baget-yuzuk-modelleri-21
baget-yuzuk-modelleri-21

En Güzel Baget Kesim Tektaş Yüzük Modelleri

Pırlanta yüzük tercihinizi alışılmışın dışında, şık ve farklı bir modelden yana kullanmak isterseniz baget yüzük tasarımlarına mutlaka göz atın deriz. Pırlanta tektaş yüzük denildiğinde akla bu zamana dek hep yuvarlak kesim klasik tektaş yüzükler gelmekteydi. Ancak modanın gelişmesi ile pırlanta tektaş modellerinde de artık farklı tasarımlar görebiliyoruz. Baget yüzük tektaş modellerini, fiyatları ve genel özellikleri ile bu dosyamızda sizin için derledik. 

Hazırsanız incelememize başlayalım.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

En Güzel Pırlanta Baget Yüzük Modelleri

Mücevherat tercihi kesinlikle bireysel ve kişiye özeldir; dolayısıyla esasında pırlanta takılar için genellenebilecek bir güzellikten bahsetmek, değişen zevklere haksızlık etmek olacaktır. Modellemeler her zevke hitap edebilecek kadar çeşitliliğe sahip olsa da, pırlanta tektaş baget yüzük modelleri neredeyse klasikleşecek genel bir tasarıma kavuşturulmuştur.

Tektaş baget yüzük modellerinin klasikleşen formu, başat olarak dört köşeli dikey dikdörtgen kesim pırlanta taştan meydana gelmektedir. Dolayısıyla merkezinde dikey dikdörtgen ya da dört köşe büyük bir tektaş pırlanta bulunması, baget yüzük modelinin belirleyicisi niteliğindedir. Tektaş yüzüğün geri kalan tasarımındaki ayrıntılar ise, tamamıyla tasarımcıya ve onu parmağında büyük bir zevk ile taşıyacak olan size kalmıştır.

Son zamanlarda baget kesim pırlanta tektaş yüzükler, klasik yuvarlak kesimlere nazaran daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. Pırlanta tektaş baget yüzük tasarımları, son zamanların takı ve mücevher modasında belirleyici ve çarpıcı bir dönüşüm yaratmıştır. Pırlanta baget kesim tektaş yüzük modelleri iri ve gösterişli formu ile adeta görenlerin tekrar dönüp bakmak isteyecekleri doğal bir güzelliğe sahiptir.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Sofistike şıklığa sahip olan pırlanta tektaş baget yüzük modelleri, yüzük halkası çevresindeki tasarımlar, tektaşın büyüklüğü ve renk skalasına göre farklılıklar göstermektedir. Örneğin renkli tektaş baget yüzük tasarımları, alışılmışın dışına çıkmak isteyenler için oldukça doğru bir yüzük tercihi olacaktır.

Şehrinizdeki en iyi evlilik teklifi organizasyon firmalarını burada bulabilirsiniz.

Tam Tur Pırlanta Baget Yüzük Tasarımları

Tektaş yüzüklerin en güzel tamamlayıcıları hiç kuşkusuz ki pırlanta tamtur yüzüklerdir. Tamtur pırlanta yüzük tercihinizi, tektaş yüzüğünüzü tamamlayacak şekilde ikinci bir yüzük olarak satın alabilirsiniz. İkinci yüzük tercihi genellikle, nişan ya da evlilik teklifinde tektaş yüzük hediyesinden sonra düğünde tamtur pırlanta yüzük ile tamamlanmak istendiğinde yapılmaktadır.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

İkinci yüzük tercih etmek istemezseniz, yuvarlak ya da baget kesim tektaşınızı tamtur pırlanta ile çevreleyen modellerden yana da seçim yapabilirsiniz. Fiyatları açısından yarım tur pırlanta yüzüklere göre nispeten daha yüksek olan tam tur pırlanta yüzükler, oldukça kıymetli mücevherlerdendir. Ancak yine de çeşitli pırlanta tasarım markalarında, her cebe uygun tektaş ve tamtur pırlanta yüzük bulabilmek mümkündür.

