yuz-sekline-gore-gelin-saci-21
yuz-sekline-gore-gelin-saci-21

Yüz Şekline Göre Gelin Saçı Seçimi

Tüm gözlerin üstünüzde olacağı düğün gününüzde gelinlik ve makyaj uygulamanıza ek olarak gelin saçı seçiminiz de oldukça önemli. Yüz şeklinize göre gelin saçı seçimi, doğru uygulamalar ve profesyonel dokunuşlarla bu çok özel gecenizde şıklığınıza şıklık katabilir. Yüz şeklinize göre gelin saç modeli seçiminizi yapmadan önce yüz hatlarınızı iyi tanımanız gerekiyor. 

Peki yüz hatlarınıza en uygun gelin başı seçimini nasıl yapabilirsiniz? Hangi saç modeli hangi yüz şekline yakışır? Dilerseniz birlikte inceleyelim.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Hangi Gelin Saçı Hangi Yüz Şekline Yakışır?

Yüz Şekline Göre Gelin Saçı Seçimi

Yüz şeklinize uygun modeli seçebilmeniz için son yıllarda gelinlerin en çok tercih ettiği tasarımları yakın kadraja aldık. Örgülü topuzdan at kuyruğuna en güzel modeller, kullanım yerleri, aksesuar tercihleri ve en çok yakışan yüz şekillerini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Örgülü Topuz

Örgülü topuz gelin saçı modeli, gelin adaylarının en çok tercih ettiği saç modelleri arasında yer alıyor. Özellikle oval yüz şekline göre gelin saçı seçimi yapmak isteyen gelin adayları tercihini örgülü topuzdan yana kullanıyor. Örgülü topuz gelin saçı modeli başta oval yüz şekli olmak üzere; dikdörtgen yüz tipi, kalp yüz tipi ve elmas yüz tipine sahip kadınlara çok yakışıyor.

Saç renginiz özellikle sarı, karamel veya kumral tonlarındaysa örgülü topuzun güzelliği daha çok ön plana çıkacaktır. Ayrıca bu saç modelinde abartılı saç aksesuarı kullanmanızı önermiyoruz. Zira yapısı gereği oldukça hareketli görünen bu model fazla aksesuar kullanımı ile ağırlaşabilir. Küçük cipso çiçekleri bu modele çok yakışacaktır.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

  • Uygun Yüz Şekilleri: Oval yüz şekli, dikdörtgen yüz şekli, kalp yüz şekli, elmas yüz şekli.
  • Aksesuar Tercihi: Topuz altı duvak, canlı çiçekler.
  • Kullanım Yeri: Kır düğünü, sahil düğünü.

Daha fazla örgülü topuz modeli burada.

Bohem Dalgalı Gelin Saçı

Sıra geldi bohem konseptte bir düğün organizasyonu planlayan gelin adaylarının en çok tercih ettiği gelin modeline. Bohem dalgalı gelin saçı modelinde öncelikle saçlarınıza maşa veya fön yardımıyla doğal bir dalgalı görünüm kazandırılıyor. Saçların tamamen salık bırakılması ya da yarım şekilde toplanması ile model tamamlanıyor.

Bu gelin saçı modeli ilk bakışta sizlere basit görünüyor olabilir. Fakat bu tarz bir modeli yüz şekline göre gelin saçı seçimi yaparken dikkatle incelemeniz gerekiyor. Bohem dalgalı gelin saçı modeli yuvarlak yüz hatlarına sahip gelin adaylarına çok yakışıyor. Bu tarz bir gelin saçı modeli seçiyorsanız yine aksesuar tercihinizi sadelikten yana kullanmalısınız. İnce taşlı saç bantları bu güzelliği şık bir şekilde tamamlayacaktır.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

  • Uygun Yüz Şekilleri: Oval yüz şekli, yuvarlak yüz şekli, kalp yüz şekli, elmas yüz şekli.
  • Aksesuar Tercihi: Sade saç bantları, çiçekli gelin taçları.
  • Kullanım Yeri: Kır düğünü, sahil düğünü, çiftlik düğünü.

Mohawk Topuz

Mokawk topuz gelin saçı modeli, modern ve klasik tarzı bir arada sunan oldukça şık bir saç modeli olarak öne çıkıyor. Maşa veya fön ile hareketlendirilmiş saçların mohawk görünüm oluşturacak şekilde saç ortasına sabitlediği bu model, tarzını yansıtmayı seven gelin adayları tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Mohawk gelin topuzu modelleri kalp yüz şekline sahip gelin adaylarına çok yakışıyor.

Kalp yüz şekline ek olarak oval yüz şekli, kare yüz şekli, yuvarlak yüz ve şekli ve elmas yüz şekline de sahip olan gelin adayları bu saç modelini şık bir alternatif olarak tercih edebilir. Mohawk topuzu gelin saçı modeliniz olarak tercih ettiğinizde aksesuar seçiminize de modele uygun olarak yapmalısınız. Topuzun iki yanına eklenen taşlı tokalar bu modeli daha da öne çıkaracaktır.

  • Uygun Yüz Şekilleri: Oval yüz şekli, yuvarlak yüz şekli, kare yüz şekli, kalp yüz şekli, elmas yüz şekli.
  • Aksesuar Tercihi: Taşlı tokalar, saç zincirleri.
  • Kullanım Yeri: Salon düğünü, otel düğünü.

