vintage-gelinlik-modelleri-13
vintage-gelinlik-modelleri-13

Zamanda Geriye Dönüş: Vintage Gelinlik Modelleri

Vintange gelinlik şu günlerde tüm moda evlerinde ve gelinlik satan noktalarda popüler bir gelinlik modeli. Vintage gelinlik ne demek diyenler içinse küçük bir açıklama yapalım. Geçmişte veya tam tabiriyle eskide olan her şeyin günümüzde yeniden popüler olmasına vintage ismi veriliyor. Günümüzde eski radyolardan tutunda gelinliklerde bile vintage etkileri görmek mümkün. Ünlü modacıların vintage tarzına döndüğü bu günlerde siz gelin adayları için vintage gelinlik modelleri 2019 listesini paylaşıyor ve vintange gelinlik nereden satın alınır gibi merak edilen her konuya yanıt veriyoruz. Gelinlik ve Moda Evlerini Keşfetmek İçin Tıklayın pinar-bent-vintage (1) Gelinliği satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. Ayrıca vintage tesettür ve vintage uzun kollu gelinliklerin fiyatlarını öğrenme ve online satış ile satın alma noktalarını sizlerle paylaşıyor olacağız. İzmir'de ve Türkiye’nin her noktasında bulabileceğiniz vintage gelinlik modelleri 2019 listesi işte bu yazı dizisinde! pinar-bent-vintage (2) Gelinliği satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Vintange Tarzı Gelinlik Modasının Tarihi

vintage-gelinlik-tasarimlari-1

Vintage rüyası aslında her kadının aklının köşesinde bir yerlerde vardır. Çoğu zaman düğünde iki adet gelinlik giyilir ve birisinin modeli vintage olur. Hatta günümüzde gelinler ikinci gelinliğini annesinin ve anneannesinin gelinliğin uyarlıyarak kendi üzerinde sergiliyor. Böylece hoş hatıralar canlanıyor. Bakalım geçmişten bu yana vintage geleneği nasıl bir değişim göstermiş. Enza Home - BertaEnza Home - Berta

1. 1985’lerin Gelinlik Modellerinde Dantel ve Satenin Hoş Uyumu

vintage-gelinlik-tasarimlari (2)

Göğüs dekolteli ve dantel işlemeleri olan bu vintage tarzı gelinliğin tarihi 1985’lere dayanıyor. Saten detayların neredeyse her gelinlikte yer aldığı 1985 yılı gelinliklerinde sıklıkla Fransız dantelleri göze çarpıyor. Vatkanın ise o dönemdeki tüm bayanların popüler aksesuarı olduğunu söylemeye gerek bile yok. Gelinlikte vatka kullanımı sıklıkla modacılar tarafından 1985 ve 1990 gelinlik modellerinde mevcut. Salon veya otel düğünleri için oldukça şık olan bu modeli vatkasız ve biraz daha kabarık halde günümüze uyarlamak mümkün.

2. A Kesim Vintage Gelinlik Modeline Örnek

vintage-gelinlik-tasarimlari-3

Sade seven gelin adaylarının tercih ettiği bir gelinlik modeli A kesim gelinlik modelidir. Vintage gelinlik tarzı modellerde de sıklıkla bayanlar A kesimi tercih etmiş. Koldan hareket kazandırılan gelinliğe tül duvak eşlik etmiş. 90’lı yıllara ait olan bu gelinliğe orta büyüklükte bir çiçek yaptırarak ve çiçekten yine bir taç yaptırarak harika bir vintage gelinliğe sahip olabilirsiniz.

