nisan-pastasi-modelleri-2019-7
nisan-pastasi-modelleri-2019-7

Söz, Nişan Pastası Modelleri ve Trendleri

Tatlı mı tatlı nişan pastaları, rengarenk ve enfes lezzetleriyle nişan gününüzün sizden sonraki baş rolüne aday! Biz de bu yazımızda sizler için, bu tatlı oyuncuya dair ipuçlarını aktaracağız. İki bireyin hayatlarını birleştirmeye karar verdikleri, ailelerinin şahitliğinde birbirlerini sonsuza kadar seveceklerine dair söz verdikleri nişan günleri… Evet, mutluluğa doğru gidilen bu meşakkatli yolda ilk resmi organizasyon tabi ki de nişan törenidir! Bazı çiftler bu ilk organizasyonu kalabalık bir davetliyle, tüm sevdikleriyle paylaşmak isterken; bazı çiftler de sadece yakın aile büyükleri ve çok değerli arkadaşları ile bu anı paylaşmak isterler. Haliyle nişan törenine çağrılacak kişi sayısı ve niteliklerine göre, nişan töreninin konsepti de farklılaşacaktır. Bu durumlarda da ikram edilecek olan yiyeceklerden tutun nişan mekanına kadar değişimler olacaktır. Tabi en önemli ikramı da nişan pastası oluşturduğuna göre… Eğer davetli sayınız ve temanız belli ise gelin nişan pastası modellerini birlikte inceleyelim!

Kare Nişan Pastası Modelleri

Nişan Pastası Modelleri 2019

Kare nişan pastası modelleri, tek katlı veya nişan için en fazla üç katlı tercih edilmektedirler. Nişan töreninizin fazla kişiye hitap ettiğini düşünüyorsanız kare nişan ve söz pastası modellerini seçebilirsiniz. Genelde daha sade dizayn edilen kare nişan pastaları, meyveler ve çiçeklerle süslenebilirler. Fresh ve keskin bir görünüm vermesinden dolayı şık nişan törenleri açısından tercih edilme olasılığı yüksek bir nişan pastası modelidir. Başta bahsettiğimiz gibi, eğer davetli sayınız çok ise kare nişan pastasının kesimi ve dağıtımı daha kolay olup daha fazla kişiye hitap edecektir. Nişan töreninizin temasına uygun bir şekilde renklendirildiği zaman da tadından yenmez! Tek katlı kare nişan pastaları da çok fazla davetliniz olmasa da tercih edilebilir. Görünümü açısından ve yüzeyinde fazla bir alana sahip olmasından dolayı, resimli nişan pastası konseptine uygundur. Ayrıca yine aynı sebepten dolayı kare nişan pastası üzerine; nişan tarihi, çiftlerin isimleri veya güzel sözler yazılması daha mümkündür. Enza Home - BertaEnza Home - Berta

