groom-putting-ring-bride-s-finger
groom-putting-ring-bride-s-finger

2024 Yılında Düğün Yapmanın Maliyeti Ne Kadar?

Evlilik, insanların hayatına heyecan mutluluk ve tatlı bir telaş getirir. Fakat tüm bu telaşın yanında çiftlerin düşündüğü bir konu daha vardır; bir düğün ne kadara mâl olur? Bu yazıda düğün yapma maliyeti için toplam bir değer bulmaya çalıştık.

2024 Yılında Düğün Mekanı Kiralama Fiyatı Ne Kadar?

2024 Yılında Düğün Yapmanın Maliyeti Ne Kadar?PhilipsPhilips

2024 yılında düğün yapmanın maliyeti, birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Düğün bütçesi belirlenirken salon veya mekân seçimi büyük bir rol oynar. 2024 yılında Türkiye'de bir düğün salonunun kiralama maliyeti ortalama olarak 40.000 TL ile 200.000 TL arasında değişmektedir. Büyük şehirlerde veya popüler bölgelerde bu maliyetler daha yüksek olabilirken daha küçük şehirlerde veya kırsal bölgelerde daha uygun fiyatlarla karşılaşabilirsiniz.

Düğününüzün yapıldığı sezon da bütçe aralığında etkili olacak diğer bir faktördür. Kış mevsiminde düğün yapmak pek popüler olmadığından mekânların kirası düşer. Fakat yaz mevsimi kira bakımından biraz daha maliyetlidir.PhilipsPhilips

Şehrinizdeki en iyi düğün mekanlarını buradan inceleyerek ücretsiz fiyat teklifi alabilirsiniz.

2024’te Gelinlik ve Damatlık Fiyatları Ne Kadar?

2024 Yılında Düğün Yapmanın Maliyeti Ne Kadar?

Gelinlik ve damatlık da düğün bütçesinin önemli bir kısmını oluşturur. Yaz düğünlerinde gelinlikler ve damatlıklar genellikle daha hafif ve daha az kumaş içerir. Kışın ise genellikle daha kalın ve detaylı giysiler tercih edilir ki bu da bazen maliyeti artırabilir. Gelinlik ve damatlık fiyatları tasarımcının ününe, malzeme kalitesine ve kişiselleştirilmiş hizmetlere göre farklılık gösterir.PhilipsPhilips

  • Gelinlik fiyatları: Gelinliğin tasarımı, kullanılan malzemeler, marka, dikim yeri ve kişisel tercihlere göre fiyatlar farklılık gösterir. Sade tasarımlara sahip ve hazır model gelinlikler genellikle 15.000 TL civarından başlar. Bu fiyat hazır giyim koleksiyonlarından alınan gelinlikler için geçerlidir. Özel dikim, yüksek kaliteli malzemeler kullanılan ve ünlü tasarımcılardan alınan gelinlikler için fiyatlar 100.000 TL ve daha yüksek değerleri bulur.
  • Damatlık fiyatları: Fiyatlar damatlığın markası, tasarımı, kullanılan malzemeler ve kişisel tercihlere göre değişir. Sade ve hazır modellerdeki damatlıklar genellikle 7.500 TL civarından başlar. Bu damatlıklar standart kesim ve kumaşlar içerir. Özel dikim ve yüksek kaliteli kumaşlar kullanılan damatlıklar 20.000 TL ve daha yüksek olur. 

Son dönemde yükselen fiyatlardan dolayı gelinler ve damatlar genelde kiralama yöntemine başvuruyor. Sizler de bütçeniz kısıtlı ise veya paranızı başka harcamalar için biriktirmeyi planlıyorsanız bu yöntemi tercih edebilirsiniz.

2024’te Gelin Saçı İçin Kuaför Fiyatları Ne Kadar?

2024 Yılında Düğün Yapmanın Maliyeti Ne Kadar?

2024 yılında Türkiye'de gelin saçı için kuaför fiyatları seçilen kuaförün ünlülüğü, konumu, gelin saçının ve makyajının detayları gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Detaylarından dolayı gelin saç ve makyajı damada kıyasla daha maliyetlidir.

  • Gelin saçı ve makyajı fiyatları: Standart saç ve makyaj hizmetleri için fiyatlar 5.000 TL’den başlar. Özel tasarımlar, detaylı saç ve makyaj uygulamaları ve ünlü kuaförlerin hizmetleri için fiyatlar 30.000 TL'yi geçer. Bu fiyat aralığına ek hizmetler, deneme saç ve makyaj seansları da dahil olabilir.
  • Damat traşı fiyatları: Temel saç kesimi hizmetleri 1.000 TL’den başlar. Özel saç tasarımı, detaylı bakım için fiyatlar 5.000 TL'yi geçer.

Şehrinizdeki en iyi gelin saçı yapan kuaförleri burada bulabilirsiniz.

2024’te Yemekli Düğün Fiyatları Ne Kadar?

Yiyecek ve içecekler de düğün bütçesinin önemli bir parçasıdır. Menü çeşitliliği ve yemeklerin kalitesine göre fiyat artış gösterir. Bazen sadece çerez, kokteyl ve ya tabldot sunumu tercih edebilirsiniz. Diğer bir seçenek de akşam ya da öğle yemeği organizasyonları olabilir. Ortalama olarak, bir kişiye düşen yemek maliyeti 2024 yılında 500 TL ile 10.000 TL arasında değişebilir.

