evde-nisan-organizasyonu-7
evde-nisan-organizasyonu-7

Evde Nişan Organizasyonu Yapacaklara Tavsiyeler

Evliliğe giden yolda en büyük adımı atmanın vakti geldi. Aileler görüştü ve tanıştı; sıra bütün sevdiklerimizin bu güzel haberi öğrenmesine ve tabi ki ilişkiyi resmiyete dökmeye, bir yüzük ile taçlandırmaya geldi. Küçük bütçeler ile evde nişan organizasyonu yaparak sizin de hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilmeniz mümkün. Peki evde nişan organizasyonu nasıl yapılır? Evde nişan masası süsleme nasıl yapılır? Evde nişan fiyatları ne kadardan başlar? Evde nişan elbisesi modeli nasıl seçilir? Nişan daveti ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları sizin için derledik.

Evde Nişan Organizasyonu Nasıl Yapılır?

Evde Nişan Organizasyonu Yapacaklara Tavsiyeler

Son yıllarda çiftlerin en çok tercih ettiği konsept olan evde nişan organizasyonu, aile arasında ve samimi bir tören planlayanlar için ideal. Bazı çiftler evde söz ve nişan merasimi ayrı ayrı yapmayı tercih etse de, ailelerin tanışması ve kız isteme merasiminden sonra nişan yüzüklerini takmayı tercih edenler de oluyor. Evde nişan hazırlığı aşamasına geldiyseniz ve aklınız karışıksa doğru yerdesiniz. Dilerseniz adım adım evde nişan davetinin nasıl yapıldığını inceleyelim.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Evde Nişan Organizasyonuna Kimler Davet Edilir?

Evde nişan organizasyonuna öncelikle çekirdek aile üyeleri davet ediliyor. Nişan töreni genelde kız evinde yapılıyor. Her iki tarafın da aile büyüklerini nişan merasimine davet etmek geleneklerimiz arasında yer alıyor. Gelin ve damat adayının halası, amcası, anneannesi, babaannesi, dedesi veya teyzesi ve eniştesi evde nişan törenine davet edilebiliyor.

Evde Nişan Organizasyonunda Kaç Kişi Olur?

Evde nişan organizasyonuna davet edilen kişi sayısı genelde çiftlerin tamamen kendi tercihine bağlıdır. Çekirdek aile üyeleri ve aile büyüklerinin de katılımı ile düzenlenen merasime gelin ve damat adayının isteği doğrultusunda yakın arkadaşları da katılabilir.

Evde nişan sırasında ikram veya yemek servisi yapılırken yardımcı olacak bir yakın arkadaşınızın bulunması elbette çok iyi olacaktır. Ama genel bir sayı verecek olursa her iki taraftan da 6 - 7 kişi davet edilebilir. Elbette büyük bir eve sahipseniz bu sayıyı artırabilirsiniz.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Şehrinizdeki en iyi nişan organizasyonu firmaları burada sizi bekliyor.

Evde Nişan Konsepti Seçimi

Evde Nişan Organizasyonu Yapacaklara Tavsiyeler

Nişan konseptine karar vermek hazırlık aşamasının en önemli adımlarından bir tanesi. Konsepte karar verirken, davetlilerinizin ağırlanacağı odanın mobilyalarına ve duvar rengine uygun olmasına dikkat etmeniz önemli.

Çoğu nişan organizasyonu firması nişanınız öncesinde sizi ziyaret edip konsept konusunda size birbirinden güzel fikirler sunabiliyor. Ayrıca son yılların trend konsepti pileksi aksesuarlar ile hazırlanan masaları da tercih edebilirsiniz.Enza Home - Terra

Evde Nişan Masası Süsleme Fikirleri

"Evde nişan masası nasıl yapılır?" sorusuna en güzel cevabı ve püf noktaları burada vereceğiz. Evde nişan masası hazırlama için birbirinden güzel konseptler mevcut. Siz de evde nişan yapmaya karar verdiğinizde en önce karar vermeniz gereken ne tür bir konsept hayal ettiğiniz. Klasik bir nişan masası mı hayal ediyorsunuz yoksa farklı mı?

