- Düğün Hazırlıkları
İstanbul Tarihi Düğün Mekanları
Ankara Tarihi Düğün Mekanları
İzmir Tarihi Düğün Mekanları
Diğer Şehirleri Keşfet
Hayalinizdeki Düğün Mekanları
Tarihi Düğün Mekanları için tavsiyeler
Tarihi Düğün Mekanları için Genel Bilgiler
En özel gününüzü en az o kadar özel bir mekanda unutulmaz hale getirmek isterseniz tarihi mekanlar tam size göre. Saray, köşk, kasr ve konak gibi geçmişten izler taşıyan tarihi yapılar şehirlerde çok sayıda alternatifle karşınıza çıkıyor. Tarihi düğün mekanları fiyatları kişi başı ortalama 750 TL'den başlıyor. Zevkleriniz ve düğün konseptinize göre tercihinizi İstanbul Boğazı'nda bir yalıdan, Ankara'da ki konaklardan veya İzmir'de şahane bir köşkten yana kullanabilirsiniz.
İstanbul Tarihi Düğün Mekanları 2024 Fiyatları
İstanbul tarihi açıdan ülkemizde en önde gelen şehirlerden biri olarak geçiyor. Her bölgesi başka bir döneme tanıklık eden şehir, tarihi yapılar açısından da oldukça zengin. Geçmişe tanıklık eden mekanların en özel günlerine de tanıklık etmesini isteyen İstanbullu çiftler çok şanslı oluyor.
Hem beklentilerinizi karşılayan hem de mimarisiyle göz kamaştıran mekanlar farklı fiyat aralıklarında karşınıza çıkıyor. 750 TL'den başlayan uygun fiyatlı davet alanlarından 5.500 TL'den hizmet veren saray ve yalılara kadar pek çok seçeneğiniz bulunuyor.
İstanbul'un ilçelerine göre tarihi mekanlarında 2024 düğün fiyatları ise şöyle;
İlçeler | Hafta İçi* | Hafta Sonu* |
---|---|---|
Fatih | 750 TL | 3.000 TL |
Beşiktaş | 1. 500 TL | 5.500 TL |
Sarıyer | 700 TL | 3.000 TL |
Beykoz | 1.500 TL | 4.000 TL |
Üsküdar | 1.000 TL | 3.000 TL |
*Ortalama fiyatlardır, güncel fiyatlar için teklif alınız.
İstanbul'daki tüm tarihi düğün mekanları burada.
Avrupa Yakası'nın En Güzel Tarihi Düğün Mekanları
Avrupa Yakası'nda tarihi mekanlar; Fatih, Beşiktaş, Sarıyer ilçelerinde yoğunluk gösteriyor olsa da Beyoğlu, Eyüp ve Şişli ilçelerinde de karşınıza çıkıyor. Hem köklü geçmişleri hem de sunduğu imkanlarla mutlu günlerinize ortak olmak için heyecanla bekliyor.
Beyoğlu'nda uygun fiyatlarıyla öne çıkan Haliç Kongre Merkezi, sahil kenarında 3000 kişilik organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Eyüp ilçesinde WOW Ensari Konağı ve Şişli'de Ihlamur Kasrı da yarattığı atmosferle büyülüyor.
Avrupa Yakası'nda en çok tercih edilen tarihi düğün mekanlarını inceleyin.
1. Reji by Kalyon Hotel
Fatih, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda en eski yerleşim yerlerinden biri olarak pek çok tarihi düğün mekanını da bünyesinde barındırıyor. Bölgedeki en popüler mekan Sarayburnu sahil şeridinde bulunan Reji by Kalyon Hotel olarak geçiyor. Açık alanda 750, kapalı salonda ise 500 kişilik kapasite sunan otelin ihtişamlı dekorasyonu göz kamaştırıyor.
İstediğiniz fotoğrafçı ile tarihi duvarları arka plan yaparak, çekim gerçekleştirebilirsiniz.
2. Ottoman Hotel Imperial
Hafızalara kazınacak organizasyonlar için diğer isim Ottoman Hotel Imperial oluyor. Yüzyıllara dayanan tarihi geçmişi ile modern detayları harmanlayan mekanda düğün yapmak isterseniz organizasyon sorumlusu ile görüşmeniz yetiyor.
