dugun-gununuzu-kolaylastiracak-20-madde-1
dugun-gununuzu-kolaylastiracak-20-madde-1

Düğün Gününüzü Kolaylaştıracak 20 Madde

Hayatınızın en önemli ve en unutulmaz günü olan düğün gününüzün kusursuz olması için haftalardır belki de aylardır uğraşıyorsunuz. Davetli listesi, düğün stresi, davetiye tasarımı, müzikler, yemekler, gelinlik derken bir de bakmışsınız ki işler iyice çığırından çıkıyor. En mutlu olmanız gereken zamanlar tam bir kabusa dönüştü dönüşecek. Bir de üzerine nişanlınızla aranızda yaşanan gerginlikler eklendi mi? Gelin bu peri masalına birkaç büyülü dokunuş katalım. Öncelikle hiçbir şeyin kusursuz olmadığını hatırlayın ve bu önemli günde her şeyden önemli olanın siz ve değerli eşiniz olduğunu unutmayın. Arkanıza yaslanın, derin bir nefes alın ve sizin için yazdıklarımızı dikkatle okuyun. Buyurun size düğün gününüzde düğün stresi ve kaygınızı azaltacak, düğününüzün tadını çıkarmanızı sağlayacak bir takım pratik bilgiler… dugun-stres

Düğün Gününüz İçin Pratik Bilgiler

Gelinliğinizi Giyerken Yardım Alın

Düğün gününüzün en önemli parçası olan gelinliğinizi giyerken mutlaka yardım alın. Ancak yardım alacağınız kişinin elinde yüzük, bilezik gibi gelinliğinize zarar verecek takılar olmamasına özen gösterin. Gelinliğinizi giyerken makyaj bulaşmamasına aynı zamanda saçınızın bozulmamasına dikkat edin.

İhtiyaç Çantası Hazırlayın

Düğününüzde hayat kurtaracak bir önlem olan acil durum çantasını düğün günü ya da düğünden bir gece önce hazırlayın. Her şeyi düşünerek hazırlamanız gereken ihtiyaç çantanıza roll on, makyaj malzemesi, ağrı kesici ilaçlar, hafif atıştırmalıklar, iğne iplik, ıslak mendil ve toka gibi malzemeler koyun. dugun-gununuzu-kolaylastiracak-20-madde (2) Yemek Yemeği Unutmayın Düğün stresi ve heyecanından düğün günü yemek yemeye pek vakit ayrılmaz. Oysa ki genellikle düğün günü yorgunluktan değil de açlıktan halsiz düşülür. Bu sebeple düğün sabahı mutlaka güçlü ve besleyici bir kahvaltı yapın. Mümkünse nikah saatinizi sabahın erken saatlerine denk gelecek şekilde seçmeyin. Eğer düğününüz yemekli bir organizasyon ise davetlilerinizi karşılamadan önce muhteşem düğün menünüz ile karnınızı bir güzel doyurun.

En Yakın Arkadaşlarınız Yanınızda Olsun

En yakın arkadaşlarınızı düğün öncesi hazırlıklarınızda olduğu gibi düğün gününüzde de yanınızdan ayırmayın. Düğün stresi sizi etkilememesi için önce yapılması gereken işlerde en yakın arkadaşlarınızdan destek alın ve görev dağılımı yapın. Öncesinde de size destek veren arkadaşlarınız düğün gününüzde yaşanabilecek ufak tefek aksaklıklarda da hemen yardımınıza koşacaktır. dugun-gununuzu-kolaylastiracak-20-madde (3)

Yedeklemeyi Unutmayın

İhtiyaç çantası kadar önemli bir başka önlem ise bazı düğün malzemelerinin yedeklerinin yanınızda bulunmasıdır. Örneğin yedek ayakkabı, yedek çorap, yedek düğme gibi malzemeler olası aksaklıklarda sizin kurtarıcınız olacaktır. Takı Çantasını İhmal Etmeyin Düğünde takılacak takıların koyulacağı takı çantası güvenli ve taşınması kolay olmalıdır. Takı töreni bittikten sonra takı çantasını güvendiğiniz bir arkadaşınıza ya da bir aile üyesine teslim edebilirsiniz.