At Kuyruğu

Yüz şekline göre gelin saçı seçimi yapmak isteyen gelin adaylarına özel hazırladığımız yazımızda sıradaki modelimiz at kuyruğu gelin saçı modeli. At kuyruğu gelin saçı modeli, sade ve şık görünümüyle en çok tercih edilen gelin başı modelleri arasında yer alıyor. Bu tarz bir gelin saçı modelini oval, kare, kalp ve elmas yüz şekline sahip gelin adayları tercih edebilirler.

Pek çok farklı alternatif tasarımı bulunan at kuyruğu gelin saçı modeli, sadeliği ile öne çıktığı için aksesuar seçiminin de dikkatli bir şekilde yapılması gerekiyor. İnce dallar şeklinde tasarlanmış saç bantlarını, at kuyruğunu saracak şekilde kullanabilirsiniz. Bu saç modelinin bir diğer avantajı ise düğün mekanınız neresi olursa olsun, konsepte uygun tasarımlarının bulunması olarak öne çıkıyor. Abiye at kuyruğu modellerine ek olarak salaş tasarımları da tercih edebilirsiniz.

  • Uygun Yüz Şekilleri: Oval yüz şekli, kare yüz şekli, kalp yüz şekli, elmas yüz şekli.
  • Aksesuar Tercihi: Altın – gümüş tokalar, yarım saç bantları.
  • Kullanım Yeri: Salon düğünü, kır düğünü, sahil düğünü, otel düğünü, havuzbaşı düğün.

Son moda at kuyruğu gelin saç modellerini buradan inceleyebilirsiniz.

Dağınık Topuz

Sıra yüz şekline göre gelin saçı seçiminde tüm yüz hatlarına mükemmel uyum sağlayan bir tasarıma geldi. Dağınık topuz gelin başı, tüm yüz hatlarına olan uyumu ve birbirinden şık model alternatifleri ile gelin adaylarının güzelliğini tamamlıyor.

Bu gelin saçı modeli kendiliğinden hareketli bir tasarıma sahip olduğu için herhangi bir ekstra aksesuar kullanmanıza da gerek kalmıyor. Dağınık topuz modelini tercih ederseniz, bu tasarımın güzelliğini öne çıkarmak için gelin duvağınızı ensenizden tutturabilirsiniz. Tüm düğün mekanları ve gelinlik modellerinde bu şık tasarımı tercih edebilirsiniz.

  • Uygun Yüz Şekilleri: Oval yüz şekli, yuvarlak yüz şekli, kare yüz şekli, dikdörtgen yüz şekli, kalp yüz şekli, elmas yüz şekli.
  • Aksesuar Tercihi: Ensede tutturulan duvak.
  • Kullanım Yeri: Salon düğünü, kır düğünü, otel düğünü, havuzbaşı düğün.

En güzel dağınık topuz gelin başı modellerini burada bulabilirsiniz.

Çember Örgü

Çember örgü gelin saçı modeli, topuz ve salık olarak kullanılabilmesi sayesinde farklı düğün mekanları ve gelinlik modellerinde rahatlıkla tercih edilebiliyor. Kare yüz şekline göre gelin saçı seçimi yapmak isteyen gelin adayları tercihlerini bu şık modelden yana kullanabilirler.

Kare yüz şekline ek olarak oval, kalp ve elmas yüz şekillerine de çok yakışan bu şık tasarımı açık hava düğünlerinde değerlendirebilirsiniz. Aksesuar seçiminizi yine bu modelde de sade tasarımlarından yana kullanmanızı öneriyoruz. Örgü kıvrımlarının arasına yerleştirilen çiçek ve taşlı tokalar şıklığınızın tamamlayıcısı olacaktır.

  • Uygun Yüz Şekilleri: Oval yüz şekli, kare yüz şekli, kalp yüz şekli, elmas yüz şekli.
  • Aksesuar Tercihi: Parlak tokalar.
  • Kullanım Yeri: Kır düğünü, çiftlik düğünü, havuzbaşı düğün, sahil düğünü.

Balon Topuz

Yüz şekline göre gelin saçı seçimi yazımızın final modeline geldi sıra. Balon gelin topuzu modelleri, otel ve balo salonu gibi mekanlarda organizasyon düzenleyen gelin adayları tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Ensede toplanan tasarımları olduğu gibi yüksekten tutturulan prenses topuzu alternatifini de değerlendirebileceğiniz bu modeli, kalp yüz şekline sahipseniz gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Oldukça şık bir görünüme sahip olan balon topuz gelin saçı modelini kalp yüz şekline ek olarak oval, yuvarlak ve elmas yüz şeklindeki gelin adayları da tercih edebilir. Aksesuar seçiminizde inci ayrıntıları bulunan saç bantlarını tercih edebilirsiniz. Topuzun etrafını saracak şekilde tutturulmuş saç bantları oldukça şık görünecektir.

  • Uygun Yüz Şekilleri: Oval yüz şekli, yuvarlak yüz şekli, kalp yüz şekli, elmas yüz şekli.
  • Aksesuar Tercihi: Saç bantları, gelin taçları.
  • Kullanım Yeri: Salon düğünü, kır düğünü, otel düğünü, havuzbaşı düğün.

Gelin saçı modellerini ve onlara uygun yüz şekillerini değerlendirdiğimiz yazımızın sonuna geldik. Peki sizce gelin saçı modeli yüz hatlarıyla uyumlu olmalı mı? Siz hangi gelin saçı modelini tercih ederdiniz? Yorumlarınız, diğer gelin adaylarına ilham vermesi için oldukça önemlidir. Fikirlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

İlgili Makaleler

0
%