header-2
header-2

Gelinliğin Altına Ne Giyilir? Gelin İç Çamaşırı Modelleri

Gelinlik içine giyilecek olan iç çamaşırını seçmek, gelin adayı olarak bu süreçte yapacağınız en heyecan verici şeylerden biridir. Elbette ki de iç çamaşırı seçimi olduğu için bu seçim tamamıyla kişisel bir şeydir. Her ne kadar gelinlik iç çamaşırı seçimi kişisel bir konu olsa da, gelinliğinizin kusursuz bir görünüme kavuşabilmesi için doğru modeli bulmak önemlidir.

Peki gelinliğin altına ne giyilir? Gelinlik jartiyer modelleri, ilk gece için uygun çamaşırlar ve çok daha fazlası yazımızın devamında sizi bekliyor.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Gelinliğin Altına Ne Giyilir?

Gelinliğin Altına Ne Giyilir? Gelin İç Çamaşırı Modelleri
  • Tül ve transparan detaylı gelinliklerde ten rengi çamaşır tercih edin.
  • Lazer kesim, dikişsiz veya saten çamaşırlar gelinliğin altında potluk yapmayacağı için tercih edilebilir.
  • Gelinliğin altına jartiyeri A kesim ve prenses kabarık gelinliklerde tercih edebilirsiniz.
  • Balık kesim gelinliklerde korseli ten rengi külotlu çorap kullanabilirsiniz. 
  • Sırtı açık gelinlikler için, gelinliğiniz kendinden göğüs pedine sahipse sütyen giymenize gerek kalmaz. Sütyen pedi gelinlikte yoksa göğüs ucu bantlarını kullanabilirsiniz.
  • Derin V yaka gelinliklerde orta kısmı şeffaf bantlar ile birleştirilen silikon sütyenleri kullanabilirsiniz.

Düğün alışverişi sırasında siz de fark edeceksiniz ki, piyasada birbirinden farklı tarzda gelinlik altına giyilecek iç çamaşırı modelleri ve takımı alternatifleri bulunuyor. Çeşitliliğin bu kadar fazla olduğu iç çamaşırı dünyasında kendinizi kaybetmemeniz, düğün alışverişinizi kolaylaştıracak ve düğün gününüzde kusursuz bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.

Gelinliğinizin altına yaka ve etek kesimine göre kalıp büstiyer, silikonlu korseler, jartiyer veya bodysuite gibi çamaşır modelleri giyebilirsin. Gelinlik altı çamaşırları genelde beyaz, ekru ve krem rengi tasarımlardan tercih ediliyor. Eğer gelinliğinizin kumaşı kalınsa içinize farklı renklerde çamaşır tercih edebilirsiniz. İnce kumaşlı gelinliklerde ise sade modeller daha uygun olacaktır.

Gelinlik İç Çamaşırı Nasıl Olmalı?

  • Gelinliğin içine giyeceğiniz çamaşır ile düğün gecesi giyeceğiniz çamaşırı ayırmanızı öneriyoruz. Zira fantezi çamaşırlar her ne kadar şık görünse de gelinliğin içinde sizi rahatsız edebilir ya da gelinliğinizin modeline uygun olmayabilir.
  • Pamuklu kumaştan dikişsiz iç çamaşırlarını tercih edebilirsiniz. Özellikle balık kesim bir gelinlik tercih ettiyseniz dikişsiz çamaşırlar hayat kurtarıcı olacaktır.
  • Dar kesim gelinlik tercih ettiyseniz jartiyer kullanmamanızı öneririz. Jartiyer ve bacak bantları prenses ve A kesim gelinlikler için daha uygundur.

Hangi Gelinliğe Hangi İç Çamaşırı Uygundur?

Gelinlik modeline göre gelin iç çamaşırı seti seçimi, hayallerinizi süsleyen gelinliğin bedeninizde kusursuz bir duruşa sahip olabilmesi için oldukça önemlidir. Doğru sütyen, külot, büstiyer ve jartiyer seçimi, kusurlarınızı profesyonel şekilde kamufle edecek, bedeninizin en güzel yanlarının gelinlikle bir bütün olarak görünmesine fırsat tanıyacaktır. Yani aslında düğün gününüzde kusursuz bir görünüme sahip olabilmenin yolu makyaj ve gelinlikten önce gelin iç çamaşırı seti seçiminizden geçmektedir.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Şimdi gelin hangi gelinlik için hangi iç çamaşırı modelleri uygundur, yakından inceleyelim. Gelinlik altına giyilen iç çamaşırı modelleri o kadar çeşitli ki, kabul ediyoruz bunların arasından seçim yapmak oldukça zor. A kesimden prenses modele, balık modelden kısa gelinliğe, dekolteli, transparan, straplez gelinlikten payetli gelinlik modellerine uyumlu iç çamaşırı model alternatifleri oldukça fazla. İşte gelinlik modelinizi kusursuz olarak tamamlayacak gelin iç çamaşırı seti önerilerimiz!