Açık alanda 200, kapalı alanda 100 kişiye kadar davetli ağırlanabiliyor. üstelik 100 kişiye kadar konaklama imkanı da sunuyor. DJ ve orkestra eşliğinde eğlenceli bir gece geçirmek için kokteyl ya da yemekli farketmeksizin hizmet verebiliyor.
3. Sultan Sarnıç
Tarihi düğün konseptine en yakışan mekan örneklerinden biri de Sultan Sarnıç. 16 asıra dayanan tarihi yapının M.S 4. yüzyılda yapıldığı söyleniyor. 7 yıllık bir restorasyon sürecinden sonra halka kavuşturulan mekanın mimarisinde organizasyonlar unutulmaz oluyor.
Yemekli ve kokteyl konseptinde 500 kişilik davetler düzenleyebilirisniz.
4. Dolmabahçe Sarayı
Beşiktaş ilçesinde birçok yalı, saray ve köşk alternatifleri bulunuyor. Birbirinden özel mekanlar tarihi atmosferleri ve şahane manzaralarıyla organizasyonlarınız için kapılarını açıyor. Herkes tarafından bilinen ve yıllar boyu tarihi ziyaretlerin ilk durağı olan Dolmabahçe Sarayı düğünler için de ilk tercih oluyor.
Denize sıfır konumlanmış saray 100 kişilik açık alanında boğaz manzarasını önünüze seriyor. Türk ve Dünya mutfağından lezzetlerle yapılan düğünler burada organize edilebiliyor.
5. Malta Köşkü
Şehir merkezinde Yıldız Parkı'nda doğanın içine gizlenmiş Malta Köşkü, kapalı alanda 200 kişi, açık alanda ise 400 kişi kapasite sunuyor. Organizasyon sorumlusu, fotoğraf çekimi, catering gibi tüm hizmetleri kaliteli şekilde sağlayan köşk sizleri pişman etmiyor.
6. The Marmara Esma Sultan
The Marmara Esma Sultan, Boğaz Köprüsü altında ihtişamlı organizasyonların vazgeçilmez adresi oluyor. Manzaraya karşı davet vermek isteyen çiftler açık alanda 750 misafirle bir araya gelebiliyor. Oldukça şık dizayn edilmiş 600 kişilik kapalı salonu da mevsim koşullarına göre tercih edilebiliyor. Kategori içinde misafirlerine en çok imkanı sunan yalı ödüllü şeflerle lezzetli şölen yaşatıyor.
5 yıldızlı otel konforunda lüks döşenmiş odalarda 500 kişiye kadar konaklama imkanınız da bulunuyor.
7. Fransız Bahçeleri
Avrupa Yakası'nda Sarıyer ilçesi de düğün yapılacak en güzel bölgelerden biri olarak geçiyor. Kaliteli hizmet veren, herkesin hayran kaldığı tarihi mekanlar bu bölgede de yoğun olarak bulunuyor. Boğaz manzaralı, şehrin karmaşasından uzak yemyeşil doğada özellikle kır düğünü yapacak tarihi bir mekan arıyorsanız Fransız Bahçeleri biçilmiş kaftan. 2000 kişilik geniş bahçesiyle mükemmelliği yansıtıyor.
8. Fuat Paşa Yalısı
Tarihi havasını yıllar boyu canlı tutacak restorasyonlarla Fuat Paşa Yalısı, herkesin beğenisini kazanıyor. Düğün tarihinden 2 hafta önce prova imkanı sunmasıyla da tarihi düğün mekanları arasında öne çıkıyor. Ortalama kapasitesi 300 - 400 kişi arasında oluyor. Karşılama hostesleriyle yerlerine kadar eşlik edilen misafirler kendilerini özel hissediyor. Düğünden sonra çiftlere balayı suitinde konaklama ayrıcalığı sunuluyor.
9. Eski Büyükdere İskelesi
Tarihi ruhunu günümüzde yaşatmaya devam eden Eski Büyükdere İskelesi, deniz manzaralı 500 kişilik terasında sizleri ağırlamayı bekliyor. Kapalı alanında da 400 kişilik kapasiteye sahip mekan her mevsim hizmet veriyor. Bando, DJ ve orkestra temini mekanın eğlenceli olanakları arasında yer alıyor. Çiftler istedikleri takdirde iskeleye tekne ile gelebiliyor.