İki Katlı Yuvarlak Nişan Pastası Modelleri

Nişan Pastası Modelleri 2019

İki katlı kare nişan pastası dışında, genelde iki katlı modeller yuvarlak kalıplarda yapılan nişan pastalarıdır. İki katlı ve yuvarlak kalıpta yapılan nişan pastaları daha samimi ve sıcak ve bir görünüm sergilemektedirler. Rengarenk ve canlı çiçekler ile meyvelerin ortaklaşa sahip olduğu oval ve yumuşak hatlar, yuvarlak kalıpta yapılan pastalarla uyum içerisindedir. İki katlı pastaların genellikle dış yüzeyinde isteğe bağlı renklerde, düzgün bir görünüm için şeker hamuru kullanılmaktadır. Şeker hamurunun üzerine ise ister canlı ister yine şeker hamurundan yapılmış çiçek süslemeleri, sarkan dallar, yapraklar, kuvertürler, meyve şekerlemeleri ya da taze meyveler süsleme amacıyla kullanılmaktadırlar. Genelde iki katlı olmasına rağmen az sayıda davetli için de tercih edilmektedirler. Çünkü kullanılan kalıbın boyutu küçük ise otomatik olarak daha az dilim çıkacaktır ki; Genelde ikinci katın ebatı birinci katın ebatına oranla daha küçük olur. Nişan Pastası Modelleri 2019 Bazen de, görselde olduğu gibi iki kat görünümü pastaların birleşiminden değil de iki farklı yükseklikteki sunum tabaklarından oluşmaktadır. Eğer siz de farklılıkları seven, daha önce denenmemiş veya cesaret edilmemiş şeyleri yapmaktan mutluluk duyuyorsanız bizce bu fikir alışılmışın dışında bir nişan pastası modelini yansıtmakta! Çünkü genelde, birçok kişiye ’”gözlerinizi kapatın ve aklınıza ilk gelen nişan pastası modelini söyleyin’’ diye sorduğunuzda eminiz ki ilk akıllarına gelen iki katlı, birleşik ve aynı zamanda beyaz bir nişan pastası olacaktır. Siz de klasik olmak istemiyor ve genellemelerden kaçınıyorsanız kesinlikle ilk resmi töreninizde farklılıklarla ön plana çıkabilirsiniz. Aslında herkesin aklına gelmeyen en basit olanıdır. Evlilik adayı çiftler düğün aşamasında bir çok problemle uğraştığı için her şeye zor gözle bakmaktadırlar. Biz de Düğün Buketi ailesi olarak sizin için her şeyi daha kolay hale getirmeye çalışıyoruz. Hadi devam edelim ve enfes nişan pastaları hakkında biraz daha bilgi alalım!

Şeker Hamursuz Nişan Pastası Modelleri

Nişan Pastası Modelleri 2019

Son dönemlerin popüler modellerinden birini de şeker hamursuz nişan pastaları oluşturmaktadır. İnsanların zamanla estetik algılarının değiştiğinin eminiz ki farkındasınız. Bundan on yıl önce, kremanın ve pasta kekinin gözükeceği nişan pastası modelinin popüler olacağı düşünülmezdi. Çünkü nişan törenleri, her törenin de olduğu gibi muntazam bir detaycılık ve mükemmeliyetçilik barındırmaktadır. Hal böyle olunca, çiftler tarafından kusursuz bir görünüme sahip nişan pastası isteği oluşmaktadır. Bu isteğin cevabını ise tabi ki de şeker hamuru karşılamaktadır. Fakat günümüzde şeker hamuruna karşı olan ilgi düşmüştür. Belki de bu ilgisizliğin etkisi nişan pastaları üzerinde daha yüksektir. Bizce kekin yapısındaki farklı bileşenlerin, krema ve kremanın içerisindeki bileşenlerin; En güzeli de katmanlar arasındaki, eğer kullanıldıysa, meyvelerin gözle görülebilir olması çiftlerin kişilikleriyle de örtüşebilir. Şeffaflığı, samimiyeti ve netliği temsil ettiğini düşündüğümüz şeker hamursuz nişan pastası modelleri aynı zamanda renklerin zıtlığı ve uyumluluğu ile basit ama muntazam bir görsel şölen sunmaktadır. Eğer siz de samimiyetin ve sıcaklığın baş gösterdiği bir nişan töreni gerçekleştirmek istiyorsanız şeker hamursuz nişan pastaları tercihleriniz arasında ilk sırada yerini almalı!