Evde nişan için fikirlere en son eklenen daha çok açık alanda kullanılan rustik konsept. Farklılık arayanlar, rustik konseptte bir nişan masası düşünebilir. Pileksi aksesuarlar ve şeffaf dikdörtgen masalar ile hazırlanan tasarımlar da çok beğeniliyor.

Masa arkasına fon olarak hazırlanan perde, isimlik ve peri LED ışıklandırmalar da masaların şıklığını tamamlıyor. Nişan isimliği yaptırmayı düşünüyorsanız ahşap veya pileksi malzemeleri tercih edebilirsiniz. Dayanıklı malzemeler oldukları için nişanınız sonrasında isimliğinizi hatıra olarak saklayabilirsiniz.

Nişanda Geleneklerin Sıralaması Nasıl Olur?

Evde Nişan Organizasyonu Yapacaklara Tavsiyeler

Geleneklerimize göre evde nişan organizasyonu kız isteme merasiminden sonra yapılır. Eğer çiftler nişan mekanı kiralamayı düşünmüyor ve aile içinde bir organizasyonu tercih ediyorsa ev nişanı harika bir tercihtir. Nişan merasiminden önce damat tarafı ve ailesi kız tarafını evinde ziyaret ediyor.

Çiçek, çikolata ve nişan bohçası hediyeleri ile gelen aileyi kız tarafı kapıda karşılıyor. Damat tarafı şehir dışından geliyorsa aile ilk olarak yemeğe davet ediliyor. Yemek servisi sonrasında kız isteme merasimi için misafirler salona davet ediliyor. Türk kahvesi ikramları ve aile büyüklerinin konuşmasının ardından gelin ve damat adaylarının da rızası sorularak kız isteme töreni tamamlanıyor.

Kız isteme geleneklerine dair detaylı bilgi burada.

Nişan Tepsisini Kim Tutar?

Gelelim "Evde nişan organizasyonunda tepsiyi kim tutar?" sorusunun yanıtına. Nişan tepsisini gelinin yakın kız arkadaşı veya yaşının yakın olduğu yeğeni - kuzeni tutar. Kız arkadaş veya kuzenlerin katılmadığı nişan törenlerinde bu görev kız kardeşe veya evdeki başka bir genç kıza düşer.

Nişan Kurdelesini Kim Keser? Yüzükleri Kim Takar?

Evde Nişan Organizasyonu Yapacaklara Tavsiyeler

Nişan kurdelesini kesme görevi gelin veya damadın yaşça büyük aile dostları veya akrabalarına aittir. Kısa bir konuşma sonrası çiftlere ömür boyu mutluluklar dileyerek nişan kurdelesi kesilir. Yüzükleri çift birbirlerine takabilir.

Evde Nişanda Ne Takılır?

Nişan merasiminde kız tarafı erkek tarafına genellikle saat hediye eder. Altın tercih edilebilen saatlere ek olarak künye veya bileklik de damada hediye edilebilir. Ayrıca altın kol düğmesi de damada takı olarak takılabilir. Erkek tarafı ise kız tarafına bilezik, beşi bir yerde, set veya zincir takabilir. Nişan takısı seçimleri kültürlere göre farklılık gösterebilir.

Erkek nişan bohçası içindekiler listesini öğrenmek için buraya tıklayın.

Nişan Yüzüklerini Kim Alır?

Nişan yüzükleri karşılıklı alınır. Yani gelinin yüzüğünü damat, damadın yüzüğünü de gelin alır. Nişan geleneklerimiz kültürlere göre değiştiği için bazı ailelerde yüzükler damat tarafından alınır.

Nişanda Eve Ayakkabı ile Girilir mi?

