tek-dusuk-omuzlu-abiye-13
tek-dusuk-omuzlu-abiye-13

Tek ve Düşük Omuz Abiye Modelleri

Düğün, nişan ve kına gecesi gibi davetlerinizde farklı bir tarz arıyorsanız tek ve düşük omuz abiye modelleri tam size göre. Bu model abiye elbiseleri, balık, uzun, mini, midi, volanlı, fırfırlı, kısa, taşlı, şifon, payetli, kadife, dantelli, tül, saten, çiçekli ve tulum seçenekleriyle bulmanız mümkün. Dilerseniz bu sezonun en şık düşük omuzlu ve tek kol abiye modellerine yakından bakalım.

Balık Tek ve Düşük Omuz Abiye Elbise Modelleri

Fiziğinizi ön planda tutmak, çevrenizdekileri zarifliğinizle büyülemek istiyorsanız bu model tam da size uygun. Bel kıvrımınızla omuz hatlarınızın uyumu birbirleriyle muhteşem tamamlayıcılar olacaktır. Tek omuz modelinde dilerseniz C kesim tercih ederek biraz göğüs dekoltesi verebilirsiniz. Dikkatleri omuzlarınıza çekmek için ise düşük kollar oldukça ideal. Düz veya Madonna yaka seçenekleri ile birleşen düşük kollu abiye bizce oldukça şık görünüyor.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Daha fazla balık abiye modeli burada.

Mini Düşük Omuz Abiye 

Uzun abiyelerden hoşlanmıyorsanız ve daha seksi bir görünüm elde etmek istiyorsanız mini abiye elbise tercih etmelisiniz. Alt tarafı kalem etek şeklinde olan, tek omuz askısından aşağıya doğru tamamen genişleyen ve düşük omuzlu olarak tasarlanmış mini abiyeler modacılar tarafından oldukça tavsiye edilen modeller.

Uzun kollu ya da askı kollu olarak üretilen mini abiye elbiseler bu sezonun vazgeçilmez kıyafetlerinden. Özellikle mezuniyet törenlerinde kullanılan, hem sadelik hem de gösterişin tek bedende buluştuğu bir model.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Fırfırlı Düşük Omuz Abiyeler

Fırfır günümüz abiyelerinde çok sık kullanılan detaylardan biri. Özellikle Madonna yaka ve düşük omuzlu abiye giymeyi planlıyorsanız fırfır detaylarını değerlendirmenizi öneririz. Omuz bölgesini çevreleyen fırfırlar, kına gecesi gibi hareketli davetlerde şık bir görünüm sunacaktır.

Ayrıca büyük göğüs yapısına sahip bir gelin adayıysanız ve bu bölgenizi gizlemek istiyorsanız fırfırlar sizin için kurtarıcı olacaktır. Burada size önerimiz fırfırlı bir abiyede çok fazla süsleme ve payetten uzak durmanız yönünde olacak, zira bu modelin kendisi oldukça gösterişli.

Tulum Tek ve Düşük Omuz Abiyeler

Çok şık bir giysi olan tulumlar, abiye detayları ile birleştiğinde harika bir görünüm yakalıyor. Rahatınıza düşkünseniz tulum şeklindeki tek ve düşük omuz abiye elbiseler size çok güzel bir seçenek olacaktır. Tulumlarda tek kol abiye alternatifi daha fazla öne çıkıyor. Bu modeller daha spor tarzı seven kadınlar için oldukça uygun.Enza Home - Terra

Tulum abiyelerde şortlu model seçenekleri de oldukça fazla. Pantolondan sıkıldıysanız şortlu bir tulum sizi diğerlerinden farklı kılacaktır. Yaz davetlerine oldukça uygun olan bu modellerde şort kısmı dar veya etekli olarak kesilen tasarımları değerlendirebilirsiniz.

En şık tulum abiye modellerini buradan inceleyebilirsiniz.