A Kesim Gelinlik İçin İç Çamaşırı Modelleri

A kesim gelinlik modelleri, bedenin üst kısmı oturan, belden itibaren hafif bir açılmayla şekillendirilmiş eteğe sahip olan sade tasarım gelinliklerdendir. A kesim gelinlik modellerinde iç çamaşırı seçiminizdeki kriterler, gelinliğin kumaşı, eteğinin nereden itibaren açılıyor olması, yakası ve dekolte ayrıntılarıdır. Bu gibi ayrıntılara dikkat ettiğinizde, tıpkı prenses model kabarık gelinlik içine giyilecek gelinlik iç çamaşırı modellerindeki kadar özgürsünüz aslında.

Korseli, büstiyerli, straplez gelin iç çamaşırı seti modelleri demin bahsettiğimiz kriterleri göz önünde bulundurarak a kesim gelinliklerin altına rahatlıkla giyebileceğiniz tarzlardır.Enza Home - Terra

En yeni A kesim gelinlik modelleri burada.

Prenses Gelinlik İçine Giyilebilecek Çamaşır Modelleri

Prenses gelinlikler, üstü bedene büstiyer olarak yapışan, beli kavrayan ve belden itibaren geniş bir şekilde aşağı doğru açılan gelinlik modellerindendir. Birçok prenses model gelinliğin üst tasarımı zaten yapısal olarak bir korse ya da büstiyer formundadır. Eğer sizin gelinliğiniz korseli tasarıma sahip bir prenses gelinlik modeliyse, gelin iç çamaşırı seti seçiminizde dekolteyle uyumlu olmak şartıyla özgürsünüz. Ama prenses gelinliğiniz korseli büstiyere sahip tasarımdan oluşmuyorsa, gelinliğinizin rengine ve dekoltesine uyumlu korseli büstiyerli gelin iç çamaşırı seti almalısınız.

Gelinliğin Altına Ne Giyilir? Gelin İç Çamaşırı Modelleri

Prenses gelinlik altına giyilen iç çamaşırı modellerinin külot seçiminde de serbest olduğunuzu belirtelim. G-string, tanga, brazillian... Seçim tamamiyle size kalmış; çünkü prenses gelinliğin eteği öyle kabarık ki, külot izinizin dışarıdan belli olması neredeyse imkansız.

Balık Gelinlik için İç Çamaşırı Modelleri

Balık kesim gelinlikler, özellikle bedeni tam olarak kavrayan, dizden itibaren balık kuyruğu gibi eteği açılan modellerdir. Bu gelinlik modelleri bedene tam olarak yapışıyor olduğundan dolayı, gelinliğin altına giyilecek gelin iç çamaşırı seti seçiminde çok dikkatli davranılmalıdır. Fırfır, dantel, işleme gibi ayrıntılara sahip olan gelinlik altına giyilen iç çamaşırı modelleri arasından bir seçim yapmak, gelinliği giydiğinizde potluk yapabilecektir.

Bedeni kusursuzca sarması beklenen balık gelinlik ile iç çamaşırı potlukları kabul edelim ki hiç hoş görünmeyecektir. Bu nedenle balık gelinlik gibi bedeni tam saran gelinlik iç giyim modelleri sade, az işlemeli bir tasarıma sahip olmalıdır. İnce tül detaylara sahip iç çamaşırı modelleri hem şık bir görünüm elde etmenizi hem de çamaşırın izlerinden kurtulmanızı sağlayacaktır.

Bedeni balık kesim gelinlikler gibi saran iç çamaşırı modelleri arasında diğer gözde olan tarz, korseli gelin iç giyim modelleridir. Özellikle göbek ve yan yağları belirgin olan kadınların tercihi olan iç çamaşırı korseli stiller, bedeni adeta bir kum saati görünümüne kavuşturmaktadır. Bu kum saati görüntüsü de esasında balık model gelinliklerin ideal görünümüdür. Hem günümüzde, büstiyer sütyen görünümlü korseli gelin iç giyim setleri oldukça yaratıcı ve çekici formlarda tasarlanmaktadır.

En güzel balık model gelinlikleri buradan inceleyebilirsiniz.

