kisa-gelin-saci-modelleri-9
kisa-gelin-saci-modelleri-9

Kısa Gelin Saçı Modelleri

Düğün günü yaklaşırken kısa saçlı gelin adaylarının aklına takılan birçok soru olduğunu biliyoruz. Kendinize uygun kısa gelin saçı modelini daha bulamadıysanız yazımıza göz atmanızda fayda var. Unutmayın ki her gelin uzun saçlı olmak zorunda değil. Tarzınızı yansıtabileceğiniz birçok farklı kısa gelin saçı modeli bulabilirsiniz. En trend kısa saç modelleri hakkında daha fazla bilgi almak için sizi yazımızın devamında bekliyoruz.

En Popüler Kısa Gelin Saçı Modelleri

Kısa gelin saçı modelleri özellikle toplama işlemi yapılan modellerde biraz uğraştırıcı görünse de bittiğinde oldukça zarif görünür. İnce işçilik ve fazla uğraş gerektireceği için kısa saç modeliniz için profesyonel bir ekiple çalışmalısınız. Bu nedenle profesyonel yardım almanız sizin açınızdan da yararlı olacaktır. Elbette çok kısa saçlar için böyle bir uğraşa girmenize gerek kalmayabilir.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Biz de sizin için kısa saç modellerini boyutlarına göre sınıflandırdık. Saç boyunuza en yakın bölümden fikir alabilirsiniz. Aksesuar seçimleri, duvak önerileri ve diğer püf noktalarını değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Çok Kısa Gelin Saçı

Pixie kesim olarak da adlandırılan çok kısa saç modelleri ile başlıyoruz. Eğer bu tarzda bir saç modeline sahipseniz çok fazla efor sarf etmeden düğününüze hazırlanabilirsiniz. Evde kendi çekeceğiniz fön ile saçlarınızı yana yatırabilirsiniz. Küçük incili tokalar, saç bantları veya çiçekli taçlar kullanarak modern ve şık bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Çok kısa gelin saçında ise dilerseniz orta boy, dilerseniz mini boy duvaklar kullanabilirsiniz. Nostaljik görünüm için kısa file duvaklar ve şapkaları tercih edebilirsiniz.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Orta Boy ve Ortaya Yakın Gelin Saçı Modelleri

Orta boy saç, çok kısa gelin saçı modellerine oranla daha fazla seçeneğe sahip olarak görülebilir. Daha kolay şekil verebileceğiniz orta boy saçlarınıza dilerseniz topuz yapabilir ya da saç bandı yardımıyla toplayabilirsiniz. Elbette su dalgası ya da kırık fön gibi seçenekleriniz de mevcut. Saçınızı toplamamayı tercih ederek saçınızda çiçekler ve ışıltılı tokalara yer verebilirsiniz. Gelinliğinizin modeline uygun olarak farklı aksesuarlar ile tamamlayabilirsiniz.

Bu tarz saç modelleri ile saç bandı ya da yan yana uyumlu saç tokalarının kullanımı oldukça sık tercih ediliyor. Saçınıza bunlar ile hem şık bir dokunuş yapabilir hem de aralardan çıkması muhtemel saçlarınızı kamufle edebilirsiniz. Ayrıca 1920'li yılları hatırlatan su dalgaları da orta boy saçlar için uygun.

Bu yılın en şık sade gelinlik modelleri için sizi böyle alalım.Enza Home - Terra

Küt Gelin Saçı Modelleri

Orta boy modellerden olan küt modeller, özellikle düz saçlarda oldukça modern bir duruş sergilemekte. Dilerseniz saçlarınıza dalga ile hacim vererek daha romantik bir görünüm de elde edebilirsiniz. Özellikle bohem gelinliklerde kullanabileceğiniz bu model farklı saç aksesuarları ile desteklendiğinde sizlere duru bir şıklık katacaktır.

Saç renginize bağlı olarak koyu ya da açık renklerde bir aksesuar tercih edebilirsiniz. Dilerseniz işlemeli metal bantlar bu noktada işinize yarayabilir. Çiçek desenli, yaprak desenli ya da düz bantlar küt gelin saçı için enfes görünen aksesuarlardandır. Nikah kepi ve taçlar da seçenekleriniz arasında yer alıyor.

Arkası Kısa Önü Uzun Gelin Saçı

Arkası kısa önü uzun saç modelleri “Bob” model olarak da bilinmekte. Bu tarz bir saç modelini düz ve açık kullanarak modern bir görünüm elde edebilirsiniz. Daha nostaljik bir görünüm için ise 20’lerin romantik saç stillerinden ilham alanız mümkün.

Vintage gelinlik tercih eden gelinler iri dalgalar ve kıvrımlı toplama modelleri ile gelinliğine uyumlu bir saç modeli yaptırabilir. Dilerseniz düz ya da kabarık kullanabileceğiniz bu saç modeli ile gelin taçları da oldukça zarif olacaktır. Günlük hayatınızda da kolay kullanabileceğiniz bu model, gelin saçı olarak da oldukça kullanışlı ve şık.