Anadolu Yakası Tarihi Düğün Mekanları
En az Avrupa Yakası kadar İstanbul'un Anadolu Yakası da düğün mekanları konusunda adeta bir cennet. özellikle Beykoz ve üsküdar ilçelerinde bulunan düğün mekanları tarihe ettikleri tanıklığı sizlere yansıtıyor. Kadıköy ve Adalar bölgesinde de mekan arayışındaki çiftler için güzel seçenekler oluyor. Haydarpaşa Tren Garı ve Elio Sedef denize kıyısı olan eski ama güzelliğinden eksilmeyen mekanlar olarak karşınıza çıkıyor.
Anadolu Yakası'nın en sevilen tarihi düğün mekanları burada.
Küçüksu Kasrı
Beykoz'da adından sıkça söz ettiren pek çok mekan bulunuyor. Bunların içinde tarihi yapılar da yer alıyor. 1856 yılında yapılan Küçüksu Kasrı, bölgenin en köklü geçmişe sahip binası olarak geçiyor. Günümüzde ihtişamından hiç bir şey kaybetmemiş her köşesinde tarihin izlerini taşıyan kasır, 1000 kişiye kadar organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.
Vintage bir düğün konseptini en iyi şekilde yaratan organizasyon ekibi, he detayla yakından ilgileniyor.
Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı
Osmanlı'dan günümüze taşınan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı, değerini her geçen gün daha da artırıyor. Boğazda ve yalıda düğün organizasyonu fırsatını sizlere sunan mekanın mavi ile yeşilin birleştiği eşsiz bir manzarası bulunuyor. çiftler için 300 kişilik açık alanı renkli çiçeklerle süslenerek konsepte uygun şekilde hazırlanıyor.
DJ ve orkestra temini yapan mekanda dilerseniz dışarıdan fotoğraf, catering ve organizasyon firması ile çalışabiliyorsunuz.
Hidiv Kasrı
Tarihi atmosferiyle Hidiv Kasrı, özel günlerinizi taçlandırmak için bekliyor. 1000 kişilik kır bahçesi mis gibi doğayla iç içe olacağınız huzurlu bir ortam sunuyor. Kartpostal gibi fotoğraflara, arka plan olacak kasırda yapılan dış çekim eşsiz oluyor.
Organizasyon sorumlusu, yemekli veya kokteyl tercihi, mekan süslemeleri fiyatlara dahil ediliyor.
Kız Kulesi
Üsküdar Anadolu Yakası'nın sevilen ilçelerinden biri olmasının yanı sıra evlenecek çiftlerin de mekan arayışında yöneldiği bir diğer bölge oluyor. Adeta üsküdar'ın simgesi haline gelmiş Kız Kulesi, anlamlı hikayesiyle sizlerin özel günlerine de anlam katıyor. İki kıtanın orta noktasında bulunan davet alanının ulaşımı iskeleden teknelerle sağlanıyor.
300 kişilik misafir ağırlama kapasitesi, zengin menüleri ve akşam saatlerinden itibaren büyüleyici atmosferiyle gecenizi unutulmaz kılıyor.
Adile Sultan Sarayı
1856 yılından bugüne kadar gelen Adile Sultan Sarayı, tarihi düğün mekanları arasında sıklıkla tercih ediliyor. Saray ve kız lisesi hizmetlerinden sonra günümüzde organizasyonlar için kapılarını açıyor. 1000 kişilik açık, 750 kişilik kapalı salonlarının yanı sıra 17 adet toplantı salonuyla kurumsal davetleri de bünyesinde gerçekleştiriyor.
Cemile Sultan Korusu
Cemile Sultan Korusu, boğaz manzarasında hem havuz başı hem de tarihi düğün mekanı olarak olanaklarını genişletiyor. Yemyeşil açık hava alanında 1000 kişiye kadar davetli ağırlayabiliyor. Kır çiçekleriyle bezenmiş mekanın dilerseniz 500 kişilik kapalı alanını da organizasyonlarınızda kullanabiliyorsunuz.