Maket Nişan Pastası Modelleri

Nişan Pastası Modelleri 2019

Nişan gününüzde başınıza gelmesinden en çok korktuğunuz şeylerden biri, tahmin edebiliyoruz ki nişan pastanızın dikkatsizlik sonucu zarar görmesidir. Bazı çiftlerimiz bu ihtimali hiç yaşamamak için tercihlerini maket nişan pastası yönünde kullanılırlar. Bir bakıma da mantıklı seçim sebeplerinden biridir. Eğer biz biraz pinpirikliyiz ya da istediğimiz nişan pastası formu, pastanın yumuşak yapısından kaynaklı şekil alamıyor derseniz maket nişan pastası tam size göre! İsterseniz hazır maketleri nişan töreninizde kullanabilirsiniz, isterseniz de aklınızdaki o çılgın nişan pastası formunu sadece görsellik amacıyla tasarlatabilirsiniz. Bunun yanında, nişan töreninde zamandan tasarruf edebilmek için de maket nişan pastaları tercih edilebilir. Pasta kesme törenini gerçekleştirdikten sonra, dağıtım için tekrar kesimini bekleyip zaman kaybetmek istemeyenlerdenseniz bu seçim tam size göre! Maket nişan pastası seçimi yaparsanız, pastayı keserken gerçek nişan pastanız o esnada dağıtıma başlayıp misafirlerinizin ağızlarını tatlandırmaya başlar. Maket nişan pastası tercihinin bir başka nedeni ise fiyatlarının gerçek pastalara oranla daha makul olmalarından kaynaklanıyor olmasıdır. Büyük bir nişan töreni gerçekleştiriyorsanız ve hem tasarım hem de boyut olarak büyük bir pastaya ihtiyacınız varsa… Ama nişan pastasına da çok bütçe ayıramadıysanız tercihiniz kesinlikle maket nişan pastası olmalı! Böylece hem görsellik hem bütçe hem de tat eşit miktarda hazzını sağlayacaktır! Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Sıradışı Nişan Pastası Modelleri

Nişan Pastası Modelleri 2019

Sevdiğiniz insanla birbirinizin gözlerinin içine bakıp, tüm sevdiğiniz dostlarınızın önünde ilk sözü vermeye ve ilk heyecanı yaşamaya hazır mısınız? İşte bu konu başlığı tam size göre. Dikkatle okumaya devam edin. Bazı kimselerin çocuk ruhlarını, eğlenceli kişiliklerini saklayamadığı hatta buna da gerek olmadığını biliriz. Yaşları kaç olursa olsun bu insanlar her ortamda gülmemizi sağlayan içimizi neşe ile dolduran kişilerdir. Peki bu bireylerin nişan töreni ve nişan pastaları nasıl mı olmalı? Öncelikle en sevdiğiniz renkler, en sevdiğiniz şekerlemeler ya da en sevdiğiniz çiçekler… Nişan pastanızda “en” lerinizin yer alacağından emin olmalısınız. Konseptiniz ile uyumlu bir nişan pastası seçmelisiniz ve sizin eğlenceli yönünüze vurgu yapan malzemeleri kullanmalısınız. Rengarenk krema,  renkli macaronlar, şekerlemeler, yenilebilir objeler, şeker hamurları ve hayalinizdeki pasta formu. İşte her şey sizin hayal gücünüze bağlı, durmayın! Düşünün ve sınırları zorlayın. Nişan Pastası Modelleri 2019 Eğlenceli kişiliğinizi nişan pastanıza renkli detaylarla verdiniz. Kişilik söz konusu olunca sadece “eğlenceli” kavramından söz etmek de yanlış olur. Bazı kimseler, karmaşıklıktan ve bu karmaşıklığın somut yansımalarından hoşlanabilirler. Ya da görsel yönleri güçlü, estetik zevkleri farklı, mimari detaylara hakim, zarif ve şık bireyler özel günlerindeki nişan pastasında da bu özellikleri görmek isteyeceklerdir. Sıra dışı olarak tanımladığımız nişan paslarında gördüğümüz ortak özellikler, pasta katlarının belirgin olmaması veya çok malzemeli ya da çok sade olup zıt tarafları temsil etmeleridir. Yinelemek gerekirse, sıra dışı nişan pastaları tamamen çiftlerin hayal gücüyle sınırlıdır. Nişanın yapılacağı mekan, mevsim ve kıyafetler bir diğer yan etkeni oluştursa da bu seçimlerin hepsi yine bütünüyle nişanlanacak çiftlerimize aittir. Bu yüzden sizi en iyi yansıtan nişan pastanızın ne olduğuna sizden başka hiç kimse karar veremez. Bu amaca yönelik tavsiyelerimizden biri de, göze ve dile hitap eden nişan pastanız için butik pastanelerden tasarım yardımı almanız ya da tasarımı kendiniz yapıp gerçekleştirmesini profesyonel ellere bırakmanızdan yana olacaktır.

