buyuk-beden-gelinlik-modelleri-13
buyuk-beden-gelinlik-modelleri-13

Büyük Beden Gelinlik Modelleri

Büyük beden gelinlik modelleri, son yıllarda modern tasarımları ve farklı tarzlara hitap eden çeşitleri ile pek çok markanın vitrininde yerini almış durumda. Büyük bedende prensesten balık kesime, A kesimden tesettür tasarımlara kadar pek çok farklı gelinlik alternatifi bulmanız mümkün. Peki büyük beden gelinliğinizi seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Bu yılın en moda gelinlik modelleri hangileri? Fiyatları ne kadar?

Sizin için hazırladığımız detaylı büyük beden gelinlik dosyamızda tüm soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Ayrıca yazımızın sonunda büyük beden nikah elbisesi bonusumuza da mutlaka göz atmanızı öneririz. :)Enza Home - BertaEnza Home - Berta

En Güzel Büyük Beden Gelinlik Modelleri

Günümüzde Pronovias, Oleg Cassini, Aysira, Setri Nur ve Vakko gibi pek çok ünlü marka büyük beden gelinlik modellerini kadınların beğenisine sunuyor. “Güzelliğin bedeni olmaz” mottosu ile beden olumlama hareketine destek veren markalar, modern tasarımları ve özel dikim hizmetleri ile kadınları hayatlarının en özel günlerinden birine hazırlıyor. Her yıl kreasyonlara eklenen A kesim, prenses, balık model, tesettür ve bohem gibi tarzlar, saten, atlas ve tül kumaşlarla tamamlanıyor.

Peki büyük beden gelin adayları en çok hangi modelleri tercih ediyor. Gelin birlikte inceleyelim. :)

A Kesim Büyük Beden Gelinlik Modelleri

A kesim tasarımlar büyük beden kadınların en çok tercih ettiği gelinlik modelleri arasında yer alıyor. Yapısı gereği bel veya göğüs hizasından bollaşarak açılan bu modeller, özellikle karın ve kalça bölgesini gizlemesi ile öne çıkıyor. Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Bu modellerde dikkat edilmesi gereken önemli detaylardan biri, karın ve bel bölgesinde fazla işleme ve kumaşlardan kaçınılmasından geçiyor. Fazla işleme kullanımı bel ve karın bölgesini olduğundan daha kalın gösterebiliyor. 

Yaka kısmında düşük omuzlar tercih edecekseniz, dar omuz ve küçük göğüs yapısına sahip olmanız gerekiyor. Eğer büyük göğüs ve geniş omuz yapısında sahipseniz kalın askılı V yakalar ve japone kollar sizin için daha uygun olacaktır.

En şık A kesim gelinlik modellerini burada bulabilirsiniz.Enza Home - Terra

Prenses Büyük Beden Gelinlikler

Prenses kesim gelinlikler, bel hizasından kabarık veya kat kat gelen etekleri ile öne çıkıyor. Büyük beden gelin adaylarının prenses kesim gelinlikleri seçerken dikkat etmesi gereken en önemli detay vücutlarını iyi tanıması oluyor. Bu tarz gelinlikler yapısı gereği oldukça kabarık ve gösterişli olduğu için daha çok armut vücut tipindeki gelin adaylarına yakışıyor.

Prenses kesim gelinlikte dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise göğüs bölgesinde neredeyse hiçbir işleme olmaması üzerine yoğunlaşıyor. Boncuk işlemeli ve yoğun dantelli prenses gelinlikleri tercih etmeniz durumunda göğüs ve karın bölgeniz fazlasıyla kabalık görünecektir. Tercihinizi bu modelden yana kullanacaksanız, göğüs kısmı büstiyerli olarak tasarlanan gelinlikleri seçebilirsiniz.

Bu yılın en moda prenses gelinlik modelleri burada.

Balık Model Büyük Beden Gelinlik

Geldik büyük beden gelinlerin güzelliğine güzellik katan balık kesim tasarımlara. Büyük beden gelin adayları eğer ince bel yapısına ek olarak yuvarlak göğüs ve kalça hatlarına sahipse bu modeli mutlaka değerlendirilmeli. Kıvrımları öne çıkaran, vücudu saran ve şekillendiren bu modelleri yarım balık kalıbında tercih edebilirsiniz.

Yarım balık büyük beden gelinlikler, kalçanın hemen hizasından açılarak bacak yapısının kalın olduğunu düşünen gelin adaylarının kurtarıcısı oluyor. Doğru yaka seçimi ile birlikte balık gelinlikler sizi adeta masal prenseslerine çevirebiliyor. Gelinlik yakasını nasıl seçeceğinizi bilmiyorsanız şu yazımıza mutlaka göz atmanızı öneririz: Gelinlik Yaka Modelleri

En şık balık gelinlik modellerini buradan incelemeye devam edebilirsiniz.

