en-populer-dogum-gunu-konseptleri-2
en-populer-dogum-gunu-konseptleri-2

1 Yaş Doğum Günü Konsepti Nasıl Olmalı?

Bebeğinizi kucağınıza alalı bir yıl olacak ve bunu unutulmaz bir parti ile kutlamak istiyorsanız size önerilerimiz var. Yıllarca bakacağınız fotoğraf karelerinde harika bir fon olacak doğum günü temasına karar vermeniz gerekecek. Son dönemlerde ailecek uyumlu giyiliyor, bebeğe farklı kostümler diktiriliyor. 1 yaş doğum günü temalarıyla o günü unutulmaz hale getirmeniz mümkün. Siz de ailecek göz alıcı olabilirsiniz. Bir yaş doğum gününde ne yapılır diyorsanız yazımızın devamında sizi bekliyoruz. 😊

1 Yaş Doğum Günü Fiyatları Ne Kadar?

Her geçen gün fiyatlar değişse de size ortalama bir doğum günü fiyatı vereceğiz. Bu kısım tamamen ayıracağınız bütçeyle ilgili aslında. Evde doğum günü yaparken sadece süslemeler, balon, ikramlıklara ihtiyacınız olacak. Pasta ve ikramlıkları kendiniz hazırlamayı planlıyorsanız zamanlamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Süslemeleri internet üzerinden ya da mağazalardan temin etmek için gecikmemelisiniz. Evde doğum günü maliyeti 300 TL bandından daha az ya da çok olabilir.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Mekanda doğum günü fiyatları konuk sayınıza göre değişecektir. 500 TL’den başlayan doğum günü organizasyon firmaları tüm hayallerinizi gerçekleştiriyor. Bu fiyat 4.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Mekanlarda ise kişi başı 30 TL’den başlayan fiyatlar sunuluyor.

En uygun doğum günü organizasyon firmaları burada.

Doğum Günü Nerede Yapılabilir?

Doğum günü partisi için kararsız kaldığınız diğer nokta nerede yapılacağı olabilir. Restaurant, kafe ve butik yerler tercih edilebilir. Evde de konuklarınızı ağırlayarak çocuğunuzun konfor alanından çıkmadan bu etkinliği yapabilirsiniz. Mekanda doğum günü fiyatları yemekli ve kokteyl seçenekleri ile sunuluyor. 20 kişiden 1.000 kişiye kadar kapasite sunan açık ve kapalı alanlar oluyor. 50 TL’den başlayan fiyatları değerlendirebilirsiniz. DüğünBuketi.com’a özel indirimlerle daha uygun fiyatlarla doğum günü yapabilirsiniz.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

En popüler doğum günü mekanları burada.

En Popüler 1 Yaş Doğum Günü Konseptleri

En popüler 1 yaş doğum günü konseptlerini araştırmaya başladıysanız rengarenk seçenekleriniz olduğunu görmüşsünüzdür. Kız ve erkek bebekler için doğum günlerinde kullanabileceğiniz birçok seçenek bulunuyor. Yılların en sevilen Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Taş Devri, Şirinler, Mickey Mouse gibi çizgi film karakterlerine bu temalarda sıkça rastlayacaksınız. Kız bebekler için Unicorn, Lol Bebek, ElsaMasha ve Koca Ayı doğum günü partilerinde öne çıkan karakterler arasında yerini aldı bile. Erkek bebekler için doğum günü temalarında sıklıkla Örümcek Adam, safari hayvanları, arabalara, inşaat konseptine denk geleceksiniz. Sezonun en popüler çizgi filmi neyse ilerleyen önemlerde ona dönüşecek çocuğunuz için gündemi yakalamayı unutmayın. 😊

Mickey Mouse Doğum Günü Teması

Doğum günü için davetli listeniz hazırsa temanıza uygun temsili kartlar hazırlayabilirsiniz. Mickey Mouse muhtemelen çocuğunuzun 12 yaşlarına kadar sizinle beraber olacak bir karakter. Oyuncakları, çizgi filmleri, posterleri, kıyafetleri aklınıza gelebilecek her konuda ürünlerine ulaşabilirsiniz. Mickey Mouse ve Minnie Mouse eğlenceli karakteri ile kostümlü gösterilerde de çocukların çok ilgini çekiyor. Çocuğunuzun arkadaşları ile eğlenceli bir an geçirmesini isterseniz Mickey kostümlü bir oyun ablası/abisi bulabilirsiniz.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Tercih edeceğiniz ev ya da mekanı bu temada hakim olan kırmızı renklerle süsleyebilirsiniz. Pembe ve siyahlara da yer verebilirsiniz. Renkli balonlar, tüller, desenli masa örtüleri, Mickey resimli pasta ve bardaklar oldukça uyumlu olacaktır. Bebeğinize kostüm giydirebileceğiniz gibi erkeklerde kırmızı ve siyah kombinler, kız bebekte ise pembe ve kırmızı renklere yer verebilirsiniz. Minnie’nin tacı ve Mickey’in papyonu ile bebeğiniz oldukça sevimli görünecektir.

