak Mahallesi 5. etap, Ali Soylu Caddesi, No: 35/8, Başakşehir / İstanbul.

Salon Olimpia

İstanbul'da İslami Düğün Yapan Mekanlar

Salon Olimpia müşteri memnuniyeti anlayışı ve deneyimli ekibi ile Başakşehir lokasyonunda hizmet veriyor. 1000 kişilik bir mevlütlü düğün için tercih edebileceğiniz uygun mekanlar arasında yer alıyor. Beyaz ve gümüş ağırlıklı renklerin kullanıldığı salon seçtiğin tarza göre süsleniyor.

Salon Olimpia Düğün Fiyatları

Salon Olimpia fiyatları 45 TL ile 65 TL arasında değişiyor. Yemekli veya yemeksiz seçimlerden bütçenize göre uygun olan bir menü seçebiliyorsunuz. "Hemen Fiyat Al" butonuna tıklayarak cazip fırsatları değerlendirebilirsiniz

Avantajları

  • Haremlik selamlık mescit, bebek odası, çocuk oyun alanı, jeneratör gibi avantajlara sahip.
  • İlahili düğün düzenlemek istiyorum dersen, mekan bunu da sağlıyor. Ayrıca ses sisteminde son teknoloji kullanıyor.
  • Isıtma ve soğutma sistemleri sayesinde misafirlerinizi ev konforunda bir düğün bekliyor.

Açık adres: Başakşehir Mahallesi, Semt Yiğitler Sokak, No: 6/6, Başakşehir / İstanbul.

Ücretsiz Teklif Al

Huzur Düğün Davet İslami Düğün

İstanbul'da İslami Düğün Yapan Mekanlar

Sultangazi bölgesinde muhafazakar düğün salonları arayışındaysanız Huzur Düğün Davet listenize almanız gereken yerlerden biri. Beyaz sandalyelerin ve altın rengi dekorun kullanıldığı bu salona 1000 kişiyi davet edebiliyorsunuz.

Huzur Düğün Davet Düğün Fiyatları

Huzur Düğün Davet fiyatları kokteylli menü seçmeniz halinde 30 TL ile 50 TL arasında şekilleniyor. Yemekli düğün için ise 80 TL ile 100 TL arasında fiyatlanıyor.

Avantajları

  • Yemekli veya ikramların yer aldığı kokteylli birçok seçenek mekan tarafından tercihinize sunuluyor.
  • Yemekli menülerde istediğiniz değişimler yapılarak damak tadınıza göre yemekli düğün hazırlıyor.

Açık Adres: Sultançiftliği Mahallesi, Eski Edirne Asfaltı Caddesi, No: 581, Sultangazi / İstanbul.

Ücretsiz Teklif Al

Anadolu Yakası’nda Öne Çıkan İslami Düğün Mekanları

İslami düğün organizasyonu planınız varsa, Anadolu Yakası düğün mekanları arasında seçebileceğiniz birçok alternatif bulunuyor. Haremlik selamlık mekanlar, semazen gösterileri, ilahi grubu, tasavvuf ekibi gibi imkanlar önünüze seriliyor. Dini düğün mekanlarının sunduğu hizmetler arasından en uygun olanını tercih edebiliyorsunuz, avantajlı fiyatlardan yararlanmak için fiyat teklifi alabilirsiniz.

Salon Selay

İstanbul'da İslami Düğün Yapan Mekanlar

Salon Selay Düğün Salonu, İstanbul İslami düğün mekanları arasında düğünün için gerekebilecek tüm teknik imkanlara sahip bir alternatif olarak gösteriliyor. 50 kişilik bir butik organizasyon veya 600 kişilik bir düğün fark etmeksizin İslami düğün organizasyonu için değerlendirmeniz gereken alternatifler arasında bulunuyor.

Sohbetler, menkıbeler ve hadis dinletisinden oluşan mevlütlü düğün, mekanın en çok tercih edilen konseptleri arasında yer alıyor. Salon Seray, düğününe gelecek minik misafirleri de unutmuyor. Çocuklar için palyaço, kukla ve kahramanlardan oluşan tiyatro ve animasyon ekibi ile yüzleri güldürüyor.

Salon Selay Düğün Fiyatları

Salon Selay düğün fiyatları konusunda tercih edebileceğin birçok seçenek sağlıyor. 80 TL’den başlayan düğün oldukça uygun.

Avantajları

  • Dini davetlerde haremlik selamlık olarak veya sadece kadınlara özel olarak düzenleme imkanı sağlıyor.
  • İlahili düğün istiyorum derseniz mekan bünyesindeki ilahi ve ezgi sanatçıları kulakların pasını alıyor.
  • Musikili düğün için kanun, ney, bendir gibi canlı enstrümanlar kullanan tasavvuf ekibi ve semazen gösterisi de değerlendirebileceğiniz olanaklar arasında.