Evde Nişan Organizasyonu Yapacaklara Tavsiyeler

Türk geleneklerinde eve ayakkabı ile girmek genelde hoş karşılanmaz. Yalnız söz konusu nişan gibi davetlilerin kombini ve şıklığı ön planda olan günlerde buna çözümler üretilebilir. İlk olarak davetlilerinizi ağırlayacağınız bölümde açık renkte halılar varsa bunların üzerine koruyucu kilimler serebilirsiniz. Dilerseniz kapı girişine ıslak havlu ve temizleme paspası sererek davetlilerinizi bu şekilde içeri davet edebilirsiniz. Kabası temizlenmiş olan ayakkabılar halıları çok kirletmeyeceği için nişan sonrası temizlik de kolay olacaktır.

Evde Yemekli Nişan Organizasyonu

Evde yapılan nişan töreninde neler ikram edilir? Seçim yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Genel olarak kurabiyeler, meyveli tartlar, makaronlar, içecekler, yaprak sarması, şekerleme ve kekler tercih ediliyor. Bu yiyeceklerin seçimini yaparken renklerinin, konseptin rengine uygunluğuna dikkat etmeliyiz. Tatlı ve tuzlu dengesini kurmak da oldukça önemli.

Evde nişan töreni ikramlarını servisi sırasında ise yine servis tabaklarının renklerine, kolay tüketilebilir, dağınıklık ve kirlilik oluşturmayacak türden olmasına dikkat etmelisiniz. Eşinizin ailesi şehir dışından geliyorsa ikram servislerinden önce ana yemek de servis edebilirsiniz. Bunun için de düğün yemeği menüsü olarak bilinen etli nohut, tavuklu pilav, cacık ve salatadan oluşan geleneksel menüleri tercih edebilirsiniz.

Evde Nişan Pastası

Evde nişan organizasyonu denildiği akla ilk gelenlerden birisi de nişan pastası oluyor. Pasta seçimi yaparken konseptinizin rengine göre ve kişi sayısına göre seçmeye özen göstermelisiniz. Alternatif olarak resimli veya şekilli modellerde de düşünebilirsiniz.

Ayrıca macaron düğün pastası, naked cake ve şeker hamurlu pasta modellerini de tercih edebilirsiniz. Nişan pastanızı seçerken dikkat etmeniz gereken çok katlı olmaması. Evde nişan organizasyonlarında çok katlı pastalar herhangi kazaya sebebiyet verebilir. Pastanın nişan ikramları ile aynı renk olmasına dikkat etmekte de fayda olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Nişanda Ne Giyilir? Evde Nişan Elbisesi Modelleri

Kontrast renkler ile kıyafetinizin rengini patlatabileceğiniz gibi aynı tonlarda kıyafet seçiminiz ile de çekilecek resimlerinizin güzel çıkma ihtimalini garantiye alabilirsiniz. Evde nişan elbisesi modeli seçiminde tamamen özgürsünüz, gece boyunca içinde rahat edebileceğiniz kendinizi mükemmel hissettirecek her türlü modeli seçebilirsiniz.

Nişan elbisenizin içinde rahat etmeniz oldukça önemli. Eğer kendinize güveniyorsanız balık model saten nişan elbisesi tasarımlarını da değerlendirebilirsiniz. Bu yılın favori renkleri olan yakut yeşili, toz pembe, beyaz veya sarı iyi bir seçim olabilir.

Nişan organizasyonuna özel sade abiye modellerini burada bulabilirsiniz.

Nişan Saçı ve Makyajı Modelleri

Saçınızı elbise modelinize göre yapmalısınız. Örneğin evde nişan elbisesi modeliniz sırt veya omuz dekolteli bir abiyeyse dalgalı salık saç modelleri oldukça şık duracaktır. Salık modelleri saç örgüleri ve maşa ile hareketlendirebilirsiniz.

Uzun kollu veya kapalı abiye modellerinde balerin veya dağınık topuz saç tasarımları oldukça şık görünecektir. Evde nişan organizasyonu için makyaj tercihinizi daha doğal ve sade uygulamalardan yana kullanabilirsiniz.

Salon makyajında olduğu gibi simli farlar, yoğun takma kirpikler ve koyu renk rujlar kullanmak ev ortamına ağır gelecektir. Bunun yerine doğal güzelliğinizi ortaya çıkan uygulamaları tercih edebilirsiniz.

