header-3-scaled
header-3-scaled

En Güzel Vintage Gelinlik Modelleri

Vintage gelinlik modelleri, düğününde nostaljik bir tarz yakalamak isteyen gelin adaylarının ilk tercihleri arasında bulunuyor. Kimi zamanlı 80li, kimi zaman 60lı yılların modasını yansıtan gelinlikler açık ve kapalı pek çok düğün mekanında tercih edilebiliyor. Tesettür vintage, uzun ve bishop kollu modeller, mini gelinlikler ve helen tasarımlar başta olmak üzere pek çok farklı kalıpta nostaljik gelinlik bulmak mümkün.

Peki vintage gelinlikler en çok hangi tasarımlarda tercih ediliyor? A kesim, balık kalıp, mini modeller ve çok daha fazlasını yazımızda bulabilirsin.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Uzun Kollu Vintage Gelinlik

Vintage başlangıçtan beri bize uzun ve dantel kolları çağrıştırıyor. Pek çok kraliyet düğününde gelinlerin tercihi asil uzun kollardan yanaydı. Televizyonlarda izlenen eski ve ağır başlı törenlerde hem düğünün ciddiyeti hem de zarafet için vazgeçilmez olan uzun kollardı. Bunların yanında 1950'li yıllara uzanan şıklığın da üste oturan uzun kollardan geçtiğini biliyoruz.

Aşırıya kaçmaksızın dantel kollar farklı bir etek kumaşıyla desteklenebiliyor, kemer ve şapkayla da tamamlanabiliyor. Yegane kaçınman gereken nokta ise fazla takılar ve aksesuar. Örneğin eldivenden vazgeçmen, yakaya da bağlı olarak boynunu da boş bırakman iyi olabilir. Vintage uzun kollar tabii ki yalnızca prenses modeli uzun dantel kolları kapsamıyor. Bir yandan birbiriyle ilgili moda akımı olan boho konusu var ki orada da hippi tarzı bol kollar devreye girecek. Hemen öncesinde hatırlatmakta fayda var, boho chic akımı ile keyfine düşkün, rahat ama süslü bohemlik biraz daha şıklığa bürünüyor.

En güzel bohem gelinlik modellerini burada bulabilirsin.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Helen Vintage Gelinlik Modelleri

Düğün gününde Yunan tanrıçaları gibi görünmeye hazır mısın? Vintage kalıplarla birleşen helen gelinlik modelleri ile başta kır düğünleri, kumsal düğünleri ve çiftlik konseptli organizasyonlarda muhteşem görünebilirsin. Ilık havada uçuşacak hafif uzun kollu gelinlikler, serin bir akşamda yerlere uzanacak dantel ve tül etekler kulağa harika geliyor. Senin için tören ciddiyetini şıklıkla birleştirmeleri için tasarlanmış bu kıyafetler rahatlığı da elden bırakmıyor.

Yeni nesil kumaşlarla tasarlanan helen vintage gelinlik modelleri, ince tül kumaşlar ve ten rengi astarlar ile tamamlanıyor. Helen gelinlikler çoğunlukla tek kollu, V yaka veya degaje yakalarla birleşiyor. Eğer bu modellere vintage bir hava katmak istersen kırık beyaz, krem veya ekru renkleri kullanmanı öneriyoruz. Etek bölgelerinde yoğunlaşan güpürler de bu tarzı tamamlayacaktır.

Daha çok Helen gelinlik modeli için buraya tıklayabilirsin.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Kısa Vintage Gelinlik Modelleri

Vintage gelinlik modelleri seçiminde 1940'lı yılların havasını yansıtmak istersen midi ve mini etekli tasarımlara yönelebilirsin. Dönemin bombshell modasını yansıtan pin up tarzı gelinlikler özellikle kokteyl tarzı düğünlerde harika görünecektir. Eteklerde önü kısa arkası uzun tasarımlar bulabileceğin gibi, tamamen diz altında biten düz kesimleri de tercih edebilirsin.

Vintage gelinliğinde 1980'li yılların eğlenceli havasını yansıtmak istersen tütülü gelinlik modelleri tam sana göre. Straplez yakalı mini gelinlik modellerini aynı zamanda after party elbisesi olarak da tercih edebilirsin. Bu modellere özellikle mini ve fileli duvaklar çok yakışacaktır.

Bishop Kollu A Kesim Vintage Gelinlik

Eski tarz gelinlik modelleri arasında en dikkat çeken ve gerçek bir asilzade havası taşımanı sağlayacak model manşetlerde sıkılaşan bol bishop kollar ile geliyor. Bishop kollu A kesim gelinlik ve balık kesim gelinlikler bu yıl nostaljiyi seven gelinlerin gözdesi olacak. A kesim ile daha prensesvari bir görüntü yakalayabilir, balık kesimli ile de biraz daha parti havasına bürünebilirsin.