Nişan Pastası Fiyatları

Nişan Pastası Modelleri 2019Nişan pastanız için önemli sorularınızdan biri de nişan pastası fiyatlandırmaları hakkında olacaktır.

Öncelikle takdir edersiniz ki, ebat ve fiyat arasında nasıl bir doğru orantı varsa, emek ve boyut arasında değişen bir orantı gözlenir. Kalabalık bir nişan töreni gerçekleştirmek istiyorsunuz, iki katlı ama sade bir pasta seçimi yaptınız. Bu durumda nişan pastası fiyatları daha stabildir. Ama butik nişan pastası için, tasarım yardımı alıyorsanız ve ebatları da büyükse fiyatlandırmada artış yaşanacaktır. Aynı zamanda maket nişan pastası modelleri de bütçesi az olan çiftlerimiz için doğru tercih olacaktır. Nişan pastaları içinde kullanılan malzemelerin çeşitliliği, tazeliği, bulunabilirlikleri fiyatlandırmalar açısından farklılık gösterecektir. Nişan Pastası Modelleri 2019 Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Antalya gibi büyük illerimizde hayal ettiğiniz nişan törenine uygun nişan pastaları yapan profesyonel pastaneler hizmet vermektedir. Eğer siz de biraz ağzımız tatlansın biraz da gözümüz şenlensin diyorsanız, Düğün Buketi ailesi ile iletişime geçerek bu mutluluğa bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Şimdiden Afiyet Olsun!

Nişan Pastası Modelleri 2019

Umuyoruz ki, nişan töreninizin geleneksel pasta kesme aşamasında sergileyeceğiniz ve ikram edeceğiniz nişan pastası tasarımına taslak oluşturabilmişizdir. Kesinlikle unutmamanız gereken ve yazı boyunca tekrarladığımız husus şu ki; İlişkinizi ve aşkınızı yansıttığını düşündüğünüz renkler, belki de birbirinizi ilk gördüğünüz zaman büründüğünüz renkler olabilir ya da ruhunuzun yansıması olduğunu düşündüğünüz çiçekler… Sizin için anlam taşıyan objeler, birlikte yemeği çok sevdiğiniz favori meyveniz! Bu ince detayları nişan pastanızda kullanmalısınız. Nişan pastanız asla normal bir pasta olarak düşünülüp tasarlanmamalı. Sahip olduğunuz bu özel aşka ait esintileri üzerinde barındırmalı ki günün anlam ve önemini hem size hem de sevdiklerinize yinelesin! En önemli noktayı atlamayalım! Unutmayın, nişan pastanız nişan konseptinizin içinde uyumlu bir yer edinmeli. Birbirine yakın renkler, belki mekanda kullanılan çiçeklerin pastanın üzerinde kullanılması… Sizin ve sevdiğiniz insanın birlikteyken oluşturduğu saf güzellik gibi nişan pastanız ve diğer öğeler bir bütün içinde hareket etmeli. Düğün Buketi ailesi olarak şimdiden afiyet olsun! Bir de görüş ve önerileriniz için yorum yapmayı ihmal etmeyin! Değerli Taşlar ve Takılar ilginizi çekiyorsa, buyurun beraber inceleyelim!Enza Home - TerraEnza Home - Terra

İlgili Makaleler

0
%