3. “1920’lerin Tarzı Benim Tarzım” Diyenlerden Olabilirsiniz!

vintage-gelinlik-tasarimlari (4)

Askılı gelinlik modelleri arasında sayabileceğimiz bu modelde düğün sürecinde çok rahat edebilirsiniz. Krem ya da bej renginde tercih edeceğiniz bu saten gelinlik modeline eldivenler çok yakışacak! Gelin başınız için taşlı saç bandı modellerini tercih ederek bu vintage gelinlik modeline yepyeni bir form kazandırabilirsiniz. Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

4. Havuz Başı Düğünü Ya da Yemekli Kır Düğünü Konsepti İçin Kimono Tarzı Vintage Gelinlik Modeli

vintage-gelinlik-tasarimlari (5)

Ava ismiyle tanınan bir moda evine ait olan bu model sadeliği sevenler için kuşkusuz en iyi gelinlik modellerinden. Belden mevlana kesim dökülen ve belden kemerli olan bu kimono tarzı gelinlikte ufak tefek değişiklikler ile harika bir vintage gelinliğe dönüşecektir. Saçların dağınık topuz olarak şekillendirildiği ve bel bölgesinde çiçeklerin yer aldığı bu gelinlik ile şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.

Vintage Gelinlik Modelleri 2019

vintage-gelinlik-tasarimlari (6)

1920’lerden günümüze kadar gelinlik modellerindeki kullanılan aksesuarları ve tasarımları incelediğimizde elbette dantelin ve tülün etkisini 2019 vintage gelinlik modellerinde de görebiliyoruz. Düğününde tüm gözleri üstüne toplamak isteyen gelin adayları ise retro ve vintage tarzı gelinlik modellerine bayılıyor. Şıklığın ve asaletin minik detaylarla gelinliğe eklendiği vintage gelinlik modelleri konusuna biraz da günümüzden örneklerle bakalım.

1. Dantelli A Kesim Gelinlik

vintage-gelinlik-tasarimlari (7)

Geçmişten günümüze kadar dantel kimi zaman boyun bölgesinde kimi zaman tüm gelinlikte kullanıldı. 2019 gelinlik modellerinde sıklıkla gözümüze çarpan dantel vintage gelinlik modellerinde olmazsa olmaz detaylardan sadece birisi. Siz de kabarık gelinlik sevmeyen gelin adayı iseniz bu tarz A kesim dantelli modelleri tercih edebilirsiniz. Enza Home - TerraEnza Home - Terra

2. Yaz Gelinlerine En Şık Vintage Gelinlik Önerisi: Transparan Bej Vintage Gelinlik Modeli

vintage-gelinlik-tasarimlari (8)

Bronz ve esmer tenlere çok yakışacak bu model transparanlığı seven gelin hanımlara “işte bu” dedirtecek cinsten. Fransız danteliyle işlenmiş olan bu model sıklıkla havuz başında yapılacak kır düğünleri için ideal olacaktır. Saçlarınıza takacağınız sallantılı aksesuar ile oldukça şık bir gelin olmak mümkün.

3. Vintage Balık Modeli ve Fransız Dantelinin Şahane Uyumu

vintage-gelinlik-tasarimlari (9)

Danteli seven, balık modeli isteyen bir de vintage tarzı olsun diyenlere şahane bir gelinlik önerisi. Derin bir V yaka dekoltesine dantellerin eşlik ettiği bu gelinliğe göbek dekoltesi ayrı bir hava katıyor. Bahar ve yaz gelinleri için harika bir balık model vintage gelinlik örneği olan bu modeli tekne düğünlerinde ve kır düğünlerinde bu sene görmek mümkün.

4. Balık Modelden Vazgeçmeyenlere!

vintage-gelinlik-tasarimlari (10)

1920-1940 yılları arasında sıkça kullanılan tül veya şifon detayları günümüzdeki bu gelinlikte de yerini almış. Krem rengi gelinliğin üstüne işlenen dantele belden bir kemer hareketlilik kazandırmış. Bunun yanı sıra gelinlikte ki danteller aynen şifona da işlenmiş ve harika bir uyum sentezlenmiş. “Balık model istiyorum ama dantelde olsun biraz da vintage koksun” diyenlere bu model “cuk” diye oturacak!