Taşlı Tek Omuzlu Abiye Elbise

Taşlı abiyelerde, taş işlemeleri genellikle tek omuz kısmında, bel kısmında ya da yakadan dökümlü işlemeli kullanılmaktadır. Çok şaşaalı görünmek ve tüm dikkatleri kendi üzerinizde toplama düşüncesindeyseniz, taşlı tek omuzlu abiye elbise ile bu mümkün olacaktır.

Taşlı tek omuzlu abiyelerde genellikle balık kalıplar tercih ediliyor. Bu yüzden bu elbiseyi tercih edecek kadınlar vücut tipini çok iyi tanıması gerekiyor. Kum saati ve armut vücut tipi bu elbisede mükemmel görünüyor. Diğer vücut şekline sahip kadınlar için ise A kesim modelleri öneriyoruz.

Şifon Tek ve Düşük Omuz Abiye Nişanlık

Şifon kumaşlar, son yıllarda abiyelerin vazgeçilmezi. Özellikle kına elbisesi ve nişanlık olarak gelin adaylarının ilk tercihleri arasında yer alıyor. Kırmızı ve bordo tonlarında tül tek omuzlu abiyeler, pastel tonlarda düşük omuz nişanlık modelleri gibi alternatiflere mutlaka göz atmanızı öneriyoruz.

Tül kumaş yapısı itibariyle pek esnek olmadığından bu abiyeleri mutlaka deneyerek almalısınız. Hazır kalıp tasarımları mağazalarda deneyerek üzerinize en uygun şekilde işlemden geçirebilirsiniz.

Şehrinizin en şık davet alanları burada.

Payetli Tek ve Düşük Omuzlu Elbise

Bir diğer model önerimiz ise payetli tasarımlar olacak. Baştan aşağı pullarla işlenmiş payetli abiyeler gösterişli bir görünüm yakalamak isteyen kadınlar için uygun. Yakınlarınızın düğünü için elbise arıyorsanız bu modeli değerlendirebilirsiniz. Tıpkı tül kumaşta olduğu gibi payetli abiyeler de maalesef esnek bir yapıya sahip değildir. Bu model bir elbise giymek istiyorsanız denemeden almamanızı öneririz.

Payetli abiyeleri beyaz renkte seçerek düğün after party davetinizde de giyebilirsiniz. Beyaz payet ve pul detayları after partyde oldukça şık görünecektir.

Dantelli Düşük ve Tek Omuz Abiyeler

Dantelli bir abiye, elbisenin tamamı dantel kaplı olarak ya da belli bölgelere dantel monte edilmiş olarak tasarlanabiliyor. Kol, yaka, etek kısımlarında dantel kullanılan abiye elbiseler oldukça fazla. Sadece kol kısmı dantelli olan abiyeler, sıfır kol tercih etmek istemeyenler için iyi bir kurtarıcı olabilir. Bu tarz bir abiye seçmeyi düşünüyorsanız Fransız güpürleri monte edilerek tasarlanmış abiye elbiseleri daha çok öneririz.

Fransız güpürüne ek olarak göğüs ve sırt gibi dekolte bölgelerinde hayal tül üzerine işlenmiş dantelli tasarımları da önerebiliriz. Hayal tül ten rengi olacağı için çok göze batmayacak ve dantel detaylar öne çıkacaktır.

Saten Tek Omuz Abiye Elbise Modelleri

Düşük omuz abiye ve tek omuzlu nişanlık önerilerimizin son durağı saten modeller oluyor. Saten kumaş, pürüzsüz yapısı ve sunduğu seksi görünüm ile nişanlık ve gelinlik gibi pek çok elbise modelinde kullanılmaya başlandı. Tek omuzlu seçenekleri ve birbirinden canlı renkleri ile siz de saten bir abiye tercih edebilirsiniz.

Burada göz önünde bulundurmanız gereken konu ise saten kumaş sık dokuda olduğu için yaz aylarında terlemeye sebep olması.

Düşük omuz abiye ve tek kollu elbiseleri incelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Sizin en beğendiğiniz model hangisi oldu? Yorumlarda buluşalım. :)

İlgili Makaleler

0
%