458beecdced9f3443459345003313b3e
458beecdced9f3443459345003313b3e

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

Nişan bohçası hazırlama aşaması hem gelin hem de damat adayları için oldukça heyecan verici! Ailelerin tanışması, kız isteme merasimi ve söz kesme derken nişan günü gelip çattığında çoğu çift “Nişan bohçası içine ne konur” sorusu ile karşı karşıya kalıyor. Damat tarafı gelin nişan bohçasını hazır ettiyse ve kız tarafı olarak eksiksiz bir damat bohçası listesi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Sizin için oldukça kapsamlı bir erkek nişan bohçası dosyası hazırladık.

Gelin öncelikle kısaca nişan bohçası nedir ve nasıl hazırlanır sorularını yanıtlayalım!Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Nişan Bohçası Nedir? Neden Hazırlanır?

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

Nişan bohçası, kız isteme merasiminde veya sonrasında çiftlerin aileleri tarafından karşılıklı olarak verilen hediyelerdir. Nişan bohçası içindekiler listesi genel olarak çiftlerin günlük hayatta kullanabilecekleri ihtiyaçlarından oluşur. Konsepte uygun olarak yapılan bohça süslemeleri ile tam bir hediye halini alır.

Nişan bohçaları önceleri kumaş ve tüllere sarılı olarak hediye edilirken, son yıllarda gelin ve damat gibi süslenmiş nişan sandıkları sıklıkla kullanılıyor. Ayrıca yine gelin ve damada özel olarak süslenen çeyiz valizleri de oldukça moda olmuş durumda.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Gelin ve damat nişan bohçalarına ek olarak çiftler birbirlerinin ailelerine de hediye alabiliyor. Kayınvalideye nişan bohçası hazırlamak pek çok kültürde yer edinmiş durumda. Nişan bohçasının neden hazırlandığından bahsettikten sonra dilerseniz kısaca gelin bohçasına da bir göz atalım.

Damat Bohçası Seti Nasıl Hazırlanır?

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

  • Öncelikle geleneksel erkek nişan bohçası içerisine konulan ürünleri listeleyin.
  • Sevgilinizin bu ürünlere ihtiyacı olup olmadığını öğrenmek için önceden ağzını yoklayın. Örneğin kendisinin yeni bir tıraş makinesi olabilir ve bir tane daha alarak ekstra masraf yapmanıza gerek kalmaz.
  • Sevgilinizin tarzına en uygun ürünleri tercih etmeye çalışın. Sevdiği renkler ve desenleri göz önünde bulundurarak pijama ve röpteşambır gibi ürünleri satın alabilirsiniz.
  • Çoğu çift, setler yerine ürünleri tek tek almayı tercih ediyor. Eğer tek tek almak istemiyorsanız piyasadaki nişan bohça setlerini araştırın.
  • Satın aldıktan sonra kutular, sandıklar ve valiz modellerinden biri seçerek eşyalarını paketleyin.
  • Hazır olan bohçanızı tüller ile süsleyerek işinizi tamamlayın.

Sade Damat Bohçasına Ne Konur?

Sade ve sembolik bir damat bohçası hazırlamak isterseniz şu ürünleri ekleyebilirsiniz;Enza Home - TerraEnza Home - Terra

  • Parfüm deodorant seti,
  • Duş jeli, tıraş köpüğü ve balsamı,
  • Bir çift terlik,
  • Bir adet pijama takımı,
  • Bir adet banyo havlusu,
  • Bir adet gömlek ve kravat.

Damat Bohçası Nasıl Hazırlanır?

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

Kültürümüzde nişan alışverişi gelin ve damadın kendi aileleri ile ayrı ayrı yapılır. Fakat bu durumun günümüzde biraz değişikliğe uğradığını söyleyebiliriz. Artık nişan alışverişi yapılırken çiftler ve aileleri mağazaları birlikte geziyor. Bu sayede gelin de damat da kendileri için hazırlanan bohçalarda söz sahibi olabiliyor.

Erkek nişan bohçası listesine eklenen ürünler genelde belirli olsa da, modern bir sandık hazırlamak isteyen çiftler alışverişlerini ayrı ayrı mağazalardan yapabiliyor. Nişan alışverişi ile çok vakit kaybetmek istemeyenler ise damat nişan bohçası seti satın alarak tüm ihtiyaçlarını bir seferde karşılayabiliyor.

