uzun-duvak-modelleri-2
uzun-duvak-modelleri-2

Gelin Duvak Modelleri

Düğün telaşı içindeyseniz duvak modelleri hakkında tavsiyelerimiz var. Gelinlik modelinize en uygun duvak seçimi, taçlar, şapkalar ve aksesuarlarla birbirinden güzel modelleri derledik. En uygun fiyat seçenekleri, sezonun trendlerini bu yazıda topladık. Haydi beraber duvak seçiminizi yapalım. 😊

Duvak Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Gelinlik seçiminizi yaptıysanız duvak seçiminin ne kadar teferruatlı olduğundan haberdarsınızdır. Duvak çeşitleri epey fazla, her zevke hitap eden modeller var. Peki ya nasıl seçim yapacaksınız? Gelinlik modeliniz derin dekolteli ise uzun ve ışıltılı bir duvak modeli tercihi oldukça hoş olacaktır. En popüler modeller arasında uzun duvaklar bulunuyor, siz de tercihinizi uzun duvaktan yana yapabilirsiniz. Burada önem vermeniz gereken nokta duvağın düğün anında sizi rahatsız etmemesi olmalı. Dans ederken oldukça rahat olmalısınız.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Duvak seçiminde konfor kısmını not ettiyseniz. Uyum noktasında da dikkatli olmanız gerekiyor. Tercih edeceğiniz duvağa uygun saç tasarımı tercih etmelisiniz. Havalı, dağınız bir topuz hayal ediyorsanız duvağınız topuzunuzun altından süzülerek saçınızın bir parçasıymış gibi inmeli. Konfor ve uyum noktasını göz ardı etmeden dilediğiniz seçimi yapabilirsiniz.

Yüz Şekline Göre Duvak Seçimi Nasıl Olur?

Duvak seçenekleri çok fazla peki ya benim yüzüme uygun model hangisi diyorsanız bu bölüm sizi ilgilendiriyor. Duvak seçiminde gelin adaylarının rehberi genellikle yüz şekilleri oluyor. Yüz şekillerine uygun duvak seçimi için püf noktaları şu şekilde sıraladık;

  • Oval yüz tipinde çene daha uzun ve elmacık kemikleri belirgindir. Yüz ifadenizi daha yumuşak gösterecek kafes modeller, taç ile bütünleşen uzun duvaklar tercih edebilirsiniz.
  • Dikdörtgen yüz tipinde de keskin hatlar ön plana çıkar. Geniş alnınızı daha dar gösterecek aksesuarlarla dilediğiniz duvağı kombinleyebilirsiniz. Aksesuar kullanmak istemeyen gelin adayları patlayan duvak modeli ile görkemli bir görüntü elde edebilir.
  • Kare yüz tipinde çene ve alın kısmı birbiri ile neredeyse aynı orantıdadır. Dağınık topuzlar, gergin şekilde toplanmış bir saç seçimleriniz arasında yer alabilir. Bu yüz tipine en uygun seçim katedral duvak olacaktır.
  • Yuvarlak yüz tipi de oldukça yaygındır ve birçok gelin adayına cevap olacaktır. Saçlarınız yüzünüzün iki yanından dalgalı şekilde inebilir yüzünüz daha ince görünecektir. Duvağın çok kabarık olmaması en uygun seçimler arasında. Uzun ya da kısa seçimler tamamen zevkinize bırakılıyor.

En Popüler Duvak Modelleri

Gelin duvağı seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştık şimdi modelleri daha yakından inceleyebiliriz. Duvak seçimlerinize uygun saç tasarımı önerileri, aksesuar seçimi, fiyatları, farklı duvak seçenekleri aşağıda sizi bekliyor.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Kısa Duvak Modelleri

Gelinliğinizi tamamlayan duvak modellerinde kısa seçimler konfora önem veren gelin adaylarının favorisi oluyor. Düğün anında rahatlıkla dans etmek istiyorum diyorsanız seçiminiz bu modelden yana olmalı. Özgür hareket etmek isteyen ve belirgin bir duvak isteyen adaylar dirsek hizasında tercih edebilir.

Nikah kepi, kafes modeller sezonun en çok tercih edilenleri arasında yer alıyor. Kafes modelin vintage havası Helen model gelinlik seçimlerinde sıklıkla ön plana çıkıyor. Kısa saça sahipseniz omuz hizasında duvak tercih edebilirsiniz. Bu şekilde saçınızda dilediğiniz aksesuarla ön plana çıkarmanız mümkün olur.

Uzun Duvak Modelleri

Gelin duvaklarında vazgeçilmez model şüphesiz uzun seçimlerden yana oluyor. Görkemli modeli ile herkesin beğenisini kazanan model kulanım açısından büyük bir özen istiyor. Uzun duvak modelleri kendi içinde uzunluklarına göre ayrılıyor. En popüler olan katedral duvak oluyor. İddialı seçimleri ile gözler bir an olsun üzerinden ayrılmasını istemeyen gelin adayları bu modeli seçiyor. 3 metre olan katedral duvak fotoğraflarda da büyüleyici görünüyor.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Şepel duvakta uzun modeller içerisinde popülerliğini koruyor. 2.5 metre olan şepel duvak işlemeler ve desenlerle ışıl ışıl bir görüntü sunuyor. Duvağım uzun olsun ama konforumdan da ödün vermeyeyim diyorsanız gelinliğinizin bittiği noktada kesebilirsiniz. Yere paralel uzanan gösterişli duvak seçimleri de seçenekleriniz arasında yer alıyor. Son zamanlarda çiçek desenleri ile ön plana çıkan uzun modeller yaz aylarında düğün yapacak çiftlerin favorileri arasına girmeyi başarıyor.