Kısa Saça Topuz Modelleri

"Kısa saça topuz yapılır mı?" diye merak eden gelin adaylarına müjdemiz var. Saçlarınız ensene toplanacak kıvamda uzunsa ek saç ve postişler yardımıyla ense topuzu yaptırabilirsiniz. Eğer tepeden topuz istersen saçınızın biraz daha yukarıdan toplanmaya müsait olması gerekiyor. Prenses topuz için sağdan soldan çıkan kısa saçlar sabitlenerek tepeden toplanıyor. Saç renginize uygun postişlerle de topuz tamamlanıyor.

Düğünde uzun saç isteyen gelin adaylarındansanız mikro kaynak yöntemine başvurabilirsiniz. Son yıllarda kısa saçlı kadınlar tarafından sıkça tercih edilen bu yöntemde, saçlarını ince tutamlara ayrılarak ek saçlarla silikon yardımıyla kaynaştırılıyor. Silikon bağlantısı şeffaf olduğu için oldukça doğal görünüyor. Yine de saçlarınız sarı ve kumsal tonlarındaysa bu yöntemi tercih etmenizde fayda var.

Kısa Gelin Saçı Saç Aksesuarları

Kısa saç modeline sahip gelin adayları, aksesuarlar yardımıyla gelin başı modellerine hareket katabiliyor. Kullanabileceğiniz aksesuarlar arasında duvaktan taçlara, saç bantlarından şapkalara pek çok alternatif bulunuyor.

Taç ve Bantlı Kısa Saç

Kısa gelin saçı modelleri özellikle taç ve bantlar ile oldukça uyumlu olacaktır. Kısa saçı maşa ile dalgalı hale getirildikten sonra bir taç ile oldukça naif ve şık bir hale gelebilir. Saçınızı toplamanıza da gerek yok. Bu bantları saç modelinize göre dilerseniz saçınızın arkasında bırakabilir ya da tepesinde kullanabilirsiniz.

Çiçekli Taçlı Kısa Saç

Gelinlik modelinize göre yapacağınız çiçek tacı konumlandırılması ile nostaljik, bohem ya da modern görünebilirsiniz. Rahat bir görüntü veren bu saç modeli ile salaş gelinlik modelleri arasından bir tercih yapabilirsiniz.

Şapkalı Kısa Gelin Saçı

Kısa gelin saçı modellerine en yakışan aksesuarlardan biri de şapkalar oluyor. Nostaljik görünüm sunan mini şapkalar ve modern modellerle harika bir görünüme kavuşabilirsiniz. Düğününüzün konseptine göre melon şapka da tercih edebilirsiniz.

Duvaklı Kısa Saç

Saçlarınızın uzunluğu toka tutabilecek kadarsa ensenizden tel toka yardımı ile duvağınızı tutturabilirsiniz. Eğer saçlarınız çok kısaysa duvaklı taç modellerini değerlendirebilirsiniz. Duvak kumaşınızı hayal tülden veya fileli kumaşlardan tercih edebilirsiniz.

En güzel gelin duvağı modellerini burada bulabilirsiniz.

Kısa Gelin Saçı Modelinde Nelere Dikkat Edilir?

Kısa saç modern görünümü ve rahat kullanımıyla sıkça tercih ediliyor. Fakat iş düğün telaşına geldiğinde kısa gelin saçı modelleri bulmak biraz meşakkatli olabilir. Seçimlerinizi kolaylaştırmak için size birkaç önerimiz var. Yüz hatlarını ön plana çıkarmak ya da kamufle etmek için farklı kısa saç modelleri kullanabilirsiniz. Örneğin alnınız genişse kahküllü bir model seçebilirsiniz. Bob model ya da omuzlarınızın üzerinde biten küt modeller size daha çok yakışacaktır. Dilerseniz ensenizde küçük bir topuz yaptırabilir ya da topuz süngeri kullanabilirsiniz.

Pixie model kısa saçlara da kolay şekil verilebilmekte. Biraz köpük biraz sprey ile şık bir pixie model kısa saç elde edebilirsiniz. Dilerseniz bu tarz kısacık saçlarınızı farklı aksesuarlar ile tamamlayarak hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Kullanacağınız duvak ve taç seçenekleri sizin için güzel bir alternatif olacaktır.

Gelin Saçı Fiyatları Ne Kadardan Başlıyor?

Gelin saçı ve makyajı genellikle paketler halinde sunuluyor. Ortalama 1.750 TL’den başlayan fiyatları değerlendirebilirsiniz. Saç tasarımlardan fiyatlarda artış olabileceği gibi kısa gelin saçı modelleri daha uygun fiyatlarla sunuluyor. Aksesuar talep ederseniz fiyatlar artabilir. Aksesuarınızı kendiniz tasarlayabilir ya da satın alabilirsiniz.

En iyi gelin saçı yapan kuaförler burada!  

Kısa saç modellerini sizin için araştırdık ve birçok öneride bulunduk. Saç boyunuza ve yüzünüze uygun seçimler yaparak hayal ettiğiniz modeli tasarlayabilirsiniz. Aksesuar ve duvak seçimleri ile dikkat çekici olmanız mümkün. En sevdiğiniz gelin saçı modelini bizimle paylaşmayı unutmayın. 😊

İlgili Makaleler

0
%