Erkek nişan bohçası içine konulması gerekenler; damadın giyim, kişisel bakım ve günlük kullanabileceği eşyalardan oluşuyor. Dilerseniz önce eksiksiz damat bohçası listesini inceleyelim.

Erkek Nişan Bohçası Listesi - Damat Bohçasına Neler Konur?

Ürünler
Ortalama Fiyat
Damat Pijama Takımı 650 TL
Ropdöşambır 500 TL
İç Çamaşır Seti 300 TL
Damat Çorabı 40 TL
Damat Terliği 250 TL
Tıraş Seti 400 TL
Tıraş Makinesi 1.250 TL
Gömlek & Pantolon 800 TL
Kravat 250 TL
Kol Düğmesi Takımı 500 TL
Kemer Cüzdan Kartlık Seti 300 TL
Damat Parfüm / Deodorant 400 TL
Kol Saati 1.500 TL
Damat Seccade Takımı 350 TL
Toplam 7.490 TL
**Listedeki ürünlerin piyasadaki ortalama fiyatları baz alınmıştır. Fiyatlar, seçeceğiniz ürünün kalitesine ve markasına göre değişkenlik göstermektedir.

1. Damat Bohçası Listesi Giyim & Pijama Ürünleri

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

Erkek nişan bohçası listesinin olmazsa olmazları arasında elbette giyim ürünleri bulunuyor. Kız tarafı damadın nişan sandığına giyim ürünü olarak;

  • Pijama takımı,
  • Damat iç çamaşırı,
  • Ropdöşambır,
  • Gömlek & pantolon,
  • Çorap,
  • Kravat,
  • Damat terliği

ürünlerini ekleyebilir. Bu ürünleri ayrı ayrı mağazalardan temin edebileceğiniz gibi çeyiz alışveriş noktalarından set halinde satın alabilirsiniz. Damat giyim çeyizi denildiği zaman akla ilk gelen markalardan olan Pierre Cardin set ürünleri ile oldukça beğeni topluyor.

2. Erkek Nişan Bohçası Bakım Ürünleri

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

Damat sandığına kişisel bakım ürünleri eklenmeden olmaz! Damadın günlük kullanımına uygun ürünleri set halinde bohçaya ekleyebilirsiniz. Kişisel bakım ürünleri içinde;

  • Traş makinesi,
  • Traş seti (traş köpüğü, jilet / ustura, traş kolonyası, traş sonrası balsam),
  • Parfüm, deodorant, roll on

gibi ürünler eklenebilir. Bu ürünlere ek olarak şampuan, duş jeli, bakım yağı, diş fırçası ve tarak da erkek çeyiz sandığı içine eklenebiliyor.

3. Damat Bohçası Aksesuar Listesi

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

Gelelim damat bohçasına eklenen aksesuarlara. Erkek çeyiz setleri içinde aksesuar olarak belli başlı ürünler yer alıyor. Sandık içine mutlaka eklenmesi gereken ürünler arasında;

  • Kol düğmesi takımı,
  • Cüzdan / kartlık seti,
  • Kemer,
  • Kol saati

yer alıyor. Ayrıca bu ürünlere ek olarak bazı aileler bohça içeriğine ayakkabı da ekleyebiliyor.

Damat bohçası listenizi hazırladıysanız şehrinizdeki en güzel nişan mekanlarını incelemek için sizi böyle alalım!

Erkek Nişan Bohçası Modelleri

Erkek için yapılan nişan alışverişinin son adımı elbette hediyeleri kutulamak oluyor. Nişan kutusu süsleme son zamanlarda pek çok mağaza tarafından yapılsa da kimi aileler geleneksel yollarla süslemelerini kendisi yapmayı tercih ediyor. Peki nişan hediyeleri nasıl sunulabiliyor?

1. Damat Nişan Sandığı

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

Sandıklar son yıllarda nişan hediyesi sunumlarında oldukça revaçta! Daha önceleri ahşap işçilik ile hazırlanan damat sandığı modelleri, günümüzde özellikle kadife kumaş süslemeleri ile tercih ediliyor. Kadife damat sandığı modelleri, gelin sandıkları ile takım satılıyor. Gelinlik ve damatlık giydirilmiş olarak hazırlanan sandıkların son derece moda olduğunu hatırlatmak isteriz!

