kina-organizasyon-fiyatlari-001
kina-organizasyon-fiyatlari-001

Kına Organizasyon Fiyatları ve Kına Paketleri

Bir gelenek olarak kültür dünyamızın en önemli öğelerinden biri kına geceleridir. Evliliğe giden yolda önemli bir kilometre taşı olan kına ana ocağından ayrılıp, yeni yuvaya geçişin yaşandığı duygusal bir törendir. Mutluluk ve hüzün bir aradadır. Kına gecesinde gelin için “hem ağlarım, hem giderim” psikolojisi söz konusudur. Nesilden nesile gelerek bugünlere kadar ulaşan o meşhur kına türküsü hala tazeliğini koruyor. Kendine has kokusu ve verdiği kırmızı renk bu gecenin unutulmazları arasındadır. Yakılan kınanın, evlenen çiftleri nazardan koruduğuna inanılır. Özellikle her iki tarafın kadınları arasındaki buzları eritmenin yolu iyi bir kına gecesinden geçer. Taşıdığı öneme göre kaliteli bir organizasyon gerektiren kına organizasyon fiyatları konusunda iyi bir araştırma yapılması, mekanın uygunluğu kadar sunulan hizmetlerin de önceden belirlenmesi önem taşıyor. Bunun gibi organizasyon hizmeti alınırken her detayın kına gecesi öncesinde tespit edilerek fiyatlandırılması şarttır.

Kına Organizasyon Fiyatları ve Sunulan Hizmetler

Kına Organizasyon Fiyatları

Sunduğu hizmete, mekanın konumuna ve diğer etkenlere bağlı olarak kına organizasyonu fiyatları farklılık göstermektedir. Organizasyonun daha renkli geçmesi adına yapılan diğer hizmetler de opsiyonel olarak sunulabilmektedir. Örneğin kaftan ve bindallı kiralanması, bayan DJ, bayan kameraman ve fotoğrafçı, organizasyona renk katan Hint kınacıları, şerbetçiler, kahveciler, lokmacılar, macuncular söz konusu isteğe bağlı hizmetler arasında geliyor. Misafirlerin karşılanmasından, gelin çıkışına (bendir, davul, tef ile gelinin sahneye getirilmesi), gelinin “bindallı” kına kıyafetinden yaş kınaya kadar pek çok unsurun kına organizasyon fiyatları dahilinde olup olmadığı önem kazanıyor. Bunun için de kapsamlı bir sözleşme imzalanması şarttır. Kına gecesi olası bir organizasyon hatası kaldırmayabiliyor. Gelin hanımların çok hassas olduğu bu gecede ufak bir hatanın krize neden olması olasıdır. Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Kına Organizasyon Fiyatları Ne Kadar?

Kına Organizasyon Fiyatları

Yukarıda belirtildiği üzere kına organizasyon fiyatları konusunda belirleyici olan temel unsurların başında sunulan hizmetler geliyor. İsteğe bağlı ek hizmetler ve sabit kına hizmetleri firmadan firmaya değişiklik gösteriyor. Bir kına organizasyonu 1000 TL’den başlamak üzere 5.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Standart bir kına organizasyonunda bilindik kına gecelerinde ne varsa o sunuluyor. Gelin ve damadın isteğine göre farklı temalarda yapılan organizasyonlarda fiyatlar doğal olarak artış gösteriyor. Bu konuda sadece “tasarım hizmeti” veren firmalar bile ortaya çıkmıştır. Bazıları da çeşitli kategorilere ayırdıkları hizmetleri farklı fiyatlar üzerinden sunmaktadırlar. Kiminde kaftan kıyafeti standartken, kiminde ise el yapımı bindallı kıyafet bulunuyor. Her bütçeye hitap eden bir kına organizasyonu bulunabiliyor. İyi bir kına organizasyonu için kına gecesi ekibine büyük iş düşmektedir. Gecenin sonuna kadar kalması önem taşımaktadır. Hint kınacıları ise gelinin ve davetlilere harika desenlerle kına yakabiliyorlar. İsteğe göre oryantal ve/veya “zenne” sahneye çıkarılabilmektedir. Şark köşesi de kına organizasyonlarına güzel bir anlam katmaktadır. Kına organizasyon fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

0
%