Tesettür Büyük Beden Gelinlik Modelleri

Kapalı gelin adaylarımız için başta Setri Nur ve Aysira markaları olmak üzere pek çok gelinlik markası birbirinden güzel tasarım seçenekleri sunuyor. Büyük beden tesettür gelinlik seçerken az önce bahsettiğimiz vücut şeklini tanıma ve kumaş seçimi önemli bir rol oynuyor. 

Tesettür gelinlikler en çok A kesim ve prenses modellerde tercih ediliyor. Eğer kollarınızın kalın olduğunu düşünüyorsanız bishop kollu tasarımları seçebilirsiniz. Helen tesettür bir gelinlik modeli seçeceksiniz İspanyol kollar tam size göre. Eğer geniş omuz yapısında sahipseniz vatkalı modellerden kaçınmanızı öneririz. 

Daha fazla tesettür gelinlik modeli için buraya tıklayabilirsiniz.

Sade Büyük Beden Gelinlikler

Son yılların gözde konsepti kır nikahı ve kokteyl tarzda bir düğün organizasyonu planlıyorsanız sade gelinlikler sizin için oldukça uygun olacaktır. Konsepte uygun olarak bohem, vintage, Helen ve A kesim olarak tasarlanan sade gelinlik modelleri ile muhteşem bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Büyük beden sade gelinlik tercih ederken kesim olarak size uygun, abartılı süslemesi olmayan ve aksesuarlar ile tamamlayabileceğiniz bir tasarım olmasına dikkat etmelisiniz. Uygun aksesuarlar olmadan gelinliğiniz düz bir elbise gibi görünebilir. Son yıllarda sade gelinliklerde en çok saten kumaş kullanımı öne çıkıyor. Bu tarz bir gelinlik istiyorsanız bedeninize özel dikim yapan gelinlikçilerle iletişime geçebilirsiniz.

Sade gelinlik modellerini incelemek için sizi böyle alalım.

Gelinlikler Kaç Bedenden Sonra Büyük Beden Sayılır?

Gelinlikler 44 - 46 bedenden itibaren büyük beden sınıfına girer. Kalıpları ve kumaş türlerini düşününce gelinliğin esnemeden giyilmesi gerektiğini unutmamanız gerekiyor. Mesela normalde 46 beden giyiyor olabilirsiniz. Esnek kumaşa sahip ürünlerde ise 44 bazen 42 beden bile size uyuyor olabilir. Gelinliklerde ise esnemeyen kumaş ve tüller kullanıldığı için daha büyük bedenler tercih etmeniz gerekebilir.

42 Beden Gelinlik Büyük Beden mi?

XL olarak tabir edilen 42 beden, büyük beden statüsüne girmez. Aksine pek çok marka XXL yani 44 bedene kadar üretim yapabiliyor. Son yıllarda beden olumlama hareketinin dünyada yayılması ile birlikte tekstil sektöründe de kilolu kadınlara özel son moda elbiseler, pantolonlar ve dış giyim ürünleri üretilmeye başlandı. Aynı şekilde gelinlik firmaları da 58 bedene kadar üretim yapmaya başladı. İşin özü, 42 beden gelinlik büyük beden sayılmamaktadır.

Büyük Beden Gelinlik Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

Büyük beden bir vücut yapısına sahipseniz, gelinliğinizi seçerken vücudunuzda gizlemek veya öne çıkarmak istediğiniz bölümleri iyi tanımanız gerekiyor. Kalça kısmını gizlemek isteyen gelin adayları A kesim modelleri tercih ederken, ince bel yapısına sahip gelin adayları balık kesim modelleri giyerek hatlarını ortaya çıkarabiliyor.

Peki büyük beden bir gelin adayı olarak vücut şeklinize göre hangi gelinlikleri seçebilirsiniz?

  • Kum saati vücut tipi: Kum saati vücut tipinde yuvarlak göğüs ve kalça hatlarına ek olarak ince bel yapısı öne çıkar. Eğer böyle bir vücuda sahipseniz balık ve yarım balık gelinlik modellerini tercih edebilirsiniz.
  • Elma vücut tipi: Elma vücut yapısında göğüs, karın ve kalça bölgesi yuvarlak hatları ile çıkar. Eğer böyle bir vücut şekline sahipseniz A kesim gelinlik modelleri sizi için ideal olacaktır. Göğüs altından daralıp, kalçaya doğru açılan bir modelle karın bölgenizi daha ince gösterebilirsiniz.
  • Armut vücut tipi: Armut vücut tipinde kalça kısmı, göğüs ve omuz bölgesine göre daha geniş olur. Eğer bu şekilde bir yapıya sahipseniz prenses gelinlik modellerini tercih edebilirsiniz. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken en önemli konu küçük göğüslere sahip olmanız olacaktır. Dar omuz, küçük göğüs ve ince bel yapısına sahip olup, sadece kalça bölgenizi gizlemek için prenses gelinlik seçebilirsiniz.