2. Nişan Kutusu Modelleri

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

Karton nişan kutuları da son yıllarda fazlasıyla popüler. Erkek nişan bohçası için hazırlanan kutular, dilediğiniz renkte tasarlanabiliyor. Bu nişan kutuları ayrıca ev çeyizi hazırlama ve çeyiz düzme etkinliklerinde de sıklıkla kullanılıyor.
Kutular genelde kalın kartonlarla hazırlanıyor. Üzeri baskı ve süslemeler ile kaplanarak hazır hale getiriliyor. Bazı firmalar ise istediğinize göre kutuların üzerine nişanlısınız ismini basabiliyor.

3. Damat İçin Nişan Bavulu

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

Damat nişan bavulu son yıllarda en çok tercih edilen sunumlardan biri oluyor. Özellikle nişanlısına kapsamlı bir bohça hazırlamak isteyen gelin adayları bu yönteme başvuruyor. Piyasada hazır olarak satılan damat bavulları bulunuyor. Dilerseniz düz bir gri veya siyah bavul olarak üzerini damatlık şeklinde süsleyebilirsiniz. Evlendikten sonra ise valizin üzerindeki süsleri sökerek balayı veya diğer seyahatlerinizde kullanabilirsiniz.

4. Damat Kumaş Bohça Sunumu

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

Kültürümüzde en çok kullanılan süsleme tekniklerinden bir tanesi bohça sunumu olarak öne çıkıyor. Renkli veya tüllü kumaşlar ile kundaklanarak paketlenen nişan bohçaları, özellikle geleneğine bağlı çiftler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

BONUS

Damat Bohçası Ne Zaman Verilir?

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

Geleneklerimize göre ailelerin tanışması ve söz merasimi sonrasında damat tarafı ilk olarak kız tarafına nişan bohçasını teslim eder. Damat bohçası ne zaman verilir sorusunun cevabı ise söz ve nişan arasındaki süreçte araya çok vakit girmeden bohçanın teslim edilmesi yönündedir. Eğer söz merasimini es geçip sadece nişan yapacaksanız, nişanın olduğu gece damat ve gelin bohçalarını karşılıklı olarak teslim edebilirsiniz.

Nişanda Damada Ne Takılır?

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

Nişan organizasyonlarında hangi tarafın ne kadar takı takacağına aileler birlikte karar verir. Fakat tarafların karşılıklı olarak birbirine hediye ettiği belli takılar vardır. Kız tarafı damat tarafına genellikle saat takar. Damat saati, erkek nişan bohçası içinde hediye olarak veriliyorsa kız tarafı buna ek olarak damada künye veya bileklik takabilir. Ayrıca damada hediye olarak verilen kol düğmesi eğer altın ise, bu da takı olarak sayılabilir.

"Düğünde erkek tarafı ve kız tarafı ne yapar?" diye merak ediyorsanız sizi böyle alalım.

Nişanda Yüzükleri Kim Alır?

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

Çiftlerin en çok merak ettiğin konulardan biri de elbette “Nişanda yüzükleri kim alır?” sorusu. Nişan yüzükleri karşılıklı olarak alınır. Damadın yüzüğünü kız tarafı, gelinin yüzüğünü de erkek tarafı alır.

Kaynana Bohçasına Ne Konur?

Halk arasında kaynana bohçası olarak bilinen bu geleneğimize göre, gelin ve damat adayları nişan merasiminden önce annelerine karşılıklı hediye paketleri hazırlar. Genelde kültürlere ve yörelere göre değişse de kayınvalide bohçası içine sembolik bazı hediyeler eklenir.

Kaynana bohçası içindekiler listesi ise şöyle;

  • İşlemeli havlu,
  • Pijama takımı (Yöreye göre şalvar veya basma elbise.),
  • Terlik,
  • Parfüm,
  • Yemeni - yazma,
  • Nevresim veya pike takımı,
  • Seccade,
  • El örgüsü banyo lifi.

Kaynana bohçalarına ek olarak bazı geleneklerde gelinlerin anneleri "Süt Hakkı" olarak tabir edilen adetleri gereği damat tarafından altın talebinde bulunabilir. Günümüzde çok fazla uygulanmayan bir gelenek olsa da eskilerine bağlı kalmayı tercih eden aileler buna yönelebilir. Peki damat tarafı Süt Hakkı için gelinin annesine ne takabilir? Altın bilezik, kolye, zincir veya 3ü 1 yerde (2 çeyrek 1 yarım) altın şeklinde talebinde bulunulabilir.

Nişanda Elbise / Takım Elbiseyi Kim Alır?

