gelin-cicegi-6
gelin-cicegi-6

Gelin Çiçeği Yapımı ve Malzemeleri

Gelin ve damat adayları, evlilik kararı aldıktan sonra düğün için hazırlık yaparken en çok seçici oldukları ve önem verdikleri konu gelin çiçeğidir. Hayatlarının en mutlu gününde çiftler her konuya titizlik gösterir. Çoğu gelin adayı el yapımı gelin çiçeği kullanmayı tercih eder. İşte bu yazımızda sizlere gelin çiçeği yapımı ve malzemeleri hakkında bilgi vereceğiz.

Gelin çiçeği birçok çeşide sahiptir. Kalpli, hasırlı, kozadan, kuru gelin çiçeği, lavanta, lale gibi onlarca çeşit bulunur. Gelin adayı bu çeşitler içerisinden kendine uygun bir çiçek belirleyebilir. Farklı malzemeleri bir araya getirerek güzel bir görüntü elde edilir.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

El Yapımı Gelin Çiçeği

Canlı renkler kullanılarak tasarlanan gelin çiçeği güzel bir görüntü sergiler. Mor, beyaz, pembe, krem güllerin bir araya gelmesi ile ortaya çıkan hoş görüntü gelin adaylarını adeta büyüler. Birçok gelinin düğünde kullanmak istediği gelin çiçeğinden biri olan beyaz laleli buket, el sanatı kullanarak tasarlanır. Büyük emeğe sahip olan bu çiçek sade ve gelinlik ile uyumlu olmasından dolayı birçok gelinin tercih sebebidir.

Kırmızı ve beyaz güller kullanılarak tasarlanan gelin el çiçeği beyaz tül örtüsü ve kırmızı kurdelesi ile güzel bir görüntü oluşturur. Beyaz danteller ile alt kısım tasarlanır. Bu şık ve güzel çiçek çekiciliği ile gelin adaylarını etkilemeyi başarır. Gelin adaylarının severek ve beğenerek aldıkları bu model düğün günü gelin adaylarına güzellik katar.

İğne oyası ile el yapımı gelin çiçeğine birçok gelin ilgi duyar. Bu çiçek evde çok fazla bir malzeme gerektirmeden yapılabilir. Çiçeğin yapımında kullanılan malzemeler; iğne, ip, kurdele, boncuk ve el ile tutulacak yerin yapılması için gerekli birkaç malzemedir. İğne oyası ile örgü şeklinde yapılıp boncuk ile süslenen gelin çiçeği güzel bir görünüme sahiptir.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Kuru gelin el çiçeği modeli ise gelin adayları tarafından sevilen bir modeldir. Kuru çiçeklerin bir araya gelmesi ile yapılan buket, güzel kokusu ile dikkatleri üzerine çeker. Hoş ve renkli bir görünüme sahip gelin çiçeği, çok satılan modeller arasında yerini alır. Evinizde kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir modeldir.

Lavanta gelin çiçeği modeli birçok gelin adayının düğününde kullanmak istediği çiçek modellerinden biridir. Çok beğenilen ve yoğun ilgi gören bir çiçektir. Renkleri ile dikkat çeken gelin çiçeği hoş bir görüntü sergiler. Günümüzde gelin adaylar tarafından ilgi gören bir diğer gelin buketi ise hasırdan gelin çiçeğidir. Çiçeğin tutma yeri hasır kullanılarak tasarlanan bu model dikkat çekicidir. Yapay çiçekler kullanılarak yapılan bu modele hasırdan kurdele şekli verilir.

Canlı gelin çiceği modellerini yakından inceleyebileceğiniz blog yazımız için sizi buraya alalım: Canlı Gelin Çiçeği.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Gelin Buketi Yapımı

Gelin buketi uzaktan yapımı göze kolay gözükse de çok fazla emek gerektirir. Günümüzde çoğu ev hanımı gelir elde etmek amacıyla hasırdan, iğne oyasından, kurdeleden, kozadan gelin buketi yapar. Gelin tacı çiçekli yapımı gibi birçok çeşit ve modelde gelin çiçeği ve gelin baş tacı da yapılır. Gelin buketi yapmaya karar verirken yaratıcılığınızı kullanarak dikkat çekici tasarımlar sergilemeniz gelin çiçeğinin ilgi görmesini sağlar.