Tamtur pırlanta yüzükler, taş kesimlerine göre adlandırılmaktadır. Prenses, markiz, baget ve yuvarlak kesime sahip tamtur olarak tasarlanan pırlantalar, yüzüğe kendine has bir şıklık katmaktadır. Tektaş baget yüzük için tamamlayıcı olacak en özel yüzük, yine baget kesim pırlantalardan oluşan tamtur yüzük modelleridir.

Farklı boyutları ve karat ağırlığına göre fiyatları değişen baget kesim pırlanta yüzükler, tasarımları ile adeta büyüleyici bir niteliğe sahiptir. Özellikle tektaş pırlanta tutkunuz varsa, baget kesim pırlanta yüzük modellerine muhakkak göz atmanızı; baget yüzük tasarımınızı tamamlayacak bir tamtur yüzük satın almanızı öneririz. Zira kesimleri, karat ağırlığı, pırlanta taş sayısı, tasarımı ve yüzük materyaline göre binlerce farklı tasarımda tamtur baget yüzük bulabilmeniz mümkündür.

Yarım Tur Baget Kesim Pırlanta Yüzükler

Pırlanta tektaş baget yüzük modellerini tamamlayıcı şık bir tasarım da yarım tur pırlanta yüzüklerdir. Tıpkı tamtur pırlanta yüzüklerde olduğu gibi, yarım tur pırlanta yüzük tercihinizi ayrı olarak seçebilir, iki yüzük kullanımınızla şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Bir yüzük çemberi üzerinde iri bir baget tektaş ve çevresinde yarım tur dönen baget kesim pırlantalardan oluşan tasarımlar sizin için ideal olacaktır.

Trio baget yüzük modelleri, pırlanta yarım tur yüzük modelleri arasında en çok sevilen ve en çok tercih edilen yüzük tasarımlarındandır. Mini baget kesim pırlantalardan meydana gelen yarım tur pırlanta yüzükler ise, sade ve şık bir görünüm elde edebilmenizi sağlayacaktır. Özellikle günlük kullanımlarınız için, iri tektaş baget yüzük modelleri yerine, tam tur veya yarım tur mini baget kesim pırlanta yüzükleri tercih edebilirsiniz.

Şehrinizdeki en güzel nikah salonlarından hemen fiyat alın.

Büyük Taşlı Baget Yüzük

Eğer gösterişli bir model arıyorsanız büyük taşlı baget yüzükleri değerlendirebilirsiniz. Çevresi ince taşlarla bezeli büyük baget yüzükler, kesimi ile ışığı kusursuz bir şekilde kırarak harika yansımalar yaratır. Bu modeli tercih edecekseniz ve aynı zamanda alyansınız ile birlikte kullanacaksanız, alyansınızın sade bir tasarım olmasını öneriyoruz. Zira bu model fazla gösterişli olduğu için, taşlı bir alyans ile kalabalık görünecektir.

İnce Gövdeli Baget Yüzük

Baget yüzük modelleri önerilerimizde son durağımız ince gövdeli tasarımlar oluyor. İnce gövdeli baget yüzükler, hem şık hem de zarif bir görünüm sunacaktır. İnce gövdeli yüzüklerde genelde baget taş çok büyük olmadığı için alyansınız ile harika bir uyum yakalayacaktır.

Baget mi Tektaş mı?

Yüzük seçiminde pek çok kadın baget mi tektaş mı sorusu ile karşı karşıya kalıyor. Her iki model de birbirinden şık olmakta birlikte, günlük kullanımınıza daha uygun olacak bir tasarım seçmenizi öneriyoruz. Büyük baget yüzükler fazlasıyla parlak olduğundan daha çok gece etkinliklerine yakışacaktır. Eğer gündüz de baget yüzük kullanmak isterseniz yarım tur modelleri ve küçük baget taşları değerlendirebilirsiniz.