Mini Gelinliklerle Giyilebilecek İç Çamaşırları

Mini gelinlik modelleri, gelinlik seçimiyle farkını yansıtmak ve özellikle de retro bir görünüm elde etmek isteyenlerin en gözde tercihlerindendir. Kısa gelinlikler, kabarık, dar kesim ya da kloş olarak tasarlanabilmektedir. Elbette modelinin yine en büyük belirleyicisi gelinliğin dikildiği kumaş, gelinliğin tasarımı ve tasarımındaki dekolte ayrıntılarıdır. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, mini gelinlik için iç çamaşırı seçiminizi yapabilirsiniz.

Mini gelinlik modelleri, ilgiyi bedenin bacak kısmına yönlendirecek gelinlik tasarımlarındandır. Bu nedenle kısa gelinlik altına giyilen iç çamaşırı modelleri içerisinden detayları çorapta toplayan tasarımları tercih ederek, gelinliğinizi jartiyer çorabınızla tamamlayabilirsiniz.

Elbette ille de gelin için iç çamaşırı seti seçiminiz jartiyerli yapmak durumunda değilsiniz! Desenli ya da desensiz, beyaz, ekru veya ten rengi külotlu çoraplar da mini gelinliğinizi tamamlayacaktır. Hatta külotlu çorap seçiminizi vücut çorabı olanlardan yaparak, düğün gecenize renk de katabilirsiniz, hem de düğün boyunca bu ayrıntıyı hiç kimse anlayamaz!

Asimetrik Kesim Gelinlik İç Çamaşırı Tarzları

Önü kısa arkası uzun gelinlik modelleri genel olarak asimetrik kesim ya da geometrik kesim gelinlikler olarak adlandırılmaktadır. Marjinal, eğlenmekten keyif alan gelin adaylarının gözde tercihlerinden biri olan asimetrik kesim gelinlikler, alternatif aksesuarlarla tamamlandığında, gelinliğin ruhu tam olarak ortaya çıkarılabilmektedir.

Bu alternatif aksesuarlar; şapka, duvak, ayakkabı, buket olabileceği gibi, gelinliği tamamlayacak jartiyer, büstiyer veya sütyen de olabilir. Özellikle gelinlik iç giyim takım seçiminizin gelinliğinizi tamamlamasını ve enerjik ruhunuzu yansıtmasını istiyorsanız, farklı renkler, tüller ve danteller sizin için doğru olacaktır. Özellikle önü kısa olan asimetrik gelinliklerle, hoş ayrıntılara sahip jartiyer çoraplı gelin iç çamaşırı takımı alternatiflerine mutlaka göz atmanızı öneririz.

Transparan Gelinliklerle Giyilebilecek İç Çamaşırları

Gelinliğin Altına Ne Giyilir? Gelin İç Çamaşırı Modelleri

Düğün gününde biraz cesaretten yana olan gelinlerin tercihi olan transparan gelinlik, altına giyilen iç çamaşırı modelleri ile kusursuz görünüme kavuşabilmektedir. Örneğin, belinin yan kısımları transparan detaylı olan gelinlikten görünecek bir külot detayı, transparanın gelinliğe kattığı büyüyü bir anda ortadan kaldıracaktır.

Göğüs ya da bel gölgesinde transparan veya dekolte ayrıntısı olan gelinliklerin içine, yapışkanlı, askısız sütyenler seçilebilir. Aynı şekilde bel ve bacak kısımlarında transparan detayları olan gelinliklerin içine yine yapışkanlı, kenarları olmayan külotlar uygun olacaktır. Yapışkanlı çamaşırlardan hoşlanmıyor veya onlarla rahat edebileceğinizi düşünmüyorsanız, gelinliğin transparan tülüyle aynı renkte hazırlanmış gelin iç çamaşırı seti tercih edebilirsiniz.

Şehrinizdeki en iyi düğün mekanları ve DüğünBuketi.com'a özel fiyatları burada.

Dekolteli Gelinliklerle Tercih Edilebilecek İç Çamaşırları

Dekolteli gelinlik modelleri de tıpkı transparan ayrıntılara sahip modeller gibi cesur gelinlerin tercihleri arasındadır. Ve tıpkı transparan detaylarda olduğu gibi kusursuz dekolte elde edebilmek için, gelinlik altına giyilen iç çamaşırı modelleri de cesur olmalıdır.

Cesur ve dekolteyle uyumlu olan gelinlik iç çamaşırı seti, hem bedeninizi toparlayacak hem de kusursuz bir dekolte elde etmenizi sağlayacaktır. Dekolteye uyumlu korseli iç çamaşırı modelleri, yapışkanlı sütyen ve külotlar, transparan vücut çorapları, dekolteli gelinliklerle tercih edilebilecek iç çamaşırları olarak sayılabilir.