Vintage gelinlik modelleri denince akla gelen bir diğer detay da elbette vatkalar oluyor. 1970li yılların sonundan 1990'lı yılların başına kadar hemen hemen tüm giyim ürünlerinde kullanılan vatkaları gelinliğinde de tercih edebilirsin. Özellikle omuz ve kalça hizasını ayarlamak isteyen minyon gelin adayları vatkalı gelinlik modellerini tercih edebilir.

Vintage Tesettür Gelinlikler

Vintage tesettür gelinlik modellerinde çoğunlukla tül kullanımı öne çıkıyor. Buna ek olarak iki parçalı tasarlanmış, gövde kısmı bel hizasından açılan gelinlik modelleri de son derece moda olmuş durumda. Vintage tesettür gelinliklerin en güzel tamamlayıcı aksesuarları arasında eldivenler bulunuyor. Gelinliğin modeline göre saten veya dantelli eldivenler seçebilirsin. Ayrıca küçük şapkaları tesettür gelin başın üzerinde kullanabilirsin.

Tesettür tarzı bir vintage gelinlikte A kesim kalıpları tercih etmeni öneriyoruz. Bol kesimli dantel veya bishop kollar, hakim yakalarla birleştiğinde çok şık görünecektir. Ayrıca beyaz sahte gelin kürkleri veya dantelli şalları da kullanabilirsin.

En şık tesettür gelinlik modellerini burada bulabilirsin.

Vintage Gelinlik İçin Uygun Aksesuarlar

Vintage gelinlik modellerinde şıklığı tamamlayacak pek çok aksesuar seçeneği bulunuyor. İlk olarak hangi döneme ait gelinlik tercih ettiysen, o dönemin modasını yansıtan aksesuarları yakın kadraja alabilirsin. Mesela takıdan başlayalım. Takı tercihinde nostaljik modayı en iyi yansıtan detaylardan olan incili kolye ve küpeleri tercih edebilirsin. 1950'li yıllarda Marilyn Monroe ile adeta ikonik bir görünüm olan sıralı inciler vintage gelinliğin ile çok şık görünecektir.

Bir sonraki aksesuar önerimiz ise gelin eldivenleri olacak. Kraliyet ailesinin dönemsel sembolü haline gelen eldivenleri saten veya dantel kumaşlarda tercih edebilirsin. Bu eldivenleri bileklerinde bitek kısa modellerden tercih edebilirsin. Dilersen dirsek üstlerine kadar çıkan uzun gelin eldivenleri ile de kombinini tamamlayabilirsin.

Vintage gelinliğin dönemini en iyi yansıtan detaylarından gelin şapkalarını da unutmamak gerek. Küçük şapkalı gelinlik modelleri, mini ve fileli duvaklarla birleştiğinde muhteşem görünüyor. Yüzü yarısına kadar kapatan bu duvakları, canlı kırmızı bir ruj ile tamamladığında 60'lı yılların Hollywood tarzını tamamlayabilirsin. 70'li yılların tasarımı bir gelinlik giyiyorsan hippi tarzını yansıtan büyük şapkalar çok uygun olacaktır.

Vintage Gelinlik Fiyatları

Peki vintage gelinlik fiyatları ne kadardan başlıyor? Öncelikle orjinal bir model giymek istiyorsan, bu modelleri vintage kıyafet satan mağazalarda bulabilirsin. Modern bir gelinlik modelini vintage tarzda arıyorsan şehrindeki gelinlikçileri ziyaret edebilirsin. Bu modellerin fiyatlarını etkileyen en önemli faktör dantel kalitesi oluyor. Fransız dantelli vintage gelinlik modelleri fiyatları ortalama 4.000 TL'den başlıyor. Tasarım sadeleştikçe fiyatlarda azalma görülüyor.

Şehrindeki en iyi gelinlikçi ve moda evlerini DüğünBuketi.com'da bulabileceğiniz biliyor muydun? Sitemize özel indirim imkanları ile beğendiğin gelinliğe en hızlı şekilde kavuşabilirsin.

Gelinlikçi mi arıyorsun?: Şehrindeki en iyi gelinlikçiler burada.

Vintage model gelinlikler hakkında hazırladığımız dosyamızın sonuna geldik. Dileriz hayalindeki gelinlik modellerine bir adım daha yaklaşabilmişsindir. Beğendiğin modeli yorumlarda bizimle paylaşmayı unutma.

İlgili Makaleler

0
%