5. Saten Prenses Model Vintage Gelinlik 2019'a Damgasını Vuracak Cinsten!

vintage-gelinlik-tasarimlari (11)

Geçmişteki en popüler gelinlik modellerini yukarıda sizinle paylaşmıştık. Aşağıdaki iki model arasındaki kol detayı farkını göz ardı edersek tek fark sene! Birisi 90’lı yıllara ait iken diğeri 2019 yılına ait bir vintage gelinlik modeli. Modern görünümlü vintage gelinlik önerisi olarak bu da burada dursun istedik.

6. Bir Dantel Şıklığı Daha!

vintage-gelinlik-tasarimlari-12

Vintage modellerinin olmazsa olmazı dantel detayı bu gelinlikte de mevcut. Saçlarını toplamak istemeyen ve balık model tercih eden gelin hanımları bu gelinlik çeşitlerini denemeliler. Vücudu saran bu modele kollardaki fırfır detayı hareketlilik kazandırmış. Model üzerindeki yandan taç aksesuarı ise vintage aksesuarlarından.

7. Saten ve Tülün Vintage Etkisi ile Vintage Gelinlik Modelleri

vintage-gelinlik-tasarimlari (13)

Daha öncede belirttiğimiz gibi saten ve tül vintage gelinliklerde sıkça görülen kumaş çeşitlerinden. Bel bölgesinden A kesim olarak inen bu gelinlik modelinde askılar yerine süt kahvesi renginde tül askılar tercih edilmiş. Saçların dağınık olarak toplanması ise gelinliğe farklı bir hava katmış. Sade gelinlik modelleri tercih edenleri mest edecek bu gelinlik tekne, kır ve sahil düğünleri için ideal bir gelinlik modeli örneği.

Vintage Gelinlik Nedir?

vintage-gelinlik-tasarimlari (14)

Vintage tarzı gelinlik modelleri günümüzde her yaştan gelin adayının gözde gelinlik modellerinden sadece birisi. A kesim ya da farklı kesim olarak da tasarlanabilen bu gelinlik modelinin tam tanımı aslında geçmişte hanımlar tarafından gelinlik ve gelinlik aksesuarında kullanılan şeylerin günümüzde yeniden canlanması olarak yapılabilir. Yani, eskiden gelin aksesuarı olan incili taçların ve büyük ebatlardaki gelin buketlerinin günümüzde modacılar tarafından modern gelinliklere entegre edilmesi ile vintage gelinlik modeli ortaya çıkmış oluyor.

Vintage Gelinlik Tarzı Nasıl Yaratılır?

vintage-gelinlik-tasarimlari (15)

Aklınızı en çok meşgul edecek sorulardan birisi de bu olabilir. Seçtiğiniz bir gelinlik vintage olmayabilir ancak siz vintage tarzı gelinliğiniz olsun istiyor olabilirsiniz. İşte bu noktada kullanacağınız aksesuarlar sizin bu talebinizi karşılayabilir. Örneğin, gelin buketinizi vintage aksesuarlarından oluşturarak yaptırabilir böylece birkaç aksesuar ile gelinliğinize vintage havası katabilirsiniz. Aynı zamanda seçeceğiniz gelinlikte kullanacağınız gelin aksesuarınızda vintage modellerden olabilir. Gelin buketi, şapka, taç ya da ayakkabı ile böylece vintage bir gelin olmak çok kolay!

Peki ya Vintage Makyajınız Nasıl Olmalı?

vintage-gelinlik-tasarimlari (16)

1920’lerden itibaren gelinlerin gelin makyajı oldukça sade ve natürel tonlarda yapılıyor. Düğününüzü yapacağınız mekân eğer ki kır düğünü veya sahilde bir yer ise elbette natürel tonlarda bir gelin makyajı tercih etmelisiniz. Aksesuarlarınız göz alıcı ve büyük ise gelin makyajınızda sim veya ekstra küpe gibi aksesuar kullanmaktan kaçının. Tekne düğünü, kır düğünü, havuz başı düğünü gibi açık hava düğünlerinde şeftali tonlarında allık ve açık pembe bir ruj vintage makyajının temelidir diyebiliriz.

Vintage Tarzı Seven Bir Gelinin En Büyük Sorunsalı: Gelin Başı Nasıl Vintage Olacak?

vintage-gelinlik-tasarimlari (17)

Vintage gelin saç modelleri arasında bukleler ve elbette saç tokaları olmazsa olmazlardan. Alına ya da başın yan tarafına kolye gibi takılan saç tokalarını her yerden bulabilirsiniz. Özellikle gelin tacı satan noktalarda epey çeşitleri bulunan vintage aksesuarlarına ulaşmak çok kolay. Aksesuarları tamamladıktan sonra gelin başı modeli nasıl olmalı sorusunu yanıtlayalım. Gelinliğinizle uyumlu olan saç modelini elbette kuaförünüz size önerecektir. Ancak, boyun bölgeniz açık veya askılı V yaka bir model kullanacaksanız su dalgası modeli size uygun olabilir. Ancak üst bölgesinde dantel ya da saten detaylar olacaksa saçlarınızı enseden ya da yukarıdan dağınık topuz olarak konumlandırmanızı öneriyoruz.

Vintage Gelinlik Nereden Alınır?

vintage-gelinlik-tasarimlari (18)

Evlenecek çiftlerin en büyük telaşından birisi de elbette gelinlik ve damatlık satın alma süreci. Bu süreçte yüzlerce gelinlikçi ve moda evleri gezilir, “Hayır, hayal ettiğim gelinlik bu değil” cümleleri yüzlerce kez kurulabilir. Birçok çiftin günümüzde çalıştığını varsayarsak gelinlik bakma ve alışverişe çıkmak için tek uygun vakit hafta sonu olduğunu söyleyebiliriz. Bu kadar kısa bir sürede gelinlik bakmak ve düğün alışverişini yapmak elbette zor. Gelinlerin ve damatların çok strese girdiği bu süreçte bazen çokta içinize sinmeyen gelinliklere “Tamam” denebiliyor. İşte bu gelinlik bakma sürecinde siz gelin adaylarına püf noktalar vererek gelinliğinizi kısa sürede bulmanıza yardımcı olabiliriz. Vintage gelinlik modelleri sizi ilk bakışta etkilediyse, bu belirgin tarz sizin için doğru demektir. vintage-gelinlik-tasarimlari (19) Gelinlik alışverişine çıkmadan önce ilk yapmanız gereken şey elbette nasıl bir gelinlik istediğinizi belirlemek. Vücut tipinize ya da sevdiğiniz modellere göre bir model seçip bu modeli nasıl ve nerede uygun bulacağınızı da belirlemeniz gerekiyor. Örneğin, vintage gelinlik satın alma ya da kiralama yapmak için şehrinizdeki moda evlerinin ilk olarak instagram hesaplarını takip etmeniz çok iyi olacaktır. Çünkü paylaşılan modelleri rahatlıkla ancak İnstagram’da görebilir ve listenize alabilirsiniz. vintage-gelinlik-tasarimlari (20) Aynı zamanda  beğenerek satın almak isteyebileceğiniz vintage gelinlik modelleri internet üzerinden de online satış olanaklarıyla kolayca edinilebiliyor. Düğünbuketi.com üzerinde hayal ettiğiniz gelinliği tasarlayabilecek moda evi ve gelinlik tasarımcısı seçenekleri bulunuyor. İzmir, Ankara ve İstanbul gibi tüm şehirlerdeki gelinlik tasarımcılarını görebilmek, çeşitli modellerin detaylarını öğrenmek ve hepsinden fiyat alabilmek sadece saniyelerinizi alıyor. Böylece yorucu düğün hazırlıkları sürecinde yaşayacağınız gelinlik bulma ve alma telaşınız biraz olsun hafifliyor. Sizin için pek çok modacıdan, esinlenecek gelinlik stilleri derledik! En beğendiğiniz vintage gelinlik modelleri ile hangi tarzı düğününüze katmak isterdiniz? 1920'ler modası mı, retro mu, 1950'ler mi, "pin up" mı yoksa Great Gatsby havası veya Rockabilly mi? Dantelli modeller ilginizi çekiyorsa, dantelli gelinlik modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

0
%