tesettur-gelin-basi-aksesuarlari-3-
tesettur-gelin-basi-aksesuarlari-3-

Tesettür Gelin Başı Modelleri

Uzun zamandır araştırdığınız gelin başı modeline karar verme vakti geldiyse doğru yerdesiniz. Hayal ettiğiniz tesettür gelin başı modelleri için size bazı önerilerimiz olacak. Yüz tipinize uygun gelin başı seçimi, aksesuar ve makyaj önerilerimizin yanı sıra tesettür tasarım firmaları ve fiyatlarından da bahsedeceğiz. Hazırsanız başlayalım. 😊

En Şık Tesettür Gelin Başı Önerileri

Gelinlik seçimi sonrasında en çok önem vereceğiniz konu gelin başı seçiminiz oluyor. En şık tesettür gelin başına sahip olmak için kristal taşlarla süslenmiş taçlar, boncuk işlemeli kumaşlar, şifon tüller tercih edebilirsiniz. Sezonun en çok öne çıkan tesettür gelin başı modellerini başlıklar halinde sizin için inceledik. Gelin başına karar vermenizi kolaylaştıracak öneriler için bir sonraki başlıkta sizi bekliyoruz.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

1. Şapkalı Tesettür Gelin Başı

Geçtiğimiz sezonda popüler olan şapkalı tesettür gelin başı hala yerini koruyor. Vintage esintilerle yorumlanan bu model farklılık arayan gelin adaylarına ilk önerimiz. Nikah şapkası ve nikah kepi olarak da adlandırılan bu modeller ince tül ve tüy detayları ile tamamlanıyor. Zarif bir görüntü sunan şapkalar demonte seçenekleri ile iki farklı görüntüye kavuşmanıza da olanak sağlıyor. Özellikle saten ve şifon kumaşlara yer vererek ışıltılı bir görüntü elde edebilirsiniz. Tercih edeceğiniz makyaj tonları doğal seçimlerden yana olmalı. Şapkalı tesettür seçiminde kullanabileceğiniz eldivenler sizin için en doğru aksesuar olacaktır.

2. Sade Tesettür Gelin Başı

Sade tesettür gelin başı seçimlerinin vazgeçilmezi elbette saten kumaş oluyor. Katlı şekilde bağlanan saten kumaşı zarif inci iğnelerle sabitleyebiliyorsunuz. Duvak seçiminizde kullanacağınız işlemeler zarif görüntünüze şıklık katacaktır. Doğallığınızı korumak için tercih edeceğiniz bant taçlar, inci işlemeler de seçenekleriniz arasında yer alıyor. Yapay ya da canlı çiçeklerden tasarlanan bir gelin tacını nikah seremonisinde kullanabilirsiniz. Gelin çiçeğinizle uyumlu olacak bir seçim oldukça dikkat çekecektir. Bir farklılık yaparak arkadaşlarınıza gelin çiçeği yerine gelin tacınızı atabilirsiniz. Biz bu fikri epey sevdik.

3. Taçlı Tesettür Gelin Başı

Her sezonun en popüleri olmayı başaran taçlı tesettür gelinlik modeli tüm gelin adaylarının gözdesi. Büyük ve küçük taş işlemeleri ile iddialı aksesuar seçenekleri bulunan taçlar olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Çiçek ve yaprak desenleri, inci taşları ile hem bant hem de taç şeklinde olan gelin başı aksesuarları sizin de favorileriniz arasına girecek. Tercih edeceğiniz taç modeline uygun küpe veya dantel işlemeli duvak seçenekleri ile iddialı bir seçim yapmış olacaksınız.

4. Hayal Tül Gelin Başı

Son yıllarda çokça tercih edilen bir diğer gelin başı modeli de hayal tüllü tasarımlar oluyor. Hayal tül, klasik tüle göre daha ince ve transparan yapıda oluyor. Kat kat üst üste kullanılan kumaşlarla oldukça şık bir görünüm yakayabilirsiniz. Bu gelin başı modelinin özellikle Helen tesettür gelinlik modelleri ile çok yakışacağını söyleyebiliriz.

En güzel Helen tesettür gelinlik modelleri burada.Enza Home - Terra

5. Duvaklı Tesettür Gelin Başı

Gelin başı modelinin en güzel tamamlayıcısı elbette duvaklar oluyor. Duvaklı bir gelin başı modelinde ilk dikkat etmeniz gereken detay gelinliğinizin tasarımı olmalı. Gelinliğinizin omuz ve göğüs kısmında yoğun işleme veya dantel kullanımı varsa kısa duvak kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer sade bir gelinlik seçtiyseniz sırtınızdan etek ucuna kadar uzanan duvakları tercih edebilirsiniz. Nikah başı için ise fileli mini duvaklar çok şık görünecektir.