Büyük beden gelinlik seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise kumaş yapısı olmalı. Kalın kumaşlar sizi olduğunuzdan daha iri gösterebilir. Buna ek olarak yoğun tül kumaş ve dantel kullanımı da kıvrımlarınızı gizleyebilir. Bel, omuz ve kalça bölgelerinizde yoğun kat ve dantel kullanımından kaçınmanızı öneririz.

Büyük beden gelinliklerde vücut şeklini tanımak ve vücudunuzun güzelliğini öne çıkaracak seçimler yapmak çok önemlidir. Vücut şeklinizi en doğru şekilde belirlemek için şu yazımızı okuyabilirsiniz: Vücut Şekline Göre Gelinlik Seçimi

Büyük Beden Gelinlikler ile Hangi İç Çamaşırları Tercih Edilir?

Büyük beden gelinliğinizin altına seçeceğiniz iç çamaşırı modeli mükemmel görüntüyü yakalayabilmeniz için oldukça önemli. Bazı gelinlik modelleri kendinden korseli yapıda olsa da bu elbette tüm tasarımlar için geçerli değil. Balık model bir gelinlik tercih ettiyseniz burada karın ve bel bölgenizi inceltecek korselerden yararlanabilirsiniz. Eğer gelinliğinizde yırtmaç yoksa boyu diz hizasına kadar gelen inceltici korseleri tercih edebilirsiniz.

Büyük beden gelinliklerin içine en çok aranan iç çamaşırlarından biri de jartiyer oluyor. Büyük beden jartiyerinizi A kesim ve prenses gelinliklerde yüksek belli kemerler ile tasarlanan modellerden seçebilirsiniz. Eğer üst bölgenizi de toparlamak isterseniz volanlı büstiyerle tasarlanan jartiyerleri seçebilirsiniz.

Büyük beden gelinlik için sütyen modelinizi ise yaka şeklinize göre belirlemelisiniz. Straplez bir gelinlik seçtiyseniz elbette straplez sütyen uygun olacaktır. Gelinliğinizin sırt kısmı transparan ise sırtı şeffaf bantlı sütyenleri tercih edebilirsiniz. V yakalı bir gelinlik seçtiyseniz silikon göğüs bantlarını kullanabilirsiniz.

Büyük Beden Gelinlik Fiyatları Ne Kadar?

Peki büyük beden gelinlik fiyatları ne kadardan başlıyor? Hazır bir gelinlik modeli tercih edecekseniz fiyatların normal kalıplarla ortalama aynı aralıklarda seyrettiğini görebilirsiniz. Çoğu gelinlik firması büyük beden kreasyonlarını 44 - 58 beden aralığında hazırlıyor. 56 beden ve üzeri gelinlikler için özel dikim yapılabiliyor. Büyük bedende gelinlik fiyatları ise minimum 5.500 TL’den başlayarak modele göre 20.000 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Özel dikim büyük beden gelinlik fiyatları ise 7.000 TL’den açılarak artış gösteriyor. Kumaş kalitesi, model seçimi ve ek hizmetler fiyatları doğrudan etkiliyor.

Şehrinizdeki en iyi gelinlik firmalarının DüğünBuketi.com’a özel fiyatları burada.

BONUS: Büyük Beden Nikah Elbisesi Modelleri

Geldik yazımızın bonus bölümüne. :) Büyük beden nikah elbiselerinde mini ve midi tasarımlardan uzun abiyelere kadar pek çok farklı seçenek bulunuyor. Ayrıca çoğu nikah elbisesi after party için de kullanılabiliyor. Büyük beden nikah elbisesi fiyatları ortalama 750 TL’den başlıyor. İşte sizin için seçtiğimiz en güzel 9 büyük beden nikah elbisesi modeli.

Büyük beden gelinlik modelleri ve yılın en şık tasarımlarına yer verdiğimiz yazımızın sonuna geldik. Dileriz gelinlik seçiminizde size ilham kaynağı olabilmişizdir. Unutmayın; güzelliğin bedeni yoktur. Hangi vücut yapısında sahip olursa olsun her kadın özel ve biriciktir. Peki siz en çok hangi modeli beğendiniz? Yorumlarda bizimle paylaşmayı ve bizi sosyal medyada takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

0
%