Tesettür Duvak Modelleri

Tesettür gelin başı seçimlerinizi tamamlayacak kusursuz detaylara duvağınızda da yer everebilirsiniz. Yüz tipinize uygun gelin başı seçimlerinizle kabarık, patlayan duvaklar tercih edebilirsiniz. Şifon tesettür duvakları, saten kumaşlar ve nikah kepleri sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle nikah keplerinde demonte seçeneklerle farklı görüntüler elde edebiliyorsunuz. Bu seçimlerde kullanımda sizin için bir hayli kolay oluyor.

İnci iğnelikler ve tercih edeceğiniz aksesuarla uyumlu duvak seçimleri görüntünüzü tamamlayacaktır. Uzun ve kısa duvakları gelinlik modelinize uygun seçebilirsiniz. Hakim yaka tercihlerinde dantel detayı olan gelin adaylarımız duvak kenarlarında da aynı işlemelere yer verebilir. Sade ve şık bir görüntü elde edeceğinize eminiz.

Patlayan Duvak Modelleri

Gelinlik seçimlerinde a kesim popülerliğine duvakta patlayan modeller eşlik ediyor. Geçtiğimiz senelerde popüler olan model bu sezonda ilk sıralarda yer alıyor. Boyunu daha uzun göstermek isteyen gelin adayları bu modele öncelik vermelidir. Saç tasarımı ile birleşince oldukça gösterişli olan model favorileriniz arasında yer alabilir.

Işıltılı tüller ile tercih edebilirsiniz. Prenses ve a kesim modellerde gelin adayları uzun modellerden sonra sıklıkla bu seçeneği değerlendiriyor. Uzun ya da kısa tercih etme seçeneğiniz bulunuyor. bu model gelinliğinize kolaylıkla uyarlanabilme özelliği gösteriyor.

Rahibe Duvak Modelleri

Bu sezonun en çok tercih edilen modelleri arasında kesinlikle rahibe duvak olacak bizden söylemesi. Vintage sevenlerin listesinde yerini aldı bile bu model. Şık ve zarif olacağınız bu seçime Fransız danteller ekleyebilirsiniz. Başın üzerinden aşağı doğru süzülen modelde gelin saçı seçiminde de oldukça özgür oluyorsunuz. Dalgalı açık saçlar, örgü modellerle oldukça zarif bir görüntü sergiliyor.

Sofistike bir hava vermek istiyorsanız çiçeklerden kuru bitkilerden bir taç da tercih edebilirsiniz. Gelin çiçeği, gelin tacı ve rahibe duvak seçiminiz size özel bir tema yansıtacaktır. Bu görüntüyü hayal etmek şimdiden büyüledi bizi. 😍

Dantelli Duvak Modelleri

Dantel aşıkları burdaysa hemen detaylara geçelim. Gelinlik modellerinde ve duvak seçimlerinde olmazsa olmaz denilen dantel seçimleri tamamen zevkinize bırakılıyor. İri motifler tercih edebileceğiniz gibi küçük dantel detaylarda kullanabilirsiniz. Duvağın uç kısımlarında kullanılan dantel gelinlikte ön plana çıkan şık motiflerle birleşince oldukça uyumlu oluyor.

Gelinlik modelinde detaylara yer vermeden sadece duvakta danteli ön plana çıkarabilirsiniz. Saç modelinize uygun şekilde sabitlenen duvağınızda dantel seçimlerinde özgür olabilirsiniz. Tek başına oldukça asil duran bu model en özel aksesuarınız olmaya aday.

Duvak Fiyatları Ne Kadardır?

Sade ve şık duvaklar, gösterişli ve dantelli seçimlerle birbirinden güzel modeller sizi bekliyor. Seçiminize uygun detaylarla hazırlanan duvak fiyatları modele göre değişiyor. 100 TL’den başlayan duvak fiyatları 1.000 TL bandına kadar değişebiliyor. Gelinlik seçimlerinize ek olarak size özel duvak tasarımları da yapılıyor. Aksesuar seçimleriniz ve duvak modelleri için profesyonel ekipleri tercih edebilirsiniz.

En güzel gelinlik ve duvak modelleri burada.

En popüler gelin duvak modelleri sizin için bir araya getirdik. Uygun fiyat seçenekleri ile gelinliğinize uygun seçimler yapabilirsiniz. Hangi duvak modeli sizin favoriniz yorumlarda cevaplarınızı bekliyoruz. 😊

  • User default avatar

    Aysun

    Teşekkürler güzel modeller var.

İlgili Makaleler

0
%