Nişan Ayakkabısı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Evde nişan elbisesi seçiminiz kadar ayakkabı seçiminiz de önemli. Öncelikle gece boyunca uzun süreler ayakta kalma ihtimalinizi düşünerek seçim yapmalısınız. Bunun için çok sivri topuklar ve stilettoları tercih etmekten kaçınabilirsiniz.

Onun dışında yürürken halıya ve elbisenize takılabilecek yoğun aksesuarlar ve işlemeleri olan ayakkabı modelleri de istenmeyen kazalara sebebiyet verebilir. Yırtmaçlı veya kısa abiyelerde açık burunlu, boydan ve uzun elbiselerde kapalı burunlu ayakkabıları tercih edebilirsiniz.

Evde Nişan Organizasyonu Fiyatları

Evde nişan organizasyonu fiyatları genelde seçilen paketlere ve konseptlere göre değişkenlik gösterebiliyor. Standart paket ve süsleme hizmetleri daha uygun fiyat aralıklarında seyrederken, her şey dahil paketlerde fiyatlar artış gösterebiliyor. Paket fiyatları ortalama 1.500 TL'den başlıyor.

Bonus: Nişan Hediyelik Önerileri

Son olarak nişanınıza katılan davetlilerinize hatıra olarak hediye edebileceğiniz alternatiflere göz atalım. Son yıllarda taş magnet veya ahşap üzerine baskı olarak hazırlanan fotoğraflı hediyelikler oldukça revaçta. Buzdolabı veya metal yüzeyler üzerinde sergilenebilen fotoğraflı nişan magneti modelleri davetlileriniz için güzel bir hatıra olacaktır.

Nişan hediyeliği olarak mumluk veya sabunları da tercih edebilirsiniz. Dekoratif olması ve güzel kokuları ile evin her yerinde kullanılabilen bu ürünler kalıcı bir hediye alternatifi olacaktır. Ayrıca küçük saksı bitkileri ve sukulent nişan hediyelikleri de son yıllarda oldukça rağbet görüyor.

Nişan organizasyonunuzu ev yerine mekanda planlıyorsanız sizi böyle alalım.

Evde nişan organizasyonu yazımızın sonuna geldik. Peki siz evde nişan organizasyonunuzda hangi konsepti ve nişan masası tasarımını tercih edeceksiniz? Sizce nişan davetlerinde yemek menülerine neler eklenebilir? Nişanınızda nasıl bir elbise tercih edersiniz? Fikirlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Şimdiden bir ömür boyu mutluluklar dileriz.

  • User default avatar

    Gülseten korkmaz

    Merhabalar ben Gülseren inşallah kızıma haziran gibi evde güzel bir nışan töreni düşünuyoruz.Iletişim numaranızı alabilirmiuim.Tesekkurler

  • User default avatar

    DüğünBuketi.com Editörü

    Merhaba Gülseren Hanım! https://www.dugunbuketi.com/iletisim/ linkimizden iletişim bilgilerinizi girerek form doldurabilirsiniz. İletişim ekibimiz size geri dönüş sağlayarak, merak ettiğiniz her şey hakkında sizi ücretsiz bilgilendirecek. Şimdiden mutluluklar! :)

  • User default avatar

    Seda

    Merhabalar fiyat teklifi alablirmiyim

  • User default avatar

    DüğünBuketi.com Editörü

    Merhabalar Seda Hanım, Nişan organizasyonu hakkında ayrıntılı bilgi ve fiyat teklifi almak için aşağıdaki iletişim formumuzu doldurabilir, veya hafta içi 10:00-17:00 çalışma saatleri arasında 0232 339 27 13 numaramız üzerinden bizi arayabilirsiniz. Şimdiden mutluluklar dileriz! https://www.dugunbuketi.com/iletisim/

  • User default avatar

    Ayşe kartop

    Evde kızıma yüzük takılacak.ben sadece masa ve arka süs bide maket pasta istiyorum fiyat alabilirmiyim

İlgili Makaleler

0
%