''Evde gelin çiçeği nasıl yapılır, gelin çiçeği yaparken hangi malzemelere ihtiyaç vardır?'' gibi soruların cevaplarına yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Gelin Buketi Yapımında İhtiyaç Duyulan Malzemeler

  • Çiçek
  • Kurdele
  • Boncuk ve diğer aksesuar malzemeler

Evinizde gelin buketini yapmaya başlamadan önce ilk olarak malzemeleri hazırlayın. Çiçek, makaslar, bant, kurdeleler, dantel veya tüller, boncuk gibi malzemeleri ayarlayıp kendinize kullanım alanı ayarlamanız gerekir. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra işleme başlayabilirsiniz.

• İlk olarak çiçek yapımına başlamadan önce kullanacağınız buketleri belirleyiniz.
• Daha sonra buketlerin boyutlarını ayarlayınız ve makas yardımıyla kesiniz.
• Kesmiş olduğunuz buketleri bir araya getirerek bant ile birleştiriniz.
• Bantladığınız yerin üzerinden kurdele ile geçerek süsleyiniz.
• Daha sonra göz ile gözüken hataları toparlayıp buketi hazır hale getiriniz.

Tasarlayacağınız gelin çiçeği için fikir ve örnekleri görebileceğiniz firmalara buradan ulaşabilirsiniz.

Gelin Baş Çiçeği Yapımı

Gelin Çiçeği Yapımı ve Malzemeleri

Gelin başı çiçeği yapımı çok fazla bilgi istemese de el becerisi gerektirir. Eğer eliniz bu tür işlere yatkın ise evinizde çok basit bir şekilde gelin başı çiçeği yapabilirsiniz. Aynı zamanda bu tür işleri yaparak ek gelir elde edebilirsiniz. Bu anlatımdan sonra gelin tacı çiçekli yapımı da kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Malzemeler:

Gelin başı çiçeği yapımında kullanacağımız bir adet taca ihtiyacınız olacaktır. Daha sonra çiçekleri sağlam bir şekilde yapıştırmak için silikon ya da kuvvetli bir yapıştırıcıya ihtiyaç vardır. Tacın etrafını süslemek için süs aksesuarları gereklidir.

1. Aşama

Kenarlarında halkalar bulunan aksesuarları tacın üzerine sırayla yapıştırıcı kullanarak yapıştırınız.

2. Aşama

Taç için kullanacağınız süs aksesuarın uç kısmını deliniz. Birbirine bağlamak için ortada bulunan halkalardan birini delikten geçirin. Taşın ucundaki halka ile metal aksesuarın ucunda bulunan halkayı birbirine bağlayın.

3. Aşama

Bu işlemleri tamamladıktan sonra sırada incili süsleme zincirini taş süslemenin ve metal aksesuarların halkalarından geçirerek birbirine bağlayın.

4. Aşama

Gelin başı tacına son işlemi yaparak son kalan halka ile anlınıza değecek olan taş süslemeyi halkalar ile birleştirin.

5. Aşama

Aşamaları birebir tamamladıktan sonra şık görünümlü bir gelin tacının tasarlamış olursunuz.

Bu yazıda gelin çiçeği malzemeleri, evde gelin çiçeği yapımı, gelin buketi yapımında kullanılan malzemeler gibi birçok konuda bilgi verdik. Aşamaları birebir şekilde gerçekleştirdiğiniz takdirde istediğiniz gibi bir buket ve taç elde edebilirsiniz. DüğünBuketi.com danışmanlarından daha detaylı bilgi almak isterseniz iletişime geçebilirsiniz. Mutluluklar!

İlgili Makaleler

0
%