Giyilmesi Kolay Bindallı Seçin

Saçınızın ve makyajınızın bozulmaması için giymesi çıkarması kolay bir bindallı seçin.

Ağır Saç Aksesuarlarına Dikkat

Düğün stresi yaşatan ağır saç aksesuarlarından kaçınmanızda fayda var. Olası aksaklıklara karşı yanınızda mutlaka yeterli miktarda yedek toka bulundurun. Hatta imkânınız varsa kuaförünüzle düğün boyunca sizinle olması için anlaşabilirsiniz. gelin-kese

Düğün Stresi İle Başa Çıkmak İçin Tavsiyeler

  • Düğün Planınızı Çift Olarak Kurgulayın

Düğün günü, saati, düğün mekanı, davetiyeler, müzik, yemekler gibi detayları çift olarak birlikte planlayın. Kına gecesi, gelin hamamı, bekarlığa veda partisi detaylara da birlikte karar verip organizasyon seçimlerini birlikte yapın. Böylece düğün stresi sizden ve eşinizden uzak olacaktır.

  • Mekân Seçiminizde Dikkatli Olun

Bir düğünün en önemli kısımlarından birisi olan mekan seçiminizde titiz ve dikkatli olun. Hem sizin hem de davetlilerinizin güzel bir şekilde ağırlanacağı düğün organizasyonu konusunda uzman mekanları tercih edin. Ayrıca seçeneğiniz mekanın yağış ihtimaline karşı kapalı alanının da olmasına ve ulaşım açısından merkezi bir konumda yer almasına dikkat edin. dugun-gununuzu-kolaylastiracak-20-madde (5)

  • Kendi İsteklerinizi Esas Alın

Düğün stresi sebeplerinden biri de hazırlıklar sırasında ve düğünde özellikle aile bireylerinin birtakım talepleri, istekleri olacaktır. Düğün mekanından, gelinliğe, davetli listesinden düğün menüsüne kadar pek çok konuda size kendi istediklerini yaptırmaya çalışabilirler. Bu duruma hazırlıklı olun ancak nazikçe kendi isteklerinizi esas alın.

  • Görev Dağılımı Çok Önemli

Düğünüzde her şeyin istediğiniz gibi gitmesini istiyorsanız mutlaka görev dağılımı yapın. Öncelikle iyi bir iş planı yapın ve bu planda arkadaşlarınıza ve aile üyelerine görevler verin. Böylece hem iş yükünüz hafiflemiş olur hem de onları mutlu etmiş olursunuz.

  • Kendinize Zaman Ayırın

Düğün hazırlıkları ve düğün telaşı sırasında genellikle kendinize vakit ayıramazsınız. Bu durum da düğün stresi yaşamanıza sebep olur. Oysaki bu durum düğünü mükemmelleştireceğine aksine stresi artırır. Düğün hazırlıkları sırasında ve düğün günü mutlaka kendinize zaman ayırın. Hatta düğünden önce bir günlüğüne bile olsa her şeyden uzaklaşın ve baş başa kalın. dugun-gununuzu-kolaylastiracak-20-madde (6)

  • Bütçe Planınıza Dikkat Edin

Düğün hazırlıkları ve düğün için öncelikle bir bütçe belirleyin. Genelde planlananın üzerine çıkan düğün maliyetlerini göz önünde bulundurarak doğru bir planlama yapın. Şık ama pahalı olmayan alternatifleri seçmek işinizi kolaylaştıracaktır. Düğün stresi yaşama riskini azaltmak için bütçenizi belirlerken ilk olarak düğün mekanı seçiminden başlayın. Diğer insanların fikirlerinden ziyade kendi fikirleriniz ve bütçeniz doğrultusunda hareket edin ve bütçenizin dışına çıkmayın.