En güzel doğum günü pastasını burada yaptırabilirsiniz.

Safari Doğum Günü Teması

Safari doğum günü teması erkek bebekler için sıklıkla tercih ediliyor. Renkleri ve figürler ile Taş Devri teması olarak da kullanabilirsiniz. Kız bebeklerde Taş Devri ortak temalardan biri. Safaride sık sık göreceğiniz aslan, fil, deve kuşu, çita, zürafa, zebra ve gergedan gibi hayvanlara şişme balonlarla yer verebilirsiniz. Masa örtünüzü bu desenlerde tercih edebilirsiniz. Sıklıkla arka fon olarak afişler kullanılıyor. Fotoğraf çekimlerinde bu afişler sizin de beğeninizi kazanacak.

Yeşil ve turuncu renklerin hakim olduğu temada ailecek rengarenk giyinebilirsiniz. Yeşil elbise ve gömlekle kombinler yapabilirsiniz. Pastanızda Afrika hayvan figürlerine yer vermeyi unutmayın. Cupcakelerde yeşil ve turuncu renklendirmeler yaparak masanızı da şık bir hale getirebilirsiniz.

Elsa ve Frozen Doğum Günü Teması

Kız bebekler için önerdiğimiz Elsa temasını ilerleyen yaşlarda da kullanabilirsiniz. Son zamanların en sevilen karakterlerinden olan Elsa, Karlar Ülkesi’nin en güzel prensesleri arasında yer alıyor. Çocuklar arasında da oldukça popüler. Bu temada ön plana çıkan Elsa elbisesi ve aksesuarları oluyor. Bebeğiniz yürüyorsa elbise ve aksesuarın kendini göstermesi daha rahat olacaktır. 2 – 3 yaşlarında değerlendirmek için bir kenara not edebilirsiniz. Frozen teması ile mavi ve beyaz renklerin hakim olduğu bu tema herkesin ilgini çekecektir. Frozen erkek bebekler içinde sıklıkla tercih ediliyor.

Özellikle taç ve sihirli değnekler, tütülü etekler, simli oyuncaklar ile bu temada çocukların gönlünü fethedebilirsiniz. Rengarenk cupcake, kurabiyeler ve macaronlar ikram edilebilir. Hem masanız renkli olacak hem de iştah açacaktır.

Unicorn Doğum Günü Teması

Bebeğimize anı olarak kalacak bizim zevklerimize de yer var mı diyorsanız bu tema size göre. En sevdiğiniz renkleri ön plana çıkarabileceğiniz hareketi bir seçim olacaktır. Dilediğiniz süslemelere, kostüme yer vermeniz bu tema da daha da kolay. Kız ve erkek bebekler için kurtarıcı desek yeridir. Unicorn detayları içeren pasta seçimi ile bu temayı tamamlayabilirsiniz. Renkli balonlar ve sevdiğiniz desenleri bu tema ile birleştirmek oldukça kolay. Bizim favori rengimiz bu temada sarı sizin hangisi?

Kız bebeklerde prenses temalı doğum günlerine farklı bir yorum katabileceğiniz bu seçeneği değerlendirmelisiniz. Erkek bebeklerde hala kararsızsanız Formula temalarına da göz atabilirsiniz.

Doğum Gününde Neler İkram Edilir?

Doğum günü temasına karar verdiniz peki ya ne ikram edeceksiniz? Hemen sorunuzu cevaplayalım ve zaman kaybetmeden hazırlıklar başlasın. Oldukça tempolu ve eğlenceli bir gün olacak lezzetli ikramlara da ihtiyacımız var diyenler için önerilerimizi sıralıyoruz. Elbette doğum günü pastası olacak herkesin damak tadına hitap etmesi için klasik çikolatalı yada meyveli tercih edebilirsiniz. Kurabiye, cupcakeler masanızda şık bir görüntü sunacaktır. Cupcake kremalarını renkli tercih etmenizi tavsiye ederiz. Macaronlar, patlamış mısırlar hızlı atıştırmalıklar arasında yerini alıyor. Tuzlu bir şeyler de olmalı diyorsanız mini kanepelere, pizza ve böreklere yer verebilirsiniz. Zeytinyağlı ikramlarda konuklarınız tarafından çok sevilecektir. Dilerseniz catering firması ile çalışarak dilediğiniz ikramları sipariş edebilirsiniz.

En çok tercih edilen caterig firmalarına buradan bakabilirsiniz.

Birbirinden güzel bir yaş doğum günü temasını sizin için bir araya getirdik. Doğum günlerine ilham olacak fikirleri siz de bizimle paylaşabilirsiniz. Siz hangi temaya karar verdiniz yorumlarda cevaplarınızı bekliyoruz. 😊

İlgili Makaleler

0
%