evde-nikah-sekeri-yapimi-7
evde-nikah-sekeri-yapimi-7

Evde Nikah Şekeri ve Hediyelik Yapımı

Son zamanlarda pek çok çift evde nikah şekeri ve hediyelik yapımına yöneliyor. El emeği ile hazırlanan hediyelikler, nikahınıza katılan misafirleriniz için anlamlı bir anı niteliğini taşıyor. Peki evde nikah şekeri nasıl yapılır? Nikah şekeri malzemeleri nelerdir? Hazırsanız birlikte bakalım. 😊

Evde Nikah Şekeri Nasıl Yapılır?

Evde Nikah Şekeri ve Hediyelik Yapımı

"Nikah şekerini evde yapmak istiyorum, ama nasıl bir yol izlemeliyim" diyorsanız doğru başlığa geldiniz. Öncelikle davetlilerinize nasıl bir hediyelik sunmak istediğinize karar vermelisiniz. Bizim nikah hediyelik önerilerimiz şunlar; Enza Home - BertaEnza Home - Berta

  • Mum
  • Magnet
  • Lavanta kesesi
  • El aynası
  • Kolonya şişesi
  • Anahtarlık
  • Çikolata ve badem şekerleri
  • Tohum bombaları.

Evde Yapılabilecek Nikah Şekeri Önerileri

Az maliyetli nikah şekeri yapımı için araştırma içine girdiyseniz model seçme konusunda size yardımcı olabiliriz. Hem anı olarak kalacak hem de kullanışlı ürünlerin yanı sıra şık aksesuarlar da tasarlayabilirsiniz. Mum ve sabun yapımı hem oldukça hızlı hem de az maliyetli. Temsili bir hediye isteyenler için lavanta keseleri, kuru bitkilerle süslenmiş kutular ve içindeki atıştırmalıklar da oldukça mantıklı. "Nikah hediyesi olarak ne verilir?" sorusunun cevabını verdik, şimdi seçenekleri detaylıca inceleyebiliriz.

Kokulu Mum ve Sabun Tasarımları

Çoklu nikah hediyeliklerinde en pratik çözüm mum ve sabunlar oluyor. Oldukça estetik görünen bu hediyeler ek dokunuşlarla size özel hale geliyor. Mum yapımı için mum fitili, mum kalıpları, gıda boyası, esans, parafin ve stearin yeterli olacak. Kokulu ve renkli mumlar için parafin ve stearini eriterek dilediğiniz şekilde mumlara sahip olabilirsiniz. Hazırladığınız mumlar donunca dışına hasır iplerle isim etiketleri, kuru meyve ve bitkilerle süsleyebilirsiniz. İçine sim ve deniz kabukları yerleştirerek görüntüyü özelleştirebilirsiniz.

Sabun yapımı da mum kadar kolay. Kostik soda, saf su, esans ve dilerseniz renklendirici kullanabilirsiniz. Bu malzemeleri bir araya getirerek kolay bir nikah hediyeliği yapabilirsiniz. Lavanta ve yapraklar ile süsleme yapabilirsiniz. Hasır ip ya da dantel, tül yardımıyla paketleyebilirsiniz. Hoş kokulu sabunlar nikah hatırası için oldukça iyi bir seçim.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Nikah için Hediyelik Ayna Tasarımları

Ayna en zarif hediyelerin başında geliyor. Nikah hediyesi için de hoş bir seçim olacaktır. Günlük kullanım için sade bir süsleme yapabilirsiniz. Aynanın arkasına sabitleyeceğiniz mıknatıslarla buzdolabı süsü olarak da hediye edebilirsiniz. Ahşap çerçeveli aldığınız aynaları boyama seçenekleri ile renklendirmek mümkün. Kuru ya da yapay çiçekler yapıştırarak zarif bir hava katabilirsiniz.

Tül, kurdele ve tüy ile de süslemek seçenekleriniz arasında yer alıyor. Kullanışlı ve uzun ömürlü bir hediye olacak ayna konuklarınızın da hoşuna gidecektir.

Şehrinizdeki en şık nikah salonlarını burada bulabilirsiniz.Enza Home - Terra

Evde Lavanta Kesesi Yapımı

Sık sık gördüğümüz lavanta keseleri de badem şekerleri gibi yıllardır hediyelikler arasında yerini koruyor. Keten, hasır, duck kumaşlardan yapılan keseler içine koyulan lavantalar hoş kokuları ile davetlilerinizi cezbedecek. Lavanta kokusuna eşlik edecek ada çayı ve kahve çekirdekleri birbiriyle oldukça uyumlu oluyor.