  • Anın Tadını Çıkarın

Düğün gününün hayatınızın en önemli ve en mutlu günü olduğunu unutmayın. Her ne kadar her şeyi tüm detayları ile planlamış olsanız da mutlaka ters giden bazı şeyler olacaktır. Bu duruma hazırlık olun ve ufak tefek detaylara takılmayın. Bu mutlu günde her anı doyasıya yaşayın ve tadını çıkarın. dugun-gununuzu-kolaylastiracak-20-madde (7)

  • Organizasyon Şirketleri ile Çalışın

Düğün stresi ve yaşanabilecek olası aksaklıkları en aza indirmek istiyorsanız alanında uzman organizasyon şirketleri ile çalışın. Hatta her adımda yanınızda olacak ve sizi her açıdan rahatlatacak bir düğün organizatörü seçin. Şehrinizde bulunan tüm düğün organizasyon firmalarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

  • Duygusallıktan Uzaklaşın Mutluluğa Kaçın

Özellikle kız tarafının daha fazla dramatize ettiği düğünler hüzünlü anlara da sahne olmaktadır. Düğün gününüzde yaşanabilecek dramlara odaklanmaktan ziyade mutluluğa ve sevince odaklanın.

  • Sakinliğinizi Koruyun

Ne tür bir aksilik yaşanırsa yaşansın asla kontrolünüzü kaybetmeyin. Sakinliğinizi her an korumanız gerektiğini unutmayın. Düğün gününüzde sık sık nefes egzersizleri yapın. Bu günün sizin en mutlu gününüz olduğunu her an kendinize hatırlatın. dugun-gununuzu-kolaylastiracak-20-madde (8)

  • Küçük Ayrıntılara Kafanızı Takmayın

Hiçbir şeyin mükemmel olamayacağını bildiğiniz halde her şeyin mükemmel olması için canınızı dişinize taktığınız düğün gününüzde birtakım olumsuzluklara hazır olun. Yanlış renkte gelen çiçekler, doğru sıralama ile çalınmayan müzikler, geç kalan pasta… Bunların hepsi normal, takılmayın, siz sadece anın büyüsünü yaşayın.

  • İşleri Son Dakikaya Bırakmayın

Doğru ve işlevsel bir iş planı yaptığınızdan emin olun. Görev dağılımında doğru kişiler seçtiğinizden emin olun. Yapılacak işleri günlere ve zaman dilimlerine yayın. Her zaman iş planınıza bağlı kalarak hareket edin. Hepsinden önemlisi iş planınız içinde yer alan hiçbir işi son dakikaya bırakmayın. dugun-gununuzu-kolaylastiracak-20-madde (9)

Düğünüzün Tadını Çıkarın

Sizin için derlediğimiz düğün gününüzü kolaylaştıracak 20 madde umarız ki faydalı olmuştur

. Gerek düğün öncesi hazırlıklarda gerekse düğün gününde her şeyin en iyisini, en mükemmelini seçmeye çalışırız. Her zaman hatırlamamız ve öncelik vermemiz gereken şey ise hissettiklerimiz ve hissettirdiklerimizdir. Düğünleri mükemmel kılan düğünlerde yaşanan neşe ve coşkudur. Düğünlerin sonunda akıllarda kalan ise samimiyetle gülen yüzler ve mutlulukla bakan gözlerdir. Düğününüzde yüzünüzden gülümseme, gözlerinizden ışık eksik, kalbinizden mutluluk eksik olmasın. Düğün stresi sizden uzak olsun... Bütün bu koşuşturmadan sonra çıkacağınız romantik balayınızı düşünün... :) Balayını en güzel şekilde değerlendirmek için 10 Maddede Hem Eğlenceli Hem Romantik Bir Balayı yazımıza mutlaka bakmanızı öneririz. Düğün gününüzü kolaylaştırmanın bir diğer kolay yolu ise bekarlığa vedadır! Hamamda muhteşem bir bekarlığa veda partisi düzenlemek istiyorsanız en güzel hamam ve spaları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

0
%