6. İncili Tüllü Gelin Başı Modelleri

İncili tüller de tesettür gelin başları için sıkça tercih ediliyor. Orta kalınlıkta tül üzerine sabitlenen farklı boylarda inciler gelinlere oldukça gösterişli bir görünüm kazandırıyor. İnci tüller genelde türbanın bağlantı noktası olan boyun kısmında kullanılıyor. Elbette inciler boyun kısmında yoğunlaşıyorsa, bölgede kalabalık bir görüntü olmaması için hakim yaka gelinlik tercih etmemek gerekiyor. İncili tüller ayrıca duvaklarda da kullanılabiliyor.

7. Tesettüre Uygun Nikah Başı Modelleri

Nikah merasiminiz için tesettür bir model arıyorsanız tercihinizi sade tasarımlardan yana kullanmanızı öneriyoruz. Saten eşarp ile yapılan gelin başı modelleri nikah gününüzde oldukça şık görünecektir. Dilerseniz hayal tül veya ince simli tüllerden de gelin başınızı yaptırabilirsiniz. Aksesuar kullanmak isterseniz nostaljik şapkalar veya çiçekli taçları değerlendirebilirsiniz.

8. Aksesuar ve Çiçek Taçlı Tesettür Gelin Başı

Gelin başı modelinizde kullanacağınız aksesuarınız düğün mekanınıza göre belirleyebilirsiniz. Kır düğünü gibi rustik konseptlerde çiçekli taçlar uygun olabilir. Salon veya otel düğünü planlıyorsanız taçlar veya taşlı türban iğnelerini kullanabilirsiniz. Ayrıca tül gelin eldivenleri de gelinliğinizle uyumlu olduğu sürece harika görünecektir. Ayakkabılarınızı düğünün konsepti ve kendinizi rahat ettirebileceğiniz şekilde seçmenizde fayda var.

Şehrinizdeki en iyi düğün mekanlarını burada bulabilirsiniz.

Yüz Tipine Göre Tesettür Gelin Başı Seçimi

Yuvarlak Yüz Şekline Uygun Gelin Saçı ve Makyajı

Tesettür gelin başı seçiminize karar vermeden önce bilmeniz gereken ilk nokta yüz tipiniz. Yüz tiplerini 6 ana başlıkta toplayarak sizin için inceledik. Sizin yüz tipiniz hangisi hemen bulalım.

  • Oval Yüz Tipi: İdeal yüz tipleri arasında yerini alan oval yüz daha uzun hatlara sahip gelin adaylarında karşımıza çıkıyor. Çene şekli yuvarlak ve alın ile orantılı bu yüz tipinde oldukça özgür davranabilirsiniz. Abartılı sarkan aksesuarlar yerine nikah kepi tercih etmeniz doğru bir seçim olacaktır.
  • Dikdörtgen Yüz Tipi: Dikdörtgen yüze sahip gelin adaylarını kurtarıcısı sıkı bağlanmış bir bone olacaktır. Yüzünüzü daraltan bu görüntü makyaj ile istediğiniz hatları ön plana çıkarmanızı sağlayacaktır.
  • Kalp Yüz Tipi: Ters üçgene benzeyen bu yüz tipinin en belirgin özelliği geniş bir alın bölgesine sahip olmanızdır. Alından başlayan genişlik yanaklar ve yüze doğru daralır. Alın bölgesini daha dar gösterecek bir bağlama şekli ile yüzünüzü daha uzun gösterebilirsiniz.
  • Yuvarlak Yüz Tipi: Bu yüz tipine uygun tesettür gelin başı seçimi sıkça sorulan sorular arasında. Yaygın olan bu yüz tipinde genişlik ve uzunluk orantılıdır. Dolgun yanaklar, belirgin şakaklar ile göz alıcı bir makyaj gelin başınızı tamamlayacaktır. Bonenin görünmemesi ve bağlama şeklinin oval olması yüzünüzü daha ince ve uzun gösterecek.
  • Kare Yüz Tipi: Keskin yüz hatlarına sahip gelin adayları bağlama teknikleriyle bu görüntüyü yumuşatmayı tercih etmelidir. Salaş bağlama şekli ve kullanacağınız dökümlü aksesuarlarla gayet şık olabilirsiniz.
  • Elmas Yüz Tipi: Üçgen yüz tipiyle bağdaştırabileceğimiz bu modelde alın kısmını daha dar ya da geniş göstermek için bone desteği alabilirsiniz. Tercih edeceğiniz şık taçlarla görüntünüzü kusursuz hale getirme imkanınız bulunuyor.