Ankara Tarihi Düğün Mekanları 2024 Fiyatları
Ankara'da, hemen hemen her bölgede tüm özel günlerinizi gerçekleştirebileceğiniz tarihi düğün mekanları bulunuyor. özellikle Altındağ ve çankaya ilçeleri tarihi yapılarıyla öne çıkıyor. Ata Konağı kına gecesinden düğüne pek çok organizasyonda çiftlerin ilk tercihlerinden oluyor.
Tarihi atmosferinin dışında konaklama imkanı da sunan Ankara Palas da popülerliğini koruyor. Tarihten izler taşıyan mekanlarda, çiftleri 800 TL'den başlayan uygun fiyatların yanı sıra 2.000 TL'den hizmetler de karşılıyor.
Ankara'daki tüm tarihi düğün mekanlarını burada bulabilirsiniz.
Divan Çukurhan
Altındağ, Ankara'nın düğün denince akla gelen ilk ilçelerinden oluyor. Bölgede bulunan Divan çukurhan, tarihi mimarisini modernleştirerek davetleriniz için ideal bir mekan haline geliyor. İçerisinde ki Safranhan Brasserie, geleneksel lezzetleri misafirlerinize layık şekilde hazırlayarak organizasyonlarınızda lezzetli bir şölen yaratıyor.
Açık alanda 400 kişi, kapalı alanda ise 200 kişiye kadar misafir ağırlayabiliyor.
Zenger Paşa Konağı
Zenger Paşa Konağı ise otantik yapısıyla sıcak ve samimi organizasyonların adresi oluyor. 100 kişilik kapasitesi butik davetler için uygun olan tarihi konak, Ankara Kalesi bünyesinde karşınıza çıkıyor. Panoramik şehir manzarasına karşı lezzetli yemeklere kaliteli müzik yayını eşlik ediyor.
Üstelik bu şirin mekan fiyatları açısından da tarihi düğün mekanları arasında en uygun yerlerden biri olarak hizmet veriyor.
Cernmodern Sanatlar Merkezi
Çankaya, düğün mekanından organizasyon firmalarına kadar düğün sürecinde tüm ihtiyaçlarınız için oldukça zengin. Cermodern Sanatlar Merkezi, çiftlerin isteklerini ön planda tutarak sergilediği hizmetlerle oldukça talep görüyor. Tarihi modern detaylarla harmanlayan mekan 2500 kişilik açık davet alanında kalabalık organizasyonların adresi oluyor. Cam zeminli pist alanında orkestra eşliğinde eğlenceye doyuluyor.
Hacettepe Ankara Evi
Hacettepe Ankara Evi de kaliteli hizmetleri ve kır bahçesinde sunduğu yemyeşil atmosferiyle sık tercih ediliyor. 330 kişilik kapalı salonu ve 900 kişilik açık alanıyla her türlü hava koşuluna karşı hazırlıklı oluyor. Mekanın anlaşmalı fotoğrafçısı gece boyunca çektiği fotoğraflarla özel anlarınızı ölümsüzleştiriyor.
İzmir Tarihi Düğün Mekanları 2024 Fiyatları
İzmir'in pek çok ilçesinde tarihi düğün mekanı seçenekleri bulunuyor. Kimi havuz başı imkanı kimi de güzel İzmir manzarasını sizlere sunuyor. çeşme ilçesi yazlık bölge olarak, Bornova ilçesi de şehrin merkezinde olması ile mekan arayışında öne çıkıyor.
İki ilçeyi ise, Varyant Konakları ve Tarihi Havagazı Fabrikası ile Konak, Eylül Köşk ile de Buca ilçesi takip ediyor. İzmir'de tarihi mekanlarda düğün yapmanın bedeli ortalama 750 ile 3.500 TL arasında oluyor.
İzmir'deki tarihi mekanlarda düğün planlıyorsanız sizi böyle alalım.
Alavya
çeşme İzmir'in en güzel turistik bölgesi olarak ün salıyor. Evlenecek çiftler ilçede ki mekanlara düğün sonrası tatil düşüncesiyle yöneliyor. Alavya, tarihi düğün mekanları arasında ismini listeye yazdırıyor.
Alaçatı gibi şahane bir atmosferde düğün yapma imkanı sunan mekanın erguvanlarla bezeli dekorasyonu masalları andırıyor. Kapalı alanında 100 kişiyi, açık alanında ise 200 kişiyi ağırlayabiliyor. üstelik düğün sonrasında 25 odalı konaklama imkanından da faydalanabiliyorsunuz.