Yuvarlak tektaş yüzükler evlilik tekliflerinde en çok kullanılan modellerden oluyor. Eğer standardın dışına çıkmak istiyorsanız baget yüzüklerle farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

Uygun Fiyatlı Baget Kesim Yüzükler

Pırlanta tektaş yüzük modellerinin, ister baget kesim ister yuvarlak kesime sahip olsun genel olarak diğer mücevherlere nazaran fiyatları yüksektir. Bunun sebebi, açıktır ki, tüm dünya genelinde elmas rezervinin azlığı ve pırlanta taşların bin bir zorluklarla ulaşılan elmaslardan meydana gelmesidir. Hal böyle olunca, dünyada sayılı miktarda bulunan bir taştan meydana getirilmiş olan bir mücevherat, hediye edilecek kişiye kendisini özel hissettirecek bir ayrıntıya dönüşmektedir. 

Fiyatları her ne kadar diğer taşlara göre yüksek olan pırlanta tektaş yüzükler, imal edildikleri yüzük materyallerine göre değişken ücretlere satılabilmektedir. Baget yüzük fiyatları ayrıca, dikdörtgen pırlanta tektaşın büyüklüğü ve onun çevresindeki yuvarlak minik pırlanta taşların sayısına göre de değişmektedir. Fiyatlar ise materyale bağlı olarak ortalama 2.500 TL'den başlamaktadır. Gümüş baget yüzükler daha uygun fiyatlarda seyrederken, beyaz altın modellerde fiyat artışı görülebilir.

En güzel alyans modelleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgi burada.

Baget kesim tektaş yüzükler hakkında hazırladığımız yazımızın sonuna geldik. Peki siz nasıl bir yüzük hayal ederdiniz? Tamtur mu, tektaş mı yoksa yarım tur mu? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın. :)

  • User default avatar

    Buse buket

    Merhaba. Ortalama 5-6 ince uzun baget ve bircok kucuk pirlantadan olusan baget kesim yuzukte evlilik yuzugu olarak kullanilabilir mi? (Merkezinde bir tek buyuk tas olmadan, sadece ince uzun birkac bagetin yan yana gelisi ile olusmus bir yuzuk kastettigim ve cevresini saran kucuk kucuk yuvarlak pirlantalar.) Yazinizdan anladigim kadari ile ‘baget tek tas’ diyorsunuz yani merkezde buyuk bir tas olmamasi, birkac ince uzun bagetin yan yana gelmesinden olusmasi, o yuzugu bir evlilik tek tasi yapmiyor sanirim?? Ama yine de bu tip bir model evlilik teklifi icin uygun mudur? Ben sanirim bu ayrimi anlayadim sadece. Merkezde buyuk bir tek tasin olmadigi baget model yuzukler de evlilik yuzugu mudur sorum bu. (Ortada 3 dikey ve altinda ustunde 2 ser yatay baget dusunun, toplam 7 baget ve o bagetleri cepe cevre saran kucuk tasli pirlantalar gibi..)

  • User default avatar

    Düğün Buketi Editörü

    Merhabalar Buse Hanım, Merkezinde taşı bulunan baget pırlanta yüzükler genel olarak evlilik teklifi için tercih ediliyor. Evlilik teklifi yüzüğünüzü düğün sonrası alyans olarak kullanmaya devam etmek isterseniz, günlük kullanıma daha uygun olan küçük taşlı alyans ya da tamtur modelleri tercih edebilirsiniz. Baget kesimler sade alyans modelleri ile kusursuz uyum sağlar. Düğününüz sonrasında hem alyansınızı hem de baget yüzüğünüzü birlikte kullanabilirsiniz. Mutlu günler dileriz! :)

İlgili Makaleler

0
%