Gelinlik Modeline Göre Tesettür Gelin Başı

Gelin başım gelinlik modelime uygun olmalı diyorsanız bu kısım dikkatinizi çekecektir. En popüler gelinlik modelleri ve gelin başı önerilerimizi sizin için detaylandırıyoruz. Prenses tesettür gelinlik modellerinde her sezon yerini koruyan prenses tesettür gelinlik modelinde gösterişli gelinler için patlayan duvak ve taçlı tesettür gelin başı öneriyoruz. A kesim gelinlik modelinde taçlı gelin başının yanı sıra sade, saten gelin başı tercih edebilirsiniz.

Helen tesettür gelinlik modelinde ise kesinlikle şapkalı gelin başından yana olmalı seçiminiz. Nostaljik bir görüntüsü bulunan helen modelle şapka tercihiniz birbirini tamamlayacaktır. Balık gelinlik seçimi yapan gelin adaylarımız ise yapay ve gerçek çiçeklerden oluşan taçları tercih ederek adeta bir deniz kızına dönüşebilir. Gelinliğinizde işlemeli ve dantel detayları yoğun ise daha sade bir gelin başı sizi daha şık gösterecektir.

2023 tesettür gelinlik modelleri hakkında detaylı bilgi burada!

Tesettür Gelin Başı Fiyatları Ne Kadar?

Tesettür gelin başı fiyatları tasarım modellerine göre değişiklik gösteriyor. Aksesuar, ek kumaş, tül seçenekleriniz bulunuyor. Hazır türban gelin başı seçenekleri ile en özel gününüzde zaman kaybetmeden istediğiniz modele ulaşabiliyorsunuz. Ufak dokunuşlarla kullanabileceğiniz hazır gelin başı fiyatları 200 TL’den başlıyor. Tasarım gelin başı modelleri ise 2.000 TL bandında oluyor. Aksesuar tasarımı yaptırabileceğiniz gibi hazır gelin başı aksesuarları da tercih edebilirsiniz. Çiçekli taçlar, taşlı ve inci işlemeli bant taçlar ile farklı birçok seçeneğiniz bulunuyor.

Tesettür Gelin Başı Nerede Yapılır?

Tesettür gelin başınızı evde ya da mekanda rahatlıkla yaptırabileceğiniz kuaför seçenekleriniz mevcut. İlk önerimiz Ayla Biçkin Türban ve Saç Tasarım. İstanbul Kartal’daki firma gelin saçı ve makyajı konusunda oldukça profesyonel. Provalarla hayal ettiğiniz görüntüye kavuşmanızı oldukça kolaylaştırıyorlar. Şehir dışı hizmeti ile randevu oluşturmanız yeterli oluyor. Takma kirpik işlemleri, porselen makyaj, tesettür gelin başı tasarımı ve gelin yakınlarına hizmet için firma sizi bekliyor. Tesettür gelin başı fiyatları 600 TL’den başlıyor ve taleplerinize göre değişiklik gösterebiliyor.

Önereceğimiz diğer firma ise Hülya Baş Türban Tasarım oluyor. Hazır tesettür gelin başı modelleriyle ön plana çıkan ekip size özel tasarımlar yapıyor. Yüz hatlarınıza uygun gelin başı ve makyajı ile sizi kusursuz bir görüntüye kavuşturuyor. Hazır modeller ile zamandan tasarruf ederek uygun fiyatlarla türban gelin başı seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Fiyatlar 600 – 800 TL bandında değişiyor.

İndirimli fiyatlarla hizmet alabileceğiniz diğer gelin saçı ve makyajı firmaları burada!

Sizin için en şık tesettür gelin başı modellerini derledik. Fiyatları, fotoğrafları, popüler gelin başı firmaları ve daha fazlasına içeriğimizde yer alıyor. Gelin başı modelinize karar verdiyseniz bizimle paylaşmayı unutmayın. Sizin favori modeliniz hangisi oldu? Yorumlarda cevabınızı bekliyoruz. 😊

  • User default avatar

    Yuksel

    Merhaba kapali gelin baslik satin almak istiyorum nasil ala bilirim

  • User default avatar

    Düğün Buketi Editörü

    Merhabalar, Aşağıdaki iletişim formumuzu doldurarak tesettür gelin başı modelleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Şimdiden mutluluklar dileriz! :) https://www.dugunbuketi.com/iletisim/

  • User default avatar

    Öznur

    Ben hazır gelin başı alacağım kına için de düğün içinde güzel durur mu ki benim boyun kısmım uzun da nasıl durur ki

İlgili Makaleler

0
%