Açık adres: Alanaldı Caddesi, Erengazi Sokak, No: 8, İçerenköy / İstanbul.

Ücretsiz Teklif Al

Yakamoz Gala

İstanbul'da İslami Düğün Yapan Mekanlar

İstanbul İslami düğün mekanları denilince Yakamoz Gala mutlaka incelemeniz gereken salonlar arasında bulunuyor. Semazenli düğün, mevlütlü düğün, ilahili düğün gibi tercih edebileceğiniz birçok seçenek mekan tarafından sağlanıyor. Haremlik ve selamlık olarak ayrılabilen Yakamoz Gala’da 750 kişilik bir İslami düğün düzenleyebiliyorsunuz.

Yakamoz Gala Düğün Fiyatları

Yakamoz Gala'da küçük bir bütçemiz var deseniz bile güzel bir düğün gerçekleştirebilirsiniz. Geniş hizmet yelpazesinin yanında uygun fiyatlar da sunuyor. İkramlı düğün fiyatları 30 TL ile 50 TL arasında oluyor. Yemekli düğün tercih etmeniz halinde ise fiyatları 80 TL ile 100 TL arasında tercihlerine göre belirleniyor.

Avantajları

  • Salonun sahip olduğu geniş alanı değerlendirmek için semazen gösterisi bulunuyor.
  • Ses sisteminde de gelişmiş teknolojiler kullanmaya özen gösteriyor. Bu sayede ilahili ve musikili düğün isterseniz canlı ilahi grubunun dinletisi tüm salonda yankılanıyor.

Yakamoz Gala adresi: Bağdat Caddesi, No:605, A Blok Kat 1, Cevizli, Maltepe / İstanbul.

Ücretsiz Teklif Al

Çınar Düğün Salonu

İstanbul'da İslami Düğün Yapan Mekanlar

Çınar Düğün Salonu Kartal konumunda İslami düğün organizasyonu için sıklıkla tercih ediliyor. Yemekli veya yemeksiz paketlerden tercihine göre seçimini yaparak rüya gibi bir düğün organize edebilirsiniz.

Çınar Düğün Salonu Düğün Fiyatları

Mekanın kişi başı fiyatları 30 TL’den başlarken, yemekli düğün tercihinde bulunursan 50 TL’den başlayan fiyatlar sunuyor.

Avantajları

  • Kamera ve fotoğrafçı hizmetleri ile anılarınız yıllar boyu unutulmaz oluyor.
  • Mekanda müziksiz düğün organizasyonu veya musikili düğün arasından seçim yapabiliyorsunuz. Bunları tercih etmezseniz ilahili ve mevlütlü seçenekler de sunuluyor.

Açık Adres: Orhantepe Mahallesi, Bağdat Caddesi, Girne Sokak No: 15, Cevizli, Kartal / İstanbul.

İslami Düğün Nasıl Olmalıdır?

İstanbul'da İslami Düğün Yapan Mekanlar
  • Nikahta aranan şartlardan birisi ilan ederek halka duyurulmasıdır. Hadise göre gayri meşru ve meşru evliliği birbirinden ayıran şey, def çalmak ve düğünü ilan etmektir.
  • Zengin ve fakir ayırmadan mümkün olacak en kalabalık çevrenizi davet etmeniz gereklidir.
  • İlan etmek amacıyla davul, zurna gibi müzik aletleri çaldırmak bir sorun teşkil etmemektedir. Kahramanlık türküleri ve mehter marşları söylenmesi de meşrudur.
  • Düğününüzde müzik yer alabilir fakat müzik eşliğinde oynanan oyunlar, çalınan enstrümanlar ve söylenen parçalar helal esasları çerçevesinde kalmalıdır.
  • Düğününüzde erkekler ve kadınlar bir arada bulunmamalıdır. Perde ile ayrılan yerler yerine ayrı ayrı mekanlarda bulunması gerekmektedir. Kadınlar kendilerine namahrem olan erkeklerin yanında oynamamalıdır ve onları seyretmemelidir.
  • Düğününüzde günah unsuru taşımayan gelenekleri ve yörenin haram olmayan örf ve adetlerini gerçekleştirmede hiçbir sakınca yoktur.
  • Düğünde yemek vermek sünnettir. Ama bu konuda abartıya kaçmak yanlıştır. Kendi bütçenizeze uygun bir yemek ikram etmelisiniz.
  • Düğün sonunda evlenen çiftler tebrik edilmelidir, hayırlı bir evlilik hayatı ve hayırlı nesiller dilenmelidir.

Bu içeriğimizde İstanbul’da İslami düğün mekanları hakkında önerilerde bulunduk. Ayrıca bu mekanların adres, kapasite, fiyat gibi bilgilerini de sunduk. Düğün mekanları hakkında daha fazla içeriğe ulaşmak için bloglarımızı okuyabilir ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz. Kampanyalardan faydalanmak için DüğünBuketi.com danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

0
%