Lavanta keselerinde dilediğiniz renk ve desen de kumaş alabilirsiniz. Hasır ipler, renkli kurdeleler ile bağlamanız yeterli olacaktır. Keselerin üzerine isim etiketleri yapıştırabilirsiniz. Ek olarak etiket yanında çiçeklere ve dantelli iplere yer verebilirsiniz. Nakışlı lavanta keseleri ve vintage tarzda süslemeler herkesin beğenisini kazanacaktır.

Çerez ve Tatlı Kutusu Yapımı

En kolay nikah şekeri ve hediyelik yapımını arıyorsanız çerez ve tatlı kutuları tam size göre. Belirlediğiniz modele uygun renkte keçe veya karton alarak başlayabilirsiniz. Dilerseniz küp oluşturacak şekilde kalıbı çizebilirsiniz. Eğer küp yapmakta zorlanırsanız ince kartonu koni şekline getirebilirsiniz. İçine istediğiniz şekerlemeleri ekledikten sonra koninin ucunu zımbalayarak süs ekleyebilirsiniz.

Eğer malzeme olarak keçe veya tül kullanacaksanız ağzı bağlanabilir keseler yapabilirsiniz. Keseyi yapmak için kumaşını uzun bir dikdörtgen şeklinde kesip kenarlarını dikebilirsiniz. Lokum, badem şekeri, bonibon veya makaron ekleyerek keselerin ağzını bağlayabilirsiniz.

Tohum Bombası Nikah Hediyelik Yapımı

Evde nikah hediyelik yapımı için son önerimiz tohum bombaları oluyor. Birkaç malzeme ile kolayca yapabileceğiniz tohum bombalarını kraft kağıt üzerine yapıştırıp dağıtabilir veya keseler içinde misafirlerinize sunabilirsiniz. Peki tohum bombası nasıl yapılır? Bitki tohumları, atık kağıtlar (gazete kağıdı veya renkli kağıtlar kullanabilirsiniz.), su, toprak ve derin bir kaba ihtiyacınız olacak.

Malzemeleri kabın içinde iyice yoğurup hamur kıvamına getirdikten sonra yuvarlayarak tohum bombanızı hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz kurabiye kalıpları kullanarak farklı şekiller verebilirsiniz. Tohum bombaları, saksıya veya bahçeye dikildikten sonra kısa bir süre içinde yeşerecektir. Bizce bu oldukça anlamlı bir hediye. :)

Nikah Şekeri Yapımında Hangi Malzemeler Kullanılır?

Her modelde liste değişse de yapışkan, makas, ip, kağıt ve süsler temel ihtiyaçlardan. Cam kavanozda kahve çekirdeği, çikolata, badem şekeri düşünüyorsanız ek olarak onları temin edebilirsiniz. Daha sade ve anı olarak kalacak bir şey hayal ediyorsanız küçük keseler, hasır ip ve danteller yeterli olacaktır.

Son dönemde minik kutulara yerleştirilen mumlar da oldukça rağbet görüyor. Yapımı oldukça kolay olan kutular için renkli kağıtlar tercih edebilirsiniz. Şekerlemeler, macaron, çikolata topları ve kahve alternatifleriniz arasında yer alıyor.

Nikah şekeri ve hediyelik yapımı için Pinterest hesabımızı takip edebilirsiniz.

Nikah Şekeri Malzemeleri Fiyatları Ne Kadar?

Her malzemenin fiyatı farklı olabiliyor, fakat toptan alımlarda daha uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Cam kavanozların adet fiyatları ortalama 2,50 TL'ye geliyor.

Tül kumaşların metresi ortalama 25 TL, 1 kg badem şekeri ortalama 95 TL, keçe kumaş metre fiyatı ortalama 75 TL, hasır kumaş metre fiyatı ortalama 50 TL, silikon tabancası fiyatı ortalama 300 TL civarında seyrediyor.

En iyi nikah şekeri ve hediyelik firmaları burada.  

Sizler için evde nikah şekeri yapımına ve ilham olacak fikirlere değindik. Siz de evde hazırladığınız nikah şekerlerini bizimle paylaşabilirsiniz. Önerileriniz varsa yorumlarda yazabilirsiniz. Cevaplarınızı merakla bekliyoruz. 😊

  • User default avatar

    Nazan

    Evlere iş veriyormusunuz

  • User default avatar

    DüğünBuketi.com Editörü

    Merhabalar Nazan Hanım, Nikah şekeri için firma arıyorsanız ''Nikah Şekeri Modelleri'' sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. https://www.dugunbuketi.com/nikah-sekeri-modelleri-malzemeleri-fiyatlari/ Detaylı bilgi için de sayfada yer alan ''Fiyat Teklifi Al'' butonuna tıklayarak ücretsiz formu doldurabilir ya da telefon numarasından danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz. Sevgiler,

İlgili Makaleler

0
%