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

Geleneklerimizde gelinin elbisesini damat tarafı alır. Ayrıca gelin saç ve makyajını kuaförde yaptırıyorsa bunun ücreti yine damat tarafından karşılanır. Aynı şekilde kız tarafı da damadın nişanda giyeceği takım elbiseyi veya damatlığı alır. Nişan alışverişi genel olarak her adımında karşılıklı yapılır.

Evde organizasyon planlıyorsanız en güzel nişan masası süsleme yazımıza göz atmanızı öneririz.

Bonus 2: Gelin Nişan Bohçası İçindekiler Listesi

Damat Bohçası İçine Ne Konur? 2024 Erkek Nişan Bohçası Listesi

Gelin nişan bohçası, damadın ailesi tarafından hazırlanıyor. Gelin adayının ihtiyaçları ve çeşitli hediyeler ile hazırlanan bu bohçaların içerikleri kültürlere göre farklılık gösterebiliyor. Peki gelin bohçası listesinde neler bulunur?

  • Gelin pijama takımı,
  • Fantazi iç çamaşırları,
  • Gelin terliği,
  • Makyaj seti,
  • Cilt bakım seti

gibi ürünler gelin nişan bohçasına eklenir. 

Gelin bohçası içine eklenecek tüm ürünleri buradan inceleyebilirsiniz.

Hazır çeyiz alınacaklar listesi arıyorsanız ücretsiz Çeyiz Listem uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz.

Erkek nişan bohçası içinde neler olur, damat bohçası nasıl hazırlanır, nişan bohçası içindekiler listesi ve fiyatları gibi en çok merak edilen soruları sizler için yanıtladık. Peki siz damat bohçanızın içine neler eklemeyi düşünüyorsunuz? Nişan alışverişinizi yorum olarak bizlerle ve diğer gelin adayları ile paylaşmayı unutmayın. Şimdiden mutluluklar dileriz!

  • User default avatar

    münire

    kaynana bohçasını hayatımızda ilk kez duydum garip garip icatlar çıkarıyolar gençler zaten düğün yapıp bir sürü yükün altına giriyo maddi manevi. kaynanası da hediye almayıversin!!!!

  • User default avatar

    NAZLİ PİNAR

    BİZİM GELENEKLERİMİZDE NİŞAN 3 GECE SÜRER GELİNE 3 AYRI GECE İÇİN ALTIN TAKILIR V E HEDİYE BOHÇALAR SARILIR GÜZEL BİR GELEBNEK BENCE KEŞKE BÜTÜN TÜRKİYEDE OLSA

  • User default avatar

    ceren & muhammet

    ben nişanlım için bohçayı valizin içinde hazırladım en azından sonradan tekrar kullanılır süslü püslü sandıklara kağıtlara koymaktan iidir ziyan olmaz

  • User default avatar

    Damla Ufuk

    hayır kaynanaya niye bohça verilmesin ki sonuçta o kadar büyütmüş yetiştirmiş onun da hakkı sembolik de olsa bişeyler verilmesi lazım ayıp

  • User default avatar

    melisa yılmaz

    Şu kaynana bohçası muhabeti çok saçma kimse burada savunmaya geçmesin aileler mi evleniyor çiftler mi belli değil..... bu kadar gelenekçilikten vaz geçin artık

  • User default avatar

    begümmm

    İSteyen kaynanasına hediye verir isteyen vermez polemik yapmaya gerek yok ben vermeyi düşünüyorum şahsen eşimin ailesi sonuçta benim de ailem br yandan artık yanı

  • User default avatar

    Ece Acar

    nişan bohçalarının nişan günü verilmesi gerekmiyor mu neden önce erkek tarafı götürüyor? nişanlar artık çoğu evde yapılıyor zaten gelmişken getirsinler

  • User default avatar

    Ayşenur

    Bir şey soracağım biz bohçanın içine pantolon koymadık sadece gömlek koyduk eksik olur mu illa eklemek lazım mı.Ayrıca tıraş makinası aldığımız için fazladan jilet falan koymadık koyan var mı

  • User default avatar

    Yeşim Tunali

    Bence sadece ihtiyaçlar alınması daha iyi artık eskisi gibi değil herkes internetten ihtiyaçlarını alyıor. Çiftler konuşur arasında eksiklerini çıkarır karşılıklı verilir.

  • User default avatar

    senem

    sevgilim kıravat takmayı hiç sevmiyor illa da almam gerekir mi

  • User default avatar

    Nuriye özdem

    Evde kaç kişi varsa onlarda erkekse gömlek çorabı kadınsa yemeni ilif patik tişort konur

İlgili Makaleler

0
%