Büyük Beden Gelin İç Çamaşırı Önerileri

Bedeninizin 42 bedenin üstünde olması, hayatınızın en özel günü olan düğün gününüzde hayallerinizi süsleyen gelinliği giyemeyeceğiniz anlamına kesinlikle gelmiyor! Vücut hatlarınıza ve zevklerinize uygun bir şekilde tasarlanmış olan büyük beden gelinlikler, büyüleyici bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.

Büyük beden gelinlik iç çamaşırı seçiminiz için önünüzde o kadar çok alternatif var ki. Bedeninizi kum saati görünümüne kavuşturacak çekici korseler, retro tasarım yüksek bel korseli külotlar, göğüslerinizi dikleştiren sütyenler... Hemen hepsi bedeninizi dilediğiniz forma sokabilmenize fırsat tanıyacak gelin iç çamaşırı seti örneklerinden.

Gelinlik Jartiyer Modelleri

Sıra geldi gelinlik altı jartiyer modellerine. Gelinlik jartiyerleri, kendinden jartiyer askılı külotlar, göğüs altı korseleri veya bodysuite olarak tasarlanabiliyor. Gelinlik altına kullanacağınız jartiyerde A kesim ve prenses modeller için oldukça geniş bir yelpazeye sahipsiniz. Balık model gibi vücuda oturan modellerde ise gelinliğin üst yüzeyinden belli olmayacak daha sade tasarımları tercih etmenizi öneririz.

Peki gelinliğin altına neden jartiyer giyilir? Düğün gecenizde tercih edebileceğiniz en seksi çamaşırlardan olan jartiyerler düğününüzde rahat hareket imkanı sağlayacaktır. Ayrıca normal külotlu çoraplardansa düğün esnasında tuvalet ihtiyacınızı çok daha rahat gidermenizi sağlar. Fantezi gelin çamaşırı olarak da oldukça iyi bir alternatiftir.

Düğün Gecesi Ne Giyilir?

Düğün gecesi giyeceğiniz çamaşırları fantezi modellerden tercih edebilirsiniz. Genelde düğün gecesi için beyaz renk çamaşırlar tercih edilse de kendinizi tek renkle kısıtlamak zorunda değilsiniz. Kırmızı, pembe, siyah, lacivert ve bordo renkler ilk gece çamaşırları için oldukça uygundur. Esmer ve buğday tenli gelin adayları da neon renkler, bebek mavisi, pudra pembesi ve somon renkleri tercih edebilir.

Düğün gecesi jartiyer ve büstiyerli takımları tercih edebilirsiniz. Ayrıca saten babydoll ve gecelikler de ilk gece için uygun olacaktır. Dantelli ve transparan braletler ile tanga ve g-string iç çamaşırlarını kombinleyebilirsiniz. Ayrıca vücut çorabı, saten sabahlık ve dantelli bodyleri de tercih ederek gecenize renk katabilirsiniz.

Gelinliğin Altına Giyilen İç Çamaşırı Fiyatları

Gelinliğin Altına Ne Giyilir? Gelin İç Çamaşırı Modelleri

Çeyiz ve gelinlik alışverişinin en heyecan verici en özel anlarından biri, gelinliğin altına giyilen iç çamaşırı modelleri arasından seçim anıdır. Bu seçim süreci hem çok zevkli hem de zaman zaman kafa karıştırıcı olabilmektedir. Bu nedenle tıpkı tüm düğün hazırlıkları sürecinde olduğu gibi, hayallerinizden ilham alarak gelin iç çamaşırı listesi ve modellerine göz atmanız faydanıza olacaktır.

Piyasada birbirinden farklı özellikte ve kalitede gelinlik iç çamaşırı markaları mevcuttur. Tüm bunlar arasından sizi en mutlu edecek olan seçimi yapabilmek için elbette düğün bütçenize uygun gelin iç çamaşır takım alternatiflerine yoğunlaşmanız gerekecektir. Pronovias, NBB, Penti ve Pierre Cardin gibi markaların gelinlik çamaşırları pek çok kadın tarafından tercih ediliyor.

Hem düğün gecesi hem de düğün sırasında rahat edebileceğiniz ve şık tasarımlar arıyorsanız tercihinizi bu markalardan yapabilirsiniz. Set fiyatları ise ortalama 500 TL'den başlayarak artış gösterebiliyor.

Eksiksiz gelin çeyizi alınacaklar listesi burada.

Gelinlik çamaşır modellerini incelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Dileriz seçiminizi kolaylaştırabilmişizdir. Daha fazlası için bizi sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. :)

İlgili Makaleler

0
%