İmrehan Konakları
İmrenhan Konakları da Alaçatı'nın otantik ruhunu içinizde hissedebileceğiniz bir tarihi düğün mekanı olarak hizmet veriyor. 300 kişilik açık hava alanında masalar çim zemine ve havuz başına yerleştiriliyor. Tarihi doğal atmosfer sunan mekan sizi etkisi altına alıyor.
Kanuni Kervansaray Historical Hotel
Kanuni Kervansaray Historical Hotel, otelde düğün konseptine tarihi geçmişiyle eşlik ediyor. Unutulmaz organizasyonlara imzasını atan otel, tarihi düğün mekanları kategorisinde yerini ustalıkla koruyor. Geçmişin izlerini taşıyan dokusunu günümüze modern şekilde uyarlayarak maksimum 750 kişiye kadar davetli ağırlayabiliyor.
Murat Köşkü
Bornova, İzmir'in en merkezi lokasyonlarından olduğu için çiftlerin düğün mekanı arayışında da öncelikli oluyor. Kır bahçesi, köşk ve davet alanlarıyla tarihi atmosfer sunan pek çok mekanı bünyesinde barındırıyor. 1820 yılına dayanan köklü geçmişiyle Murat Köşkü, günümüzde aynı ihtişamla hizmet vermeye devam ediyor.
Son teknoloji ekipmanlarla eğlenceli ve bir o kadar da kusursuz bir gece geçirmeniz sağlanıyor.
Villa Levante
Villa Levante, Charnaud Köşkü'nün 1831 yılında restore edilmesiyle bugünkü halini alıyor. Otel ve etkinlik alanı olarak hizmetlerini sürdüren mekanın isteğinize göre 500 kişilik açık veya 150 kişilik kapalı salonu hazırlanıyor. İlçedeki köşkler arasında en ünlü tarihe sahip mekan hayallerinizi gerçeğe dönüştürüyor.
Edward Whittall Garden
Edward Whittall Garden da Villa Levante gibi Levanten ailelerinden günümüze kalan bir miras niteliği taşıyor. Pierre Loti, Edinburgh Dükü ve Atatürk gibi ünlü ve değerli isimlerin ziyarette bulunduğu mekan sizlere sunduğu tarihi geçmişle keyif veriyor.
Tarihi Mekanlarda Düğün Fotoğrafları
Tarihi mekanlarda düğün yapacaklar için sunulan hizmetlerin dışında yapıların göz kamaştıran mimarileri de avantaj sağlıyor. Düğün fotoğrafları için mekan mekan gezmek yerine sevdiğiniz insanla hayatlarınızı birleştirdiğiniz anlamlı yeri değerlendirebiliyorsunuz. Konakların eskimiş duvarları, kasırların bahçelerini çevreleyen surlar ve tarihi betimlemeler şahane düğün fotoğraflarına arka plan oluyor.
Geçmişten gelen mirasların sunduğu atmosferi iyi değerlendirmek için kaliteli düğün fotoğrafçıları ile çalışmak önemli oluyor. Dış çekim ve düğün fotoğrafçıları 7.000 TL'den 15.000 TL'ye kadar hizmet standardını genişletiyor.
Şehrinizdeki dış çekim ve düğün fotoğrafçılarını keşfedin.
Kendinizi geçmişte bir masal içinde hissedeceğiniz organizasyonlar için tarihi düğün mekanları güzel bir seçenek oluşturuyor. DüğünBuketi.com bünyesinde mekanlar arasından şehire göre filtreleme yapabiliyorsunuz. İstanbul'da boğaza karşı yalı, saray ve otel seçenekleriniz oldukça fazla oluyor. Ankara'nın tarihe tanıklık etmiş konakları ve İzmir'in taş yapıları da karşınıza çıkıyor. Yalnızca buralarla sınırlı kalmadan Bursa, Antalya ve Muğla başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında tarihi bir düğün mekanı sizi karşılıyor.
Siz de incelemeye aldığınız mekanlar arasından beğendikleriniz için fiyat teklifi alarak, organizasyonlarınızı planlamaya başlayabilirsiniz.