  • Kokteyl/tabldot menüsü: Kişi başı yaklaşık 1.500 - 3.000 TL arasındadır.
  • Lüks akşam yemeği menüsü: Alkollü içecekler, özel tatlılar ve çeşitli ek hizmetler ile kişi başı 5.000 - 10.000 TL veya daha fazla bir fiyata mal olur.

Değişen menüler göze alındığında bir kişiye düşen yemek maliyeti 2024 yılında 1.500 TL ile 10.000 TL arasında değişir.

2024 Düğün Fotoğrafçısı ve Dış Çekim Fiyatları Ne Kadar?

Düğün fotoğrafçılığı genellikle 15.000 TL ile 50.000 TL arasında bir maliyete sahiptir. Kaliteli bir hizmet almak isterseniz, bu fiyat aralığında seçim yapmanız gerekebilir. Fotoğrafçıların sunduğu paketler çekim süresi, teslim edilen fotoğraf ve video sayısı gibi faktörlere bağlı olarak değişir.

Bazı düğün salonları bir fotoğrafçı ile anlaşmalı çalışır. Dolayısıyla ayrı bir şekilde fotoğrafçı seçeneklerine bakmadan önce mutlaka anlaşma yapmak istediğiniz mekândan bunun bilgisini almanızı öneririz. Eğer fotoğraf ve video hizmeti için faklı bir tema arıyorsanız 2024 yılında popüler olan Düğün Hikayesi Nedir? adlı yazımız ilginizi çekebilir.

Şehrinizdeki en başarılı düğün fotoğrafçıları burada.

2024’te Düğün Dekorasyonu ve Davetiye Fiyatları Ne Kadar?

2024 Yılında Düğün Yapmanın Maliyeti Ne Kadar?

Çiçek düzenlemeleri, dekorasyon ve düğün süslemeleri de bütçeyi etkileyen diğer önemli kalemlerdir. Ortalama olarak, düğün dekorasyon maliyetleri 10.000 TL ile 30.000 TL arasında olabilir. Bu tür harcamalar, fotoğrafçılıkta da olduğu gibi, düğün mekân seçiminize bağlı olabilir. O yüzden yine anlaşma yaptığınız yerden bilgi almanızı tavsiye ederiz.

Düğün davetiyeleri ve diğer baskı materyalleri genellikle 2.000 TL ile 10.000 TL arasında bir maliyete sahiptir. Bu fiyat davetiye sayısına, tasarımına ve kullanılan malzemelere göre değişir. Bütçenizi akıllıca kullanmak isterseniz sanal davetiye hazırlayabilir ve bütçenizden kar sağlayabilirsiniz.

2024 Yılında Çeyiz Maliyeti Ne Kadar?

Düğün hazırlıkları için en önemli ve uzun vadeli yatırımlardan biri çeyiz hazırlamaktır. Kişisel tercihlere, evin büyüklüğüne ve çeyiz listesine bağlı olarak bütçe değişiklik gösterir. Temel eşyaların bulunduğu bir çeyiz ve daha lüks içeriğe sahip olan bir çeyiz arasındaki fark maliyeti değiştirir.

  • Temel bir çeyiz seti (temel ev eşyaları, küçük ev aletleri ve tekstil ürünleri): Ortalama 50.000 - 100.000 TL arasında olur. 
  • Kapsamlı ve kaliteli bir çeyiz seti (beyaz eşyalar, mobilyalar ve ev elektroniği): Ortalama 200.000 - 500.000 TL veya daha fazla bir bütçe gerektirir.

Daha detaylı ve yol gösterici bir çeyiz rehberi için Gelin Çeyiz Listesi yazımıza göz atabilirsiniz.

2024 Yılında Düğün Arabası Süslemek Ne Kadar?

2024 Yılında Düğün Yapmanın Maliyeti Ne Kadar?

2024 yılında düğünlerde araba süsleme maliyetini arabanın markası, büyüklüğü, özel şoför hizmeti ve süs çeşitleri etkiler.

  • Temel Süslemeler: Kurdele, balon ve bazı çiçekler ile saatlik 2.000 - 5.000 TL arasında bir maliyet öngörülür.
  • Lüks Süslemeler ve Şoför Hizmeti: Büyük çiçekler, özel tasarımlar, ışıklandırmai özel şoför ve ekstra detaylarla saatlik 7.500 - 10.000 TL olur.

2024 Yılında Toplam Düğün Maliyeti Ne Kadar?

Özetlemek gerekirse;

  • Minimum Değer: Küçük bir düğün, basit bir mekan, sade bir çeyiz ve az sayıda misafir ile düzeltilmiş bir bütçe ile yapılırsa düğünün maliyeti 250.000 - 500.000 TL arasında olacaktır.
  • Maksimum Değer: Lüks bir düğün, prestijli bir mekan, geniş bir davetli listesi, tam kapsamlı çeyiz ve yüksek kaliteli hizmetlerle birlikte 750.000 TL - 1.000.000 TL ve daha fazla bir bütçe söz konusudur.

Umuyoruz ki paylaştığımız bilgiler 2024 yılında evlenme hayali kuran çiftlere yardımcı olmuştur. Yeni hayatınızda mutluluklar ve bol kazançlar dileriz!

İlgili Makaleler

Advertisement
0
%