gelinlik-secimi-nasil-yapilir-23
gelinlik-secimi-nasil-yapilir-23

Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi

Her gelin adayı düğün gününde göz kamaştırıcı görünmek ister. Bu sebeple gelin adayları için düğün hazırlık sürecinin en önemli aşaması gelinlik seçimidir. Vücut yapınıza uygun olarak seçilmiş bir gelinlik modeli ile düğününüzde bir yıldız gibi parlayabilirsiniz. Farklı vücut yapılarına özel olarak tasarlanan gelinlik modellerinden kendinize en uygun olanı seçebilir, uygun aksesuarlar ile de şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

Peki vücut tipine göre gelinlik seçimi nasıl olmalıdır? Gelinlik seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Doğru gelinlik seçimi yapabilmeniz için hazırladığımız yazınızda merak ettiğiniz her şeyi bulabilirsiniz.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Vücut Tipinize Göre Gelinlik Nasıl Seçilir?

Pek çok gelin adayı, hayal ettiği gelinlik modelini denedikten sonra ayna karşısında hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Bunun en büyük etkenleri arasında vücut yapısına göre seçilmeyen gelinlik modelleri yer alıyor. Her gelinlik modeli, farklı vücut şekli yapısındaki gelin adayları için üretiliyor. Örneğin; balık etli bir gelin adayı gelinlik modeli seçimini kabarık prenses modellerden yana kullandığında kalça ve bel bölgesi olduğundan daha kalın görünebiliyor. Veya minyon vücut yapısına sahip gelin adayları dar kesim gelinlik modellerini tercih ettiğinde aynadaki yansımalarından çok da memnun kalmıyor.

Gelinlik seçiminizi yapmadan önce vücut şeklinizi iyi tanımanız gerekiyor. Vücut şeklinizi tanıdıktan sonra yapınıza uygun bir gelinlik modeli tercih edebileceğiniz gibi, yalnızca size özel tasarlanmış özel dikim bir gelinlik modeli de tercih edebilirsiniz. Dilerseniz farklı vücut şekillerine göre tercih edebileceğiniz gelinlik modellerini beraber inceleyelim.

Kum Saati Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi

Kum saati vücut tipi, yapı itibariyle geniş basen ve büyük göğüs oranına ek olarak ince bel yapısına sahip olan gelin adaylarının sahip olduğu beden şeklidir. Kum saati vücut tipine sahip olan gelin adayları düğün günlerinde göz kamaştırmak için balık kesim gelinlik gibi bel oyuntularını öne çıkan modelleri tercih edebilirler. Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Diğer vücut tiplerine göre göğüs ve basenleri daha orantılı olan kum saati beden yapısındaki gelin adayları balık model gelinliklere ek olarak yarım balık ve a kesim gelinlik modellerini de tercih edebilirler. Kum saati vücut yapısındaki gelin adayları gelinlik seçimlerini yaparken gelinliklerin yaka bölümlerine de dikkat etmeli. Geniş omuz kemiklerine sahip gelin adayları straplez gelinlik modelleri yerine düz veya degaje yakaları tercih edebilir.

En şık balık gelinlik modellerini burada bulabilirsiniz.

Ters Üçgen Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi

Ters üçgen vücut şekline sahip olan gelin adayları, gelinlik seçimi yaparken tercihlerini omuz ve kalça oranlarını dengeleyebilecekleri tasarımlardan yana kullanabilirler. Ters üçgen ve minyon bir vücut yapısında sahipseniz prenses gelinlik modelleri tam size göre! Prenses gelinlik tasarımları eğer dar bir kalçaya sahipseniz vücudunuza oldukça orantılı bir görünüm kazandıracaktır. Enza Home - Terra

Ters üçgen vücut şekline sahip gelin adaylarının tercih edebileceği bir diğer model ise yarım balık gelinlikler. Yarım balık gelinlik modelleri kalçanın yarısına kadar vücuda yapışık olarak başlayıp, bu noktadan itibaren bol kesim tasarlanan gelinlik modelleridir. Doğru gelinlik seçimi yapmak isteyen ters üçgen vücut yapısındaki gelin adayları bu kesimlerdeki gelinlikleri gönül rahatlığı ile tercih edebilir.

Dikdörtgen Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi

Dikdörtgen vücut yapısı genel itibariyle bel, göğüs ve kalçaları neredeyse aynı oranda olan gelin adaylarının sahip olduğu vücut şeklidir. Genelde ağır sporlar ile ilgilenen gelin adaylarının sahip olduğu bu vücut şeklinde de doğru gelinlik seçimi yaparak muhteşem bir görünüme kavuşabilirsiniz. Dikdörtgen vücut yapısına sahip gelin adayları a kesim gelinlik modelleri ile şıklığını tamamlayabilir.

A kesim gelinlik modellerine ek olarak robadan ve yarım balık gelinlik modelleri de dikdörtgen vücut yapısına sahip gelin adaylarına çok yakışacaktır. Dikdörtgen vücut yapısına sahip gelin adayları bel kıvrımlarını daha fazla ön plana çıkarmak için kemerli gelinlik modellerini tercih edebilirler. Geniş omuz yapısına sahip gelin adayları yaka seçiminde düz kesimleri tercih ederek dar omuz görünümüne kavuşabilirler.

Herkese yakışan A kesim gelinlik modellerini buradan inceleyebilirsiniz.

Elma Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi

Elma vücut tipinde üst vücut ve bacak bölgesinde yuvarlak hatlar öne çıkıyor. Göğüs altından itibaren kalçalara doğru yuvarlak bir geçişin oldu bu vücut tipine sahip gelin adayları gelinlik seçimlerini A kesim tasarımlardan yana kullanabilir. A kesim gelinlik modelleri tasarım itibariyle bel hizasından aşağıya salaş bir kesime sahip olduğu için, elma vücut yapısına sahip gelin adayları kalça ve bacak bölgesindeki fazlalıklarını kamufle edebilirler.

A kesim gelinlik modellerine ek olarak prenses kesim gelinlik modellerinde de üst vücudunuzu öne çıkarabilirsiniz. Bu gelinlik modellerine ek olarak midi boy robadan gelinlik modellerini tercih edebilirsiniz.

Armut Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi

Armut vücut tipinde dar omuz yapısına ek olarak geniş basen görünümü öne çıkıyor. Kalça ve basen bölgesi ile dar omuz yapısının oranını koruyabilmek için armut vücut tipine sahip gelin adayları tercihlerini A kesim modellerden yana kullanabilir. A kesim gelinlik modelinin etek kısmındaki salaş kesimi vücudunuza orantılı bir görünüme kavuşturabilir.

A kesim modellere ek olarak prenses kesim gelinlik modelleri de armut vücut tipine sahip gelin adaylarına çok yakışacaktır. Armut vücut tipindeki gelin adayları omuzları öne çıkarmak için ince askılı gelinlik modellerini tercih edebilirler.

Oval Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi

Oval vücut tipinde göğüs ve kalça oranına ek olarak hafif kıvrımlı bir bel yapısı öne çıkıyor. Oval vücut şekline sahip gelin adayları A kesim ve midi boy robadan gelinlik modellerini tercih ederek düğün günlerinde şıklığını tamamlayabilir. Oval vücut yapısına sahip gelin adayları üst bedenini olduğundan daha uzun göstermek için bel hizasından açılan A kesim gelinlik modellerini değerlendirebilirler. Yaka seçiminizi de v yaka tasarımlardan yana kullandığınızda oldukça zarif bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Gelinlik Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi
  • Gelinlik seçiminizi yaparken vücut yapınızı doğru tanımanız oldukça önemli. Vücut şeklinize göre seçtiğiniz gelinlik modelleri ile bedeninizin artılarını rahatlıkla ön plana çıkarabilirsiniz.
  • Vücuda göre gelinlik seçiminizi yaparken boy uzunluğunuzu da göz önünde bulundurmalısınız. Eğer uzun boylu bir gelin adayıysanız kuyruklu balık model gelinlik tasarımları gibi vücudunuzu ön plana çıkaracak modelleri tercih edebilirsiniz. Kısa boylu gelin adayları ise gelinlik seçimlerini A kesim modellerden yana kullanabilir.
  • Eğer minyon bir vücut yapısına sahipseniz gelinlik seçiminizi prenses kesim gelinliklerden yana kullanabilirsiniz. Büyük beden gelin adayları ise tercihlerini A kesim modellerden yana kullanarak vücutlarında gizlemek istediği bölgelerini kamufle edebilir.
  • Minyon yapıdaki gelin adayları gelinlik seçimlerini yaparken dantel kumaşlı modelleri tercih ederek beden yapılarını çok daha fazla ön plana çıkarabilir. Uzun boylu ve büyük beden gelin adaylarına ise ağır dantel ve güpür işlemleri olmayan daha sade tasarımları tavsiye ediyoruz.

Şehrinizdeki en iyi gelinlikçiler ve moda evleri burada.

Vücudunuza göre gelinlik seçiminizi yapmadan önce bilmeniz gereken tüm detayları sizler için derledik. Peki sizin vücut tipiniz hangisi? Siz hangi gelinlik modelini tercih edersiniz? Yorumlarınız diğer gelin adaylarımıza ilham vermesi açısından oldukça